تجارت نیوز: رئیس اتاق بازرگانی استان البرز از اعزام هیئت تجاری این استان به روسیه در خردادماه امسال خبر داد.
رحیم بنامولایی در سی و سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز، اظهار داشت: این هیات تجاری در تاریخ ۱۰ الی ۱۵ خرداد ماه همزمان با نمایشگاه بینالمللی حلال مسکو به سرپرستی استاندار البرز به کشور روسیه اعزام میشود.
وی نشست تخصصی با سفیر و مسئول اقتصادی سفارت و رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران، همایش تجاری در اتاق بازرگانی روسیه و برگزاری میزهای تجاری، سفر به شهر ایوانوا و ملاقات با مقامات رسمی و دولتی این استان و برگزاری همایش تجاری در اتاق بازرگانی ایوانوا را از جمله برنامههای این هیات تجاری خواند.
وی با اشاره به اینکه این سفر فرصت خوبی برای صادرات محصولات حلال ما خواهد بود، گفت: بسیاری از کشورهای جهان به دنبال بدست آوردن بازار حلال هستند و این در صورتی است که سهم جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه یک کشور اسلامی است زیر یک درصد از این تجارت است.
بنامولایی با اشاره به اینکه مالزی و ترکیه سهم بزرگی از بازار حلال را به خود اختصاص دادهاند، ادامه داد: استان البرز آمادگی دارد برای گرفتن سهمی از بازارهای بینالمللی غذای حلال با این کشورها همکاری کند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی استان البرز بیان کرد: تولید محصولات غذایی حلال و عرضه این محصولات در بازارهای اروپایی از دیگر برنامههای اتاق بازرگانی البرز است.
لزوم تشکیل ستاد رونق واحدهای تولیدی در استان البرز
رئیس اتاق بازرگانی البرز خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت کنونی و رکود حاکم بر واحدهای صنعتی لازم است که ستاد رونق واحدهای تولیدی در این استان تشکیل شود.
وی ادامه داد: حضور سازمان صنعت و معدن، شرکت شهرکهای صنعتی استان و ادارهکل جهاد کشاورزی در این ستاد ضروری است.
بنامولایی با اشاره به اینکه باید مشکلات واحدهای صنعتی استان طبقهبندی شود، اظهار داشت: برخی واحدهای تولیدی مشکلاتی از قبیل معضل فروش، نقدینگی و مواد اولیه دارند که باید این موارد مورد بررسی همه جانبه قرار گیرد.
بنامولایی خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی کوچک و متوسط نقش بسزایی در رونق اقتصادی استان داشته که برنامهریزی برای احیا فعالیت آنها ضروری است.
وی تاکید کرد: تنها راه رسیدن به اهداف موردنظر مقام معظم رهبری در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی چارهاندیشی برای رفع موانع و مشکلاتی است که در سه دهه اخیر در مسیر رشد و توسعه کشور با آن روبهرو هستیم.
تقویت مهارت فن مذاکره در مراودات تجاری و اقتصادی
سید حمیدطهائی، استاندار البرز نیز در این جلسه از تفویض بخشی از اختیارات به اتاق بازرگانی البرز برای رفع مسائل بخش خصوصی خبر داد و اظهار داشت: نگاه دولت واگذاری امور غیرحاکمیتی است، همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند “بخش خصوصی باید تحرک پیدا کند”، ستاد اقتصاد مقاومتی استان نیز برنامه کلی خود را در این چارچوب تدوین کرده است، بر این اساس از اتاق بازرگانی میخواهیم تا با پیشبینی کارشناسان خبره در بحث مسائل بخش خصوصی، مشکلات و دغدغه را بررسی، رصد و خروجی آن را گزارش دهد.
وی با بیان اینکه اجرای این مصوبه گامی عملیاتی در مسیر تحقق راهبردهای اقتصاد مقاومتی در استان بشمار میرود، اضافه کرد: با واگذاری بخشی از اختیارات به اتاق بازرگانی که متشکل از نمایندگان صنفهای متعدد اقتصادی است، بخش خصوصی و اتاق از قدرت مانور عملیاتی بیشتری برخوردار میشوند و یاریگر دولت در رفع بخشی از مسائل هستند.
طهائی با تأکید بر لزوم توجه به امر آموزش کارشناسان اتاق بازرگانی و تقویت این نهاد بیان کرد: این اتاق از این پس با بکارگیری کارشناسان آموزش دیده و زبده مالیاتی، حسابرسی و غیره تمامی امور را ثبت و ضبط و با تیمهای مشورتی در جهت رفع مشکلات حرکت کند.
استاندار البرز با اشاره به گشایش دروازههای اقتصادی و گسترش تعاملات با سرمایهگذاران خارجی، موفقیت در مذاکرات اقتصادی و تجاری را مستلزم اشراف به قوانین مذاکره دانست و تصریح کرد: تقویت مهارت فن مذاکره وآگاهی به قوانین حقوقی در انعقاد قراردادهای همکاری مشترک موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و اتاق بازرگانی به عنوان اصلیترین کانون مراودات خارجی آموزش قوانین تجاری کشورهای خارجی و سیاستهای کلی در مبادلات اقتصادی را در دستور کار قرار دهد تا ماحصل همکاریهای مشترک ما با کشورهای خارجی به نفع هر دو طرف باشد.
طهائی گفت: با واگذاری امر پیگیری بخشی از مشکلات توسط اتاق بازرگانی انتظار میرود نمایندگان عضو پارلمان بخش خصوصی به صورت موردی کلیه دغدغههای واحدها را بررسی کنند.
وی در رابطه با گامهایی که در ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی پیرامون مسائل صنایع برداشته شده است، گفت: این ستاد تا کنون بیش از ۲۰۰ پرونده واحدهای صنعتی نیمه فعال را بررسی کرده و بخشی از مسائل را که در جهت برون رفت از وضعیت موجود است، پیشنهاد میدهد؛ فعالیتهای این ستاد بنحوی بوده که در مسیر رونق اقتصادی و کمک به واحدهای مشکلدار تصمیمسازی کرده است.
استاندار البرز با اشاره به اینکه باید از کمیت به سمت کیفیت در خدمات پیش برویم، گفت: کاهش تعداد جلسات و به جای آن بالا بردن سطح کیفی نشستها و گردهماییها باید مورد توجه قرار گیرد تا خروجی تصمیمگیریها در مسیر تحقق شعار سال باشد.
رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از ارائه پیشنهادات برای کوتاه شدن مسیر ارائه خدمات استقبال کرد و با اشاره به نگاه دولت در بحث چابکسازی گفت: تا جایی که امکا پذیر است باید به سمت واگذاری خدمات به سایر بخشها و برونسپاری پیش برویم، نگاه دولت نیز همین است که واگذاری امور غیرحاکمیتی را به منظور رسیدگی به مسائلی مهمتر در دستور کار داشته باشد که در استان نیز تحقق آن در دست مطالعه قرار دارد.
لزوم معرفی نمایندگان دستگاهها در پنجره واحد
استاندار البرز خطاب به مدیران دستگاهها تأکید کرد تا هر چه سریعتر نمایندگان خود را در پنجره واحد استان نیز معرفی کنند.وی در این رابطه گفت: بنای ما بر این است که حجم مراجعات در بحث امور تجاری و اقتصادی به دستگاهها کاهش پیدا کند، در این زمینه نیاز است که نمایندگان واحدها حضوری فعال داشته و بخشی از مسائل حوزه گمرک و سرمایهگذاری خارجی را حل و فصل کنند.
استاندار البرز در بحث توسعه واردات و صادرات در استان نیز با انتقاد از اینکه نباید کالاهای استان از مراکز گمرکی سایر استانهای همجوار صادر شود، گفت: صادرات و واردات کالاهایی که در استان تولید میشود باید از گمرک البرز خروجی داشته و ادارهکل گمرک نیز در این زمینه همراهیهای لازم را انجام دهد.
مطالب مرتبط

نرخ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده سیگار افزایش یافت
20 اردیبهشت 1404
سامانههای سرمایشی ادارات باید بعد از ساعت ۱۳ خاموش شوند
20 اردیبهشت 1404
پایان ممنوعیت واردات کالاهای خارجی دارای مشابه ایرانی
20 اردیبهشت 1404
دور چهارم گفتگوهای غیرمستقیم با آمریکا یکشنبه آغاز میشود
19 اردیبهشت 1404
ترامپ: آمادهام تعرفه کالاهای چین را به ۸۰ درصد کاهش دهم
19 اردیبهشت 1404
دیدگاهتان را بنویسید