مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: قیمت برق در کشور متناسب با الگوی مصرف، به صورت پلکانی افزایش مییابد.
تصویر روز ـ «عبدالامیر یاقوتی» افزود: تعرفههای برق پلکانی است و ۷۵ درصد مشترکان زیر الگوی مصرف هستند.
وی بیانداشت: ضمن آنکه در ماههای غیر گرم الگوی مصرف خانگی در مناطق عادی ۲۰۰ کیلووات و در ماههای گرم (خرداد تا شهریور) ۳۰۰ کیلوواتساعت است.
به گزارش ایرنا، مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر با اشاره به اینکه مصرف برق تجهیزات برقی قدیمی نسبت به نوع امروزی آنها بالاتر است، خاطرنشانکرد: وقتی درباره ۷۵ درصد جامعه که زیر الگو هستند صحبت میکنیم، به معنی آن است که مصرف متعارف همه وسایل برقی منزل در آن محاسبه شده و مصرف برق یک مشترک با بهکارگیری وسایل ضروری و البته در ساعات مناسب بیش از این مقدار نخواهد بود.
یاقوتی گفت: در کشورهای مختلف قیمت برق باتوجهبه انرژی مصرفی در خانواده محاسبه شده و بخش عمده مصارف صرف سرمایش و گرمایش در منازل میشود و برای پختوپز انرژی محدودتری به مصرف میرسد.
وی خاطرنشانکرد: با مقایسهای بین ایران و سایر کشورها در مییابیم که مصرف انرژیبخش خانگی در ایران چندین برابر متوسط جهانی است، زیرا بهطور مثال هنوز در ساختوسازها استانداردها رعایت نمیشود، هرچند در حوزه تجهیزات استاندارد قابلقبولی داریم، اما هنوز نسبت به کشورهای پیشرفته از رتبه انرژیهای +A و ++A عقبتر هستیم.
مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر با اشاره به اینکه قبضهای پیامکی حاوی لینکی است که هر مشترک با ورود به آن میتواند ریز اطلاعات مربوط به قبض خود از جمله میزان برق مصرفی، آبونمان، هزینه مصرف سوخت نیروگاه، بیمه خسارت مشترکان و بیمه همگانی (که بابت خسارت حوادث طبیعی به صندوق بیمه همگانی واریز میشود)، مالیات بر ارزشافزوده (که همان ۱۰ درصد عوارض برق است که صرف توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه روستاها میشود) را مشاهده کند.
یاقوتی با اشاره به این که ۳۲ میلیون مشترک از مجموع ۴۲ میلیون مشترک بخش خانگی را تشکیل میدهند، گفت: سیاستها در بهینهسازی مصرف و تأثیر بر الگوی مصرف و شتابدهندهها، عموماً اهرمهای قیمتی و استانداردها است.
«عباس علیآبادی» وزیر نیرو بهتازگی با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی مصرف آب و برق در کشور، بر ضرورت گفتمانسازی درست بهمنظور تغییر و بهبود رفتار مصرفی مردم در همه بخشها تاکید کرد.
وی گفت: شدت بالای انرژی در ایران در این زمینه یک شاهد و علامت مصرف بالای انرژی و آب در کشور محسوب میشود؛ مقدار برق مصرف شده در شدت انرژی بهاندازه هر واحد GDP نشان میدهد که یا GDP خیلی کم است یا اینکه در کشور برق بیشتری مصرف میشود.
دیدگاهتان را بنویسید