تصویر روز: مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت با بیان اینکه لوازم خانگی هم کد رهگیری میگیرد، گفت: حقوق ورودی لوازم خانگی از ۴۰ به ۵۵ درصد افزایش یافته است.
به گزارش فارس، عباس هاشمی در برنامه تیتر امشب با اشاره به اینکه آمار تولید لوازم خانگی منتخب سال گذشته ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه ظرفیت بالقوه تولید نصب شده در کشور است، گفت: آمار تولید سال ۹۶ با توجه به قدرت خرید مردم، وضعیت بازار و مشکلات واحدهای تولیدی یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه است.
مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: لباسشویی یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه ظرفیت منصوبه تولید داشتیم که از این مقدار ۹۰۰ هزار دستگاه تولید شد و همچنین کولر آبی از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه ظرفیت، ۸۰۰ هزار دستگاه تولید داشتیم.
وی با بیان اینکه اهداف وزارت صنعت توانمند سازی واحدهای صنعتی است، گفت: حقوق ورودی لوازم خانگی را از ۴۰ درصد به ۵۵ درصد افزایش دادیم.
هاشمی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای وزارت صنعت حمایت از قطعه سازان است، افزود: باتوجه به اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد آمار واردات در صنعت لوازم خانگی حجیم گزارش شده است، سعی داریم، تولیدات قطعهسازی را توانمندتر کنیم.
مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: از ۶ ماهه دوم سال ۹۶ تمامی لوازم خانگی در فهرست ماده ۴ قانون حمایت از مصرف کنندگان وارد کردیم، تا تمام محصولات لوازم خانگی از شرکتهای خارجی نمایندگی و خدمات پس از فروش داشته باشند، تا وارد کننده ضمن پرداخت حقوق دولت بتواند خدمات پس از فروش داشته باشد.
وی گفت: بحث رقم قاچاق کالا تقریبی است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا رقم مشخصی را اعلام نمیکند. مدیر کل صنایع فلزی وزارت صنعت افزود: در ۶ ماهه سال ۹۷ کد رهگیری برای کالای لوازم خانگی تولیدات داخلی و قاچاق داده میشود.
حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی هم در مورد ظرفیت مصرف در بازار ایران گفت: مصرف بازار ایران در لوازم های خانگی یخچال، یخچال فیریزر و سای بای ساید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه، لباسشویی یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه، اجاق گاز ۷۰۰ هزار دستگاه، تلویزیون (وسایل صوتی و تصویری) ۲ میلیون دستگاه است.
وی تصریح کرد: متاسفانه ۱۳ درصد قاچاق کل کشور مربوط به لوازم خانگی است.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه در کشور ۲ برابر نیاز بازار، ظرفیت تولید یخچال و لباسشویی و ساید بای ساید داریم، افزود: متاسفانه ۸۰۰ هزار دستگاه یخچال و ساید بای ساید به طور رسمی به کشور وارد میشوند.
غزنوی با اشاره به اینکه در بحث اجاق گاز واردات کالای خارجی نداریم، گفت: به دلیل کیفیت مرغوب اجاق گاز ایران، رقبای خارجی توان رقابت با تولیدات داخلی این محصول ندارند.
حسین رحمانی نیا تولید کننده لوازم خانگی با اشاره به اینکه تنها دلیل قاچاق لوازم خانگی، بی کیفیتی محصولات داخلی نیست، گفت: گاهی صرفه اقتصادی واردات نسبت به تولید داخل باعث قاچاق میشود.
وی افزود: حمایت از کالای ایرانی تنها خرید کالای ایرانی نیست و باید زیر ساختهای تولید آماده شود.
رحمانی نیا گفت: موانع تولید باید رفع شود تا شاید نتایج آن سالها بعد دیده شود.
وی با اشاره به رابطه مستقیم بین صادرات و تولید افزود: اگر تولید با کیفیت و قوی نداشته باشیم، صادرات هم نخواهیم داشت.
این تولید کننده، مالیات را یکی از موانع تولید خواند و گفت: همه ارکان دولت باید از تولید حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه خیلی از تولیدکنندگان نمیتوانند با ظرفیت کامل تولید کنند، افزود: یکی از مشکلات تولید کنندگان سرمایه در گردش است، زیرا بانکها با تولید همراه نیستند.
وی گفت: اگر پول وارد تولید شود نتایج خوبی دارد.
رحمانی نیا با اشاره به اینکه در سه دهه گذشته لوازم خانگی حرف اول را میزد، گفت: در ۱۵ سال اخیر به مشکل خوردیم و برندهای خوب کشور به دلیل سیاستهای غلط زخمی شدند.
وی افزود: در گذشته صادرات هم داشتیم، اما الان به دلیل قاچاق بی حد و حصر و تولید زیر زمینی بی کیفیت، تولید کننده واقعی دچار مشکل شدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید