تصویر روز: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد: اگر عرضهکنندگان ارز نخواهند از این آب گلآلود ماهی بگیرند و یک سری کاغذبازی و صورت وضعیت سوری فراهمکنند، به نظر من تک نرخی کردن ارز قابل کنترل است.
لارگانی افزود: حقیقتاً بحث تک نرخی شدن ارز و دلار شعارش را در دولتهای قبلی دادهاند ولی تاکنون عملیاتی و عملی نشده است. البته با توجه به جلسات دولت و مجلس در این باره، به نظر می رسد اگر ارز مورد نیاز بازار در اختیار دولت باشد و اگر ارز خارج از سیستم بانکی که در کوچه و خیابان در راهروهای غیرمجاز فروخته می شد قاچاق محسوب شود و با متخلفین برخورد جدی صورت بگیرد به نظر من ارز تکنرخی میماند. اما اگر برای مدت کوتاهی به صورت مقطعی بخواهند این کار را انجام دهند و توان ادامه را نداشته باشند حقیقتاً وضع از موقعیتی که در این چند روز بوده است بدتر میشود.
وی ادامه داد: به نظر من باید دولت قاطعانه بایستند و ارز را تک نرخی کنندحتی در بخش دارو. دولت می تواند در این بخش به یک سری داروها که در بودجه پیشبینی شده است و با ارز مبادله ای وارد می شدند خسارت بدهند، یعنی به همانها هم ارز پایینتر ندهند ، ارز ۴۲۰۰ تومان شما را بدهند و اگر مابهالتفاوتی دارد پرداخت کنند و در اینجا ارز دو نرخی در کشور ما نداشته باشیم. اگر این طور باشد احتمال اینکه تکنرخی بماند وجود دارد اما اگر بخواهند باز برای یک عده استثنا قائل شوند و کمی بعد که بازار آرامش پیدا کرد و جو آرام شد آزاد بگذارند و دلالان در خیابان باشند، اوضاع بدتر میشود.
وی در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار اخبار پولی مالی مبنی بر اینکه تقاضای آزاد ارزی را چگونه میتوان کنترل کرد، گفت: بالاخره اگر من متقاضی به بانک برای گرفتن ارز مراجعه کنم و یا اینکه بخواهم واردات انجام دهم و یا سفر زیارتی و سیاحتی بروم و یا برای درمان بخواهم استفاده کنم همه اینها یک سری مستندات دارد و طرف باید یک سری اسناد و مدارک برای گرفتن این ارز ارائه دهد اگر در اینجا آن عرضهکنندگان ارز فاسد نباشند و نخواهند از آب گلآلود ماهی بگیرند و یک سری کاغذبازی و صورت وضعیت سوری فراهمکنند به نظر من وضعیت قابل کنترل خواهد بود. اما گاهی اوقات در سیستم فساد است، مثلاً شخصی یک صورت وضعیت قلابی با کاغذبازی درست میکند و میآید و با وجود اینکه هیچگونه وارداتی انجام نداده است به نام واردات ارز میگیرد. یا باوجود اینکه مثلاً مسافرتی نرفته است با نام رفتن به مسافرت زیارتی و سیاحتی میآید و ارز میگیرد. اگر از این فساد جلوگیری شود و نگذارند میدانی برای یک عده باز شود که سوءاستفاده کنند قاطعانه برخورد کنند به نظر من میشود کنترل کرد.
موسوی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای مبارزه با فساد و کاغذبازی در بازار ارزی پیشنهاد میدهید؟ گفت: راهکار را به نظر من دولتیها باید بدهند ، ولی پیشنهاد می کنم بانک مرکزی باید این کار را بکند و بالاخره راههایی که میشود جلوی فساد و کاغذ بازی را بگیرد. به نظر من یک سری بازرسهای قوی، متدین، چشمهای تیزبین، هر لحظه کنترلکنند؛ خرید و فروش ، اسناد و مدارک ارزی را به صورت رندوم ۰اتفاقی) کنترل کنند. مثلاً اگر من ارز زیارتی گرفتم بررسی کنند و ببینند آیا این سفر انجام شده است یا خیر ؟ اگر کسی تخلف کرد قاطعانه برخورد شود و ملاحظهای در کار نباشد. اگر قاطعانه برخورد شود ، دو نفر، چهار نفر، ۱۰ نفر برخورد شود و متخلفین از کار برکنار شوند و چند برابر آن چیزی که تخلف کردند خسارت گرفته شود به نظر من به چشم بقیه به حساب میآید و قطعاً جلوی تخلفات گرفته میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزودک یکی از مشکلاتی که الان با آن دست به گریبان هستیم این است که با متخلفین قاطعانه برخورد نمیشود و بعضی وقتها متخلف اختلاس کرده و تخلف اقتصادی دارد بعد از چند سال که اختلاس داشت میآیند و میگویند ، شما پول را به بیتالمال برگردانید. یا بعضاً دو سال انفصال از خدمت دارند و این سوءاستفاده شده است. به نظر من خیلی باید احکام در زمینه فساد اقتصادی قاطعتر باشد، اگر قاطعانه برخورد شود مطمئناً جلوی همه فسادها به ویژه رانتهایی که در بازار ارز وجود دارد گرفته میشود.
وی ادامه داد: اگر ما در اختصاص دادن ارز استثنا قرار دهیم همان یعنی یک رانت و فساد و این بدین معنا است که افراد بیایند و به این بهانهها ارز را با قیمت پایینتر بگیرند و در بازار سوءاستفادهکنند و بازار دیگری را بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید