تصویر روز: نشست خبری اولین جشنواره ملی پوسترهای صنعت نمایشگاهی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
به گزارش تصویر روز به نقل از پایگاه خبری گسترش، قرار است در هفته اول اسفند ماه تمام فعالان صنعت نمایشگاهی در نمایشگاه بین المللی تهران گردهم جمع بشوند. اولین نمایشگاه صنعت نمایشگاهی و جشنواره ملی پوسترهای صنعت نمایشگاهی به عنوان دو رویداد با اهمیت میزبانی از حدود ۱۰۰شرکت برگزارکننده، ۱۰۰ شرکت غرفه ساز و بیش از ۳۰ سایت تمایشگاهی را بر عهده خواهند داشت. در کنار این نمایشگاه بزرگ، جشنواره ملی پوسترهای صنعت نمایشگاهی با دیدی هنری نسبت به این صنعت، برگزار خواهد شد.
این جشنواره در کنار سمینار و نمایشگاهی با موضوع معرفی توانمندیهای صنعت نمایشگاهی کلید خورده و قرار است علاوه بر احیای جایگاه پوسترهای نمایشگاهی، فرصتی برای گرد هم آوردن خانواده صنعت نمایشگاهی ایجاد کند. بیشک اهمیت پوستر در روند برپایی یک نمایشگاه به اندازهای است که میتوان گفت نخستین موضوع مهم برای هر نمایشگاه یا رویدادی، طراحی پوستر است. چراکه مخاطب برای آنکه بداند در جریان برپایی یک رویداد چه اتفاقی میافتد، به پوستر نیاز دارد و به همین دلیل میتوان آن را مهمترین ابزار تبلیغی دانست.
با اشاره به برگزاری رویداد انتخاب برترین پوستر سال توسط سازمان جهانی صنعت نمایشگاهی (یوفی) می توان به اهمیت این موضوع در سطح جهانی پی برد. بسیاری از شرکت های برگزارکننده نمایشگاهی در دنیا تلاش می کنند با طراحی پوسترهای جذاب و متفاوت مخاطبان بیشتری را به خود جذب کنند. این امر در کشور ما کمی مغفول مانده است و نگاه عمیقی به بحث پوستر به عنوان یک رسانه و امضای نمایشگاه نمی شود.
به طور کلی می توان گفت، پوستر نمایشگاهی یک هویت یا پیشهویتی از یک رویداد به شمار میآید. اثرگذاری پوسترهای نمایشگاهی در حوزه تبلیغات بسیار پررنگ است. بهویژه آنکه امروزه پوسترهای نمایشگاهی از کانالهای مجازی به گروه مخاطب یا همان گروه هدف انتقال پیدا میکنند.
جشنواره ملی پوسترهای صنعت نمایشگاهی که به همت موسسه فرهنگی مطبوعاتی غیر تجاری صمت و با حمایت های شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود فرصتی مناسب را ایجاد کرده است تا اعضای این صنعت بار دیگر به اهمیت این موضوع پی برده و توجه بیشتری به بخش هنری هر نمایشگاه داشته باشند.
ناصر بزرگمهر، مدیر مسئول موسسه فرهنگی مطبوعاتی غیرتجاری صمت در این نشست خبری گفت: پوستر یک ابزار رسانه ای تلقی می شود. ما پوسترها را نیز مانند دیگر رسانه ها می شناسیم و شاید بتوانیم آن را هم سطح با عکس بدانیم که به تنهایی یک رسانه ارتباطی کامل است که می توانند به طور کامل اطلاعات یک رخداد را بازگو کنند. گاهی اوقات یک پوستر یا عکس به تنهایی قادر است بیش از یک صفحه روزنامه اطلاعات به مخاطبان ارائه دهد.
وی در ادامه افزود: وقتی ابزارهای رسانه ای را تقسیم بندی می کنند، ابزاری به عنوان پوستر هم وجود دارد که درسطح بین المللی به آن نگاه می شود. به همین دلیل است که برندهای مشهور دنیا بر مبنای لوگوهایشان نیز تلاش می کنند. لوگو معنا و مفهومی را در حد یک کتاب در دل خود دارد چرا که با معروف شدن یک لوگو دیگر همه مخاطبان اطلاعات کافی در مورد آن برند را تنها با نگاه کردن به لوگو به یاد خواهند آورد. لوگوها در جهان امروز خلاصه شده، چکیده و گویای فعالیت های بزرگ یک سازمان هستند.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه صحبت های خود بیان کرد: با چنین خصوصیت اخلاقی که میان همه مردم دنیا وجود دارد و تقریبا همه به دنبال نشانه ها هستیم و فکر میکنیم که نشانه ها می تواند یک عضو از خانواده ارتباطی باشد، ما هم به عنوان یک رسانه و نشریه ای تخصصی در حوزه صنعت، معدن و تجارت، وارد بحث جشنواره پوسترهای نمایشگاهی شدیم و فکر کردیم که این پوسترها نیز می توانند یک ابزار مفید رسانه ای باشند.
بزرگمهر در پایان از فعالیت های موثری که در زمینه اشتغالزایی در حوزه نمایشگاه انجام می شود یاد کرد و گفت: در همین راستا با همکاری شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران به عنوان یکی از مهمترین سازمان هایی که می تواند به کمک کارآفرینی کمک کند، وارد همکاری برای برگزاری این جشنواره شدیم. شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران با برگزاری رویدادهای سالانه یکی از موثرترین سازمان هایی است که به مسئله کار و اشتغال کمک کرده و هرچه میزان این نمایشگاه ها افزایش داشته باشد، میزان اشتغال در این حوزه نیز افزوده خواهد شد.
میلاد محمدی، دبیر جشنواره ملی پوسترهای صنعت نمایشگاهی در ادامه این نشست ضمن معرفی رویداد گفت: نخستین دوره این جشنواره به صورت ملی و با همت موسسه فرهنگی مطبوعاتی غیر تجاری صمت برگزار خواهد شد. مشارکت کنندگان این جشنواره از استان های تهران، آذربایجان شرقی، اردبیل، خوزستان، بوشهر و کرمان هستند. مشارکت کنندگان اصلی این رویداد برگزارکنندگان نمایشگاهی هستند که در سطح کشوری فعالیت دارند و همچنین در برخی استان ها مانند آذربایجان شرقی، نمایشگاه بین المللی تبریز به صورت مستقل در این رویداد حضور پیدا کرده است.
وی در ادامه افزود: در زمان مشخص شده برای ارسال آثار، تعداد ۷۴ پوستر از میان نمایشگاه هایی که در سال های ۹۵ و ۹۶ برگزار شده بودند برای دبیرخانه این جشنواره ارسال گردید. از این میان هیئت داوران ۳۶ پوستر را برای حضور در گالری ویژه ای که همزمان با نمایشگاه صنعت نمایشگاهی در تاریخ ۲ اسفند ماه افتتاح خواهد شد، انتخاب کرده اند.
محمدی هدف از برگزاری این رویداد را کنار هم گذاشتن اعضای این صنعت دانست و اعلام کرد: نمایشگاه صنعت نمایشگاهی یک رویداد ۴ روزه برای نمایش دستاوردها و توانمندی های صنعت نمایشگاهی به همه مخاطبانی است که علاقمند به این حوزه هستند. این جشنواره نیز به نوعی تاکیدی بر این موضوع است که تمام اعضای صنعت نمایشگاهی که در سراسر کشور پراکنده شده اند، در کنار هم قرار بگیرند.
دبیر جشنواره ملی پوسترهای نمایشگاهی بیان کرد: صنعت نمایشگاهی فعالان بسیاری در سطح کشور دارد که شاید بسیاری از آن ها بدون دیده شدن در حال فعالیت هستند. هزاران نفر در این حوزه مشغول به کار هستند که با نام برگزارکننده از آن ها یاد می شود و کسی با روند فعالیت های آن ها آشنایی ندارد و تنها دستاورد این گروه از افراد است که ما به عنوان یک نمایشگاه بین المللی خواهیم دید. جشنواره ملی پوسترهای نمایشگاه این افراد را در کنار هم جمع کرده است تا فعالیت این افراد را از بعد هنری به مخاطبان معرفی کند.
وی در ادامه از حمایت هایی که از این جشنواره شده است تشکر کرده و گفت: خوشبختانه حمایت های شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران و انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه های ایران از این جشنواره قابل تحسین بوده است. برنامه ما این است که در برنامه اختتامیه این رویداد آقای محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور داشته باشند. امیدوار هستیم که این رویداد برای سال های آینده نیز با قدرت به فعالیت خود ادامه داده و نقطه عطفی برای بهبود کیفیت هنری پوسترها در سال های آینده باشد.
محمدی در پایان اظهار کرد: از نگاه برخی کارشناسان حوزه نمایشگاه، پوسترها هنوز قوت لازم را نداشته و از شرایط بصری لازم برای جذب مخاطب برخوردار نیستند. ما دوست داشتیم که تمام پوسترها را در گالری به نمایش بگذاریم اما نظر هیئت داوران به گونه دیگری بود. دکتر آرش سلطانعلی، مانی روشن، محمدعلی فخارمنش، رامین ترابی و کیوان افشین جو، ۵ داوری بودند که مسئولیت انتخاب پوسترها را برای مرحله اول و انتخاب برترین پوسترها بر عهده داشتند.
جشنواره پوسترها، حرکتی برای رشد صنعت نمایشگاهی
حسین اسفهبدی، مدیرعامل و رییس هیئت مدیره شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران ضمن تشکر از حرکت ارزشمند موسسه صمت در برگزاری جشنواره ملی پوسترهای نمایشگاهی گفت: این رویداد بسیار ارزنده و با نشاطی است. در شرکت سهامی نمایشگاه ها ما اداره کلی به نام طراحی و غرفه آرایی داریم که تعداد از جوانان متخصص در آن فعالیت دارند و یکی از کارهای آنان طراحی پوسترهای نمایشگاهی است ولی خوب در یک فضای محدود و چند نفره این کار انجام می شود.
وی در ادامه افزود: شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران که در مسئول برگزاری رویدادهای اختصاصی در کشورهای خارجی است، متناسب با هر رویداد یک پوستر نیز طراحی می کند که این پوستر گویای تمام اطلاعات نمایشگاه است و می تواند توانمندی های کشور را با نگاه اولیه در ذهن مخاطبان تداعی کند.
اسفهبدی در ادامه نسبت به برگزاری این جشنواره ابراز امیدواری نموده و بیان کرد: روزی که این موضوع با بنده مطرح شد بسیار خوشحال شدم چرا که یک قدم بزرگ، ارزشمند و پرباری برای تعالی همه اعضای خانواده صنعت نمایشگاهی و فعالان اقتصادی که فعالیت های خود را در غالب نمایشگاه ها گسترش می دهند، در حال برداشته شدن بود. این جشنواره در تاریخ ۲ اسفند و همزمان با نخستین نمایشگاه صنعت نمایشگاهی برپا خواهد شد. انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه ها نیز برپایی این نمایشگاه تلاش های بسیاری کرده اند که قابل تقدیر است.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران در ادامه بحث اشتغالزایی نمایشگاه ها را پیش کشیده و بیان کرد: بسیاری از افرادی که اکنون در این نشست حضور دارند، سال هاست در این سایت رفت و آمد دارند اما شاید آن ها نیز متوجه نشده باشند که این صنعت تا چه اندازه می تواند پویا و اشتغالزا باشد. به جرات می توانم بگویم که هزاران شغل در طی یک سال در این محل ایجاد می شود و جوانان بسیاری به صورت دائم با نمایشگاه های مختلف مشغول به فعالیت می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید