
رئیس سازمان انرژی اتمی امروز جمعه گفت که یکی از رادیوداروهای ایرانی قادر است ۳۰ نوع سرطان را تشخیص دهد.
تصویر روز ـ محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی امروز جمعه در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران که به مناسبت روز ملی فناوری هستهای صورت گرفت، تصریح کرد که یکی از محصولات رادیوداروی ایرانی توانایی تشخیص 30 نوع سرطان را دارد که در سطح جهانی تنها ایران و یکی دو کشور دیگر به این فناوری دست پیدا کردهاند.
اسلامی گفت: «آنچه در سازمان انرژی اتمی ایران رونمایی و معرفی میشود، صرفاً یک تحقیق دانشگاهی یا گزارشی برای بایگانی در قفسههای کتابخانه نیست، بلکه نتایج تحقیقات بهصورت مستقیم در خدمت مردم قرار میگیرد و در مراکز تخصصی مورد بهرهبرداری عملیاتی میشود.»
وی تصریح کرد: «سازمان انرژی اتمی ایران با توکل بر خداوند متعال، تصمیم گرفته در زمینه تولید رادیوداروها، بهویژه در حوزههای تشخیص و درمان، گامهای مهمی بردارد.»
اسلامی خاطرنشان کرد: در بخش تشخیص، افزایش دقت هدفگذاری شده تا جامعه پزشکی بتواند سلولهای سرطانی را با وضوح بیشتری شناسایی کرده و تشخیص دقیقتری ارائه دهد.
او تصریح کرد: در بخش درمان نیز تمرکز بر تولید داروهایی است که بتوانند با اثربخشی بالا، سلولهای سرطانی را از بین برده و کمترین آسیب را به سلولهای سالم وارد کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یکی از معضلات رایج در بسیاری از خانوادهها، بیماران دیابتی هستند تصریح کرد: «خوشبختانه با استفاده از فناوری پیشرفته پلاسما، این مشکل تا حد زیادی برطرف شده است.»
به گفته اسلامی، کلینیکهای تخصصی درمان زخم با پلاسما راهاندازی شدهاند و در حال توسعهاند. حداقل پنج کلینیک جدید دیگر در نقاط مختلف کشور در دست تأسیس است تا خدمات درمانی به بیماران ارائه شود.
همچنین فناوری پلاسماتراپی در درمان برخی از انواع سرطان اثربخشی چشمگیری داشته و توانسته جان بیماران را در مراحل پیشرفته بیماری نجات دهد.
اسلامی تأکید کرد: «در بخش انرژی هستهای نیز، از مهمترین اهداف ما، احداث نیروگاههای اتمی بوده است. امروز نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت هزار مگاوات ساعت در اختیار کشور قرار دارد و تاکنون 72 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است.»
او تصریح کرد بیش از 30 کشور امروز متقاضی محصولات ایران هستند.
اسلامی در بخش دیگری از سخنانش در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به مناسبت روز ملی فناوری هستهای گفت که کشورهای پیشرفته برای حل معضل دورریز محصولات کشاورزی از فناوری هستهای و پرتودهی به محصولات استفاده میکنند.
وی سپس خاطرنشان کرد: مراکز پرتودهی در نقاط مختلف کشور در حال راهاندازی است و تاکنون ظرفیت پرتودهی برای حدود 500 هزار تُن محصول در سال فراهم شده است و این روند ادامه خواهد داشت.
اسلامی گفت از این طریق، مردم و بخش خصوصی میتوانند با سرمایهگذاری در این زمینه، علاوه بر تقویت صادرات، به ارتقای امنیت غذایی کشور و سلامت جامعه کمک کنند.
منبع: تسنیم
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید