دلار

پیش بینی قیمت دلار؛ سقوط دلار ادامه دار است؟

دبیر کل سابق کانون صرافان گفت: پیش بینی می شود با توجه به جو روانی مثبتی در بازار به وجود آمده است روند نزولی قیمت دلار، با وجود ‌مقاومت بازار ادامه با شیب بسیار تند ادامه پیدا کند.

تصویر روز ـ کامران سلطانی زاده دبیر کل سابق کانون صرافان گفت: پیش بینی می شود با توجه به جو روانی مثبتی در بازار به وجود آمده است روند نزولی قیمت دلار، با وجود ‌مقاومت بازار ادامه با شیب بسیار تند ادامه پیدا کند.به بیان بهتر می توان گفت خریداران با توجه به پیش بینی کاهش قیمت و شروع مذاکرات دیگر تمایلی به خرید نداشته باشد.

وی در گفتگو با همشهری افزود: اما یک پرسش اساسی این است کف نرخ ارز چه نرخی است. این پرسش از این جهت مهم است که فعالیت بسیاری از فعالان اقتصادی متاثر از نرخ ارز است.

او ادامه داد: در این باره باید گفت کف قیمت ارز همان نرخ سامانه های رسمی کشور است و در خوش بینانه ترین حالت، تا زمانی که قیمت ارز در سامانه های رسمی کشور اصلاح نشود قیمت دلار به پایین تر از این ارقام نخواهد آمد زیرا بیشترین عرضه رسمی در این نرخ ها انجام می شود.

دبیر کل سابق کانون صرافان تاکید کرد: با این وجود اگرخریداران برای یک مدت طولانی دست از خرید بکشند و عرضه ها نیز از سوی فروشنده ها ادامه داشته باشد احتمال سقوط قیمت ارز تا هر نرخی امکان پذیر است که البته این موضوع وابسته به چند فاکتور مهم است.

به گفته او نکته اول رها گذاشتن بازار درحالت طبیعی خود در استاندارد عرضه و تقاضا است و نکته دوم این است که مسولان از ارایه سخنان اثر گذار بر بازار مانند بسته شدن کف قیمت دلارخود داری کنند.

سلطانی زاده تصریح کرد: نکته دیگری که در این باره اثرگذار است روند مذاکرات است. اگر روند مذاکرات مثبت باشد، قیمت ارز نیز با کاهش بیشتری مواجه خواهد شداما اگر روند مذاکرات مثبت نباشد شیب نزولی قیمت دلار متوقف خواهد شد.

او افزود: بهترین اتفاق برای تعیین قیمت ارز این است که عرضه کننده ها و متقاضیان در نرخی که برای هر دو طرف مناسب است به توافق برسند تا قیمت تعادلی ارز مشخص شود.

او اضافه کرد: نرخ دستوری با توجه به فاصله بسیار زیادی که با بازار دارد مشکلات پیدا و پنهان زیادی ایجاد می کند که یکی از آنها ایجاد رانت است.

از یک طرف صادرکننده ها باید ارز خود را با ارقام پایین تری نسبت به قیمت های واقعی بفروشند و از طرف دیگر وارد کننده ها نیز کالاهای خود را با نرخ های بسیار پایین تری نسبت به قیمت های واقعی وارد کشور می کنند.

دبیر کل سابق کانون صرافان تاکید کرد: اما پرسش اصلی این است که آیا این کالاهای وارداتی با همان نرخ ارز ارزان قیمت وارد بازار می شود و به دست مصرف کننده می رسد یا خیر؟

همچنین اینکه تفاوت سود ناشی از ارزان قیمت به جیب وارد کننده می رود یک بحث تخصصی پیچیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *