
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: به منظور عملیاتی شدن همکاریهای ایران و ترکیه در زمینه گردشگری خوراک، دبیرخانه غذاشناسی مشترک دو کشور راهاندازی خواهد شد.
تصویر روز ـ انوشیروان محسنی بندپی در اولین اجلاس توسعه غذاشناسی ایران و ترکیه که با حضور جمعی از فعالان بخش خصوصی و دولتی کشور و نیز ریاست گاسترونومی ( غذاشناسی ) ترکیه برگزار شد، گفت: اگر غذاشناسی را به عنوان ترکیبی از فرهنگ و غذا تعریف کنیم، ترکیه نیز همانند ایران علاوه بر دارا بودن ظرفیتهای گردشگری متنوع، از غذاهای اصیل و تنیده در فرهنگ بومی این مردمان نیز برخوردار است.
معاون گردشگری کشور افزود: چقدر خوب است که این تجربیات به اشتراک گذاشته شود و ما بتوانیم گنجینههای بیبدیلی که در کشور وجود دارد و میتواند باعث رونق بخشیدن به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود را با چنین رویدادهایی تقویت کنیم.
او تصریح کرد: هوش مصنوعی این روزها بسیاری از مشاغل را به حاشیه رانده و مشاغل جدیدی را وارد بازار کرده است اما یکی از مشاغلی که پایدار، استوار و محکم بر سر جای خودش در عصر نوین نیز باقی مانده و روز به روز نیز تکامل پیدا میکند، بحث گردشگری خوراک و گاسترونومی است.
محسنی بندپی بیان کرد: نه تنها شاهد از دست رفتن مشاغل در بخش گردشگری خوراک نیستیم بلکه شاهد رونق بخشیدن، نوآوری و گردشگری خلاقانه نیز هستیم.
معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه ایران و ترکیه سرزمین رویایی فرهنگ و خوراک محسوب میشوند، افزود: نظر به امضای تفاهم ۱۰ ساله میان سازمان متخصصین ایران و بخش گاسترونومی ترکیه و به جهت عملیاتی شدن این اقدام، دبیرخانه مشترک گاسترونومی ایران و ترکیه برای هماهنگی رویدادها، مطالعات و برنامهریزیهای مشترک تشکیل میشود.
او با اشاره به اینکه پیوند میان آموزش، اجرا و فعالان این حوزه میتواند به تقویت این مهم یاری برساند، افزود: برگزاری دورههای آموزشی، جشنوارهها، تعریف مسیرهای گردشگری فراملی با محوریت شهرهای مرزی که دارای قرابت فرهنگی هستند، میتواند در تقویت همکاریهای گردشگری میان ایران و ترکیه موثر باشد.
محسنی بندپی همچنین از ریاست گاسترونومی ترکیه خواست دو کشور متقابلاً یکدیگر را در روند و فرآیند ثبت جهانی غذاهای بومی حمایت کنند.
همچنین در این دیدار بایرام اوزرک، ریاست فدراسیون آشپزان، سرآشپزان و گاسترونومی ترکیه نیز با اشاره به رقابتهای فرهنگی میان دو کشور، ایران را گنجینهای از طعمهای ماندگار خواند و نسبت به هرگونه همکاری در زمینه تشریک مساعی و تبادل تجربیات در زمینه گردشگری خوراک، اعلام آمادگی کرد.
منبع: صداوسیما
مطالب مرتبط

تبادل برق بین ایران و ترکیه
16 فروردین 1403
توسعه تجارت با ترکیه
25 آبان 1402
دیدگاهتان را بنویسید