
دانشمندان نوعی الگوریتم هوش مصنوعی ساختند که قادر است آریتمیهای مرگبار را دو هفته قبل از بروز، پیشبینی و ۷۰ درصد از بیماران در معرض خطر را شناسایی کند.
تصویر روز ـ وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: بر اساس یافتههای جدیدی که در مجله قلب اروپا منتشر شده است، هوش مصنوعی ممکن است بتواند نقشی اساسی در پیشگیری از بسیاری از موارد مرگ ناگهانی قلبی ایفا کند.
پژوهشگران مؤسسه ملی سلامت و تحقیقات پزشکی اینسِرم، دانشگاه پاریس سیته و کمکهای عمومی – بیمارستانهای پاریس (یکی از مجموعههای بیمارستانی بزرگ جهان) در فرانسه با همکاری برخی پژوهشگران در آمریکا، با الگوبرداری از مغز انسان، یک شبکه عصبی مصنوعی ساختند.
الگوریتم هوش مصنوعی با تجزیهوتحلیل دادههای بیش از ۲۴۰ هزار الکتروکاردیوگرام سرپایی (نوار قلب سرپایی)، توانست بیمارانی را که در معرض خطر جدی تجربه یک آریتمی (غیرطبیعیبودن ریتم قلب) مرگبار بودند با دقت بیش از ۷۰ درصد شناسایی کند. این امکان وجود داشت که آریتمی در عرض ۲ هفته باعث ایست قلبی بیماران یادشده شود.
مرگ ناگهانی قلبی (Sudden cardiac death) سالانه جان بیش از ۵ میلیون نفر را در سراسر جهان میگیرد. این حوادث مرگبار معمولاً بدون هشدار قبلی و برای افرادی رخ میدهد که مبتلا به بیماری قلبی تشخیص داده نشده هستند.
یافتههای این پژوهش قابلیت هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام آریتمیهای خطرناک (ریتمهای غیرطبیعی قلب که ممکن است به ایست قلبی ناگهانی منجر شود) را نشان داد. با بهکارگیری این فناوری میتوان بیمارانی را که در معرض خطر مرگ ناگهانی قلبی قرار دارند پیش از بروز علایم، شناسایی کرد.
بهزودی آزمایشات بالینی این دستاورد، که ممکن است در مراقبتهای قلبی تحول ایجاد کند، آغاز میشود.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط

نحوه اجرای طرح ترافیک تهران تغییر میکند؟
12 فروردین 1404
تشخیص ۱۰۰ درصدی سرطان با هوش مصنوعی
03 فروردین 1404
ایلان ماسک چت بات را جایگزین کارمندان اخراجی کرد
20 اسفند 1403
هوش مصنوعی در خدمت نیروی انتظامی
09 اسفند 1403
دیدگاهتان را بنویسید