تصویر روز : سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن با بیان اینکه حجم مبادلات ایران و چین در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۳۷ میلیارد دلار رسید گفت: این تراز بر خلاف سال های قبل ۲۰۰ میلیون دلار به نفع ایران بود.
به گزارش ایرنا Tعلی اصغر خاجی روز جمعه در انتخابات هیات مدیره اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین در پکن گفت: حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته میلادی از نظر وزنی هم ۶۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود.
او افزود: این میزان نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی از نظر وزنی هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تن و از نظر ارزش نیز چهار میلیارد دلار برابر با ۲۰٫۴ درصد رشد داشته است.
به گفته وی روابط ایران با چین در بخش اقتصادی، صادرات و واردات نفتی و غیر نفتی در سال ۲۰۱۷ میلادی روند خوبی را سپری کرد.
او گفت: میزان صادرات ایران به چین در سال ۲۰۱۷ میلادی ۶۰ میلیون تن به ارزش ۱۸ میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار بود که از نظر وزنی نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۲٫۵۶ درصد و از نظر ارزش نیز حدود ۲۵٫۲ درصد رشد داشت.
وی اظهار کرد: در سال ۲۰۱۶ چین با یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار حجم تجاری، توازن را به نفع خود تمام کرد اما در سال ۲۰۱۷ ایران این توازن را با ۲۰۰ میلیون دلار برتری، به نفع خود تغییر داد.
سفیر جمهوری اسلامی در چین افزود: در وضعیت نفتی نیز همین شاخص وجود داشت به طوری که در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ برای اولین بار میزان صادرات نفت ایران به چین روزانه از مرز ۶۰۰ هزار بشکه عبور کرد و به ۶۲۸ هزار بشکه رسید.
خاجی گفت: همچنین در آمار منتهی به ژانویه ۲۰۱۸ نیز این صادرات به روزانه ۷۵۴ هزار و ۱۴۵ بشکه در روز رسیده است.
وی اضافه کرد: در بخش صادرات غیر نفتی نیز سال گذشته ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۷۰۰ هزار دلار از ایران به چین صادر شده است که نسبت به سال ۲۰۱۶ از نظر ورزنی ۲۱ درصد و از نظر ارزشی نیز ۲۲٫۵ درصد رشد داشته ایم.
او گفت: بر اساس این آمار، چین در سال ۲۰۱۶ توانسته است حدود ۳۶ درصد از صادرات غیر نفتی ایران را جذب کند که رقم چشمگیری برای اقتصاد کشور و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی است.
به گفته وی پتروشیمی، سنگ کنسانتره، آهن و مس بیشترین محصولات صادر شده ایران به چین و خودرو، ورقه های فولادی، محصولات کشاورزی مانند سویا، کفش، پوشاک و موبایل نیز بیشترین محصولات صادر شده از چین به ایران بوده است.
سفیر جمهوری اسلامی در پکن با اشاره به همکاری دو کشور در بخش فاینانس گفت: هم اکنون ۳۵ میلیارد دلار در زمینه فاینانس با چین قرارداد داریم و هشت طرح نیز از این محل در ایران در دست اجرا است.
وی یادآور شد: با وجود اینکه همکاری های فاینانس روند کندی دارد اما رو به جلو بوده و انتظار همکاری های بیشتری در این بخش می رود.
به گفته وی روابط ایران و چین از نظر اقتصادی در سال ۲۰۱۷ در مسیر تعالی و روبه جلو بود و از نظر سیاسی، فرهنگی و امنیتی نیز پیشرفت های قابل توجهی کسب شد.
در انتخابات اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین ۵ عضو اصلی اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین شعبه پکن و یک عضو علی البدل و همچنین دو بازرس و یک عضو علی البدل انتخاب شدند.
در پایان این انتخابات آقایان حسن توانا، مهرداد توکلی، مجید شماعی زاده، حسن رضایی و ارسطو پور حیدری به عنوان اصلی اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین – پکن و آقای احسان توانا نیز به عنوان عضو علی البدل این اتاق انتخاب شدند.
همچنین در این انتخابات آقایان نوید مجلسی به عنوان بازرس اصلی و احمد یارمحمدی به عنوان عضو علی البدل بازرسی انتخاب شدند.
اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین با هدف حمایت از فعالیت های بازرگانی میان دو کشور ایران و چین و با رسالت توانمندسازی، فرصت سازی، کارآفرینی و ارزش آفـرینـی بازرگانان و نیز در راستای ارتقای سطح روابط اقتصادی، بازرگانی، صنعتی، خدماتی و ایجاد موازنه تجاری بین دو کشور ایران و چین تشکیل شده است.
این نهاد اقتصادی تنها تشکل رسمی و قانونی بازرگانان ایرانی مستقر در چین است که با تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران به وزارت امور مدنی چین معرفی شده است.
دیدگاهتان را بنویسید