
تصویر روز: یک پژوهشگر طب سنتی در خصوص مصرف برخی آجیل ها و مضرات آنها در ایام نوروز توضیحاتی داد.
داوود حاج محمدخانی پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران ، اظهار کرد: مصرف موادغذایی و به خصوص آجیل و تنقلات در ایام عید میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی و دل درد در افراد شود که دلیل اصلی آن اضافه شدن مواد غذایی و کالری افزون بر رژیم غذایی روزانه مصرفی افراد است.
وی ادامه داد: مصرف آجیل و شیرینیجات که مخصوص ایام عید نوروز و تعطیلات است، از کالری و چربی زیادی برخوردار است و باعث ایجاد مشکلاتی در افراد مصرف کننده به شرط رعایت نکردن الگوی مصرف و براساس یک برنامه غذایی منظم میشود.
فاصله بین مصرف آجیل و میوه در ایام نوروز
حاج محمدخانی با اشاره به اینکه فصل بهار زمان پاکسازی بدن به خاطر نبود فعالیت مناسب در فصل پاییز و تجمع چربی در اطراف بافتهای بدن است، گفت: به همین دلیل افراد باید در هنگام دید و بازدیدهای نوروزی به جای مصرف آجیل و شیرینی میوه بیشتر مصرف کنند و فاصله بین خوردن میوه و آجیل حداقل باید حدود ۳ ساعت باشد.
مصرف تخمه در نوروز ممنوع
وی ادامه داد: در ایام نوروز مصرف تخمهها برای دستگاه گوارش مناسب نیست و به همین دلیل با مصرف بیش از حد آجیل افراد دچار درد و زخم معده و حتی التهاب و در نتیجه دچار تهوع میشوند.
وی تأکید کرد: بهتر است افراد حجم بالایی از آجیل و شیرینی در ایام عید مصرف نکنند تا دچار بیماریهای غیر واگیر نشوند.حاج محمدخانی اظهار کرد: بادام هندی و بادام زمینی سبب تولید خلط غلیظ شده و چربی خون را بالا میبرد.
درمان خانگی مشکلات گوارشی در تعطیلات
وی ادامه داد: اگر افرادی دچار مشکلات گوارشی هستند باید از دمنوشهای خالصی مانند بومادران، بابونه، عرق نعنا، شیرین بیان، زنیان استفاده کنند.
وی یادآور شد: اگر کودکان به دلیل مصرف بیش از حد آجیل و شیرینی ها در مهمانیها دچار تب و تهوع شدند باید به مدت ۳ روز اطراف ناف بچه را به سمت عقربههای ساعت ماساژ دهند و هر روز خاکشیر به کودکان داده شود.
مطالب مرتبط

سقف اجاره بهای ۱۴۰۴ در تهران تعیین شد
20 خرداد 1404
از تنش آبی به بحران آبی رسیدیم
20 خرداد 1404
تجلیل عربستان از ایران به خاطر خدمات ممتاز حج
20 خرداد 1404
دیدگاهتان را بنویسید