
کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو با اشاره به لزوم توجه به بروز سه رنگ روی مواد غذایی گفت که این غذاها احتمالا سمی شدهاند و باید کل آنها را دور ریخت.
تصویر روز ـ سوگند کاخکی کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کپکها نوعی قارچ با ساختار کرکمانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، اظهار کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آن را دور بریزید.
وی افزود: ظاهر شدن کپک به رنگهای سبز، آبی و سفید روی نان، پنیر، میوهها و سبزیها نشان از حضور این قارچها دارد. کپک نان از رایجترین انواع کپکهای غذایی است که اغلب با آن مواجه میشویم. همچنین کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوهها نیز در خانهها دیده میشود.
کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو گفت: برخی از کپکها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارتدهی یا شستشو از بین نمیروند. این ترکیبات میتوانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ از جمله مشکلات گوارشی، حساسیتهای تنفسی، آسیب به کبد، کلیه و حتی سرطان.
کاخکی تأکید کرد: مهمترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپکزده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضاست. همچنین مواد غذایی را پیش از مصرف بررسی و در صورت مشاهده کپک از مصرف آن خودداری کنید.
منبع: همشهری آنلاین
مطالب مرتبط

فواید نوشیدن آب گرم ناشتا
19 فروردین 1404
بهترین ویتامین برای سلامت پوست
18 فروردین 1404
پوکی استخوان و روش های پیشگیری از آن
13 فروردین 1404
روشی برای جذب بهتر ویتامین D
09 فروردین 1404
رژیم مدیترانهای؛ راز طول عمر و سلامت
07 فروردین 1404
دیدگاهتان را بنویسید