zanganeh

زنگنه: در شرایط کنونی مدافع قیمت‌ بالای نفت نیستیم

تصویر روز: وزیر نفت با بیان اینکه “در شرایط کنونی مدافع قیمت‌های بالای نفت نیستیم”، گفت: تنش‌های مصنوعی و نه عوامل پایه‌ای بازار در شرایط فعلی سبب بالا رفتن قیمت نفت شده است.

به گزارش  تسنیم، بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم افتتاحیه بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: ایران نزدیک ۱۱۰ سال است که در بازارهای جهانی انرژی ایفای نقش می‌کند.

وی افزود: ایران در همه این مدت در عمل از آزادی در تبادل و امنیت انرژی در بازارهای جهانی و غیرسیاسی بودن آن صیانت کرده است.

وزیر نفت تصریح کرد: سیاسی کردن بازار انرژی از طریق اعمال محدودیت‌های مالی، بازرگانی و فناوری سرانجام نه تنها به کشورهای تولید کننده، بلکه به مصرف‌کنندگان بزرگ بازار لطمه وارد می‌کند؛ این موضوع به نفع هیچ یک از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نیست.

وی ادامه داد: بازار انرژی باید به صورت غیرسیاسی اداره شود تا روند توسعه، تبادل و همکاری‌های آن با اختلال روبه‌رو نشود.

زنگنه با بیان اینکه “ایران همواره طرفدار قیمت معقول برای نفت است که هم تولیدکنندگان را به تولید بیشتر نفت تشویق نکند و هم در جریان رشد اقتصاد جهانی خلالی ایجاد نشود”، گفت: قیمت نفت نباید به نحوی باشد که بازار نفت به صورت مرتب دستخوش نوسان در حوزه قیمت باشد.

وزیر نفت با بیان اینکه “در شرایط کنونی مدافع قیمت‌های بالای نفت نیستیم”، گفت: تنش‌های مصنوعی و نه عوامل پایه‌ای بازار در شرایط فعلی سبب بالا رفتن قیمت نفت شده است.

وی افزود: ایران در شرایطی نیست که کسی بتواند آن را در بازارهای جهانی و در حوزه انرژی نادیده بگیرد؛ البته ممکن است بخواهند توسعه صنعت نفت ایران را به تاخیر بیندازند، اما ما با تکیه بر توانایی داخلی برنامه خودمان را ادامه می‌دهیم.

وزیر نفت با بیان اینکه “ما خواستار هیچ محدودیتی نیستم و انتقال فناوری برای ما در همکاری با شرکت‌های بین‌‌المللی در اولویت است”، گفت: صنعت نفت می‌تواند پیشران اقتصاد کشور باشد، اگر همه کمک کنند.

وی ادامه داد: صنعت نفت نه تنها از حیث حصول درآمدهای نفتی و تزریق آن به بودجه، بلکه از حیث اشتغال‌زایی و ایجاد حرکت در اقتصاد و بازسازی و نوسازی خود می‌تواند پیشران باشد.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز در جمع صنعتگران و پیمانکاران داخلی می‌توانم بگویم برای فعال‌سازی صنایع و پیمانکاران ایرانی در بخش‌های بالادست و پایین دست، باید تقاضا ایجاد و منابع مطمئن برای سرمایه‌گذاری تامین شود.

زنگنه با بیان اینکه “آغاز طرح بدون درنظر گرفتن منابع لازم پیش‌بینی شده، سبب بیچارگی پیمانکاران و متضرر شدن کارفرمایان خواهد شد”، گفت: این طرح موفق در چهار سال عملکرد خود، منتهی به گازرسانی به ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا با ۱٫۴ میلیون خانوار و ۱۰۷ شهر با بیش از ۳ میلیون خانوار شد، به طور‌ی‌که هم اکنون جمعیت روستایی زیر پوشش شبکه گازرسانی به ۸۲ درصد و جمعیت شهری به جز دو استان سیستان و هرمزگان به ۹۹ درصد رسیده است.

وی افزود: برای این طرح در مجموع ۱۷۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شد، بدون آن‌که یک ریال از منابع دولتی اختصاص گیرد، ضمن آن‌که این طرح نمود بارز ارجاع کار به نیروهای ایرانی بود. تجهیزات از بازار ایران خریداری شد و پیمانکاران همگی ایرانی بودند.

وزیر نفت تصریح کرد: اجرای این طرح به جز گازرسانی برای حدود ۵ میلیون خانوار، به ایجاد تقاضا برای بیش از ۱۰ میلیون بخاری گازی نیز منتهی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *