اثرات منفی افزایش نرخ ارز و قیمت ها بر قراردادهای بیمه بازرگانی 

تصویر روز: چند روز پیش از سوی شرکت بیمه ای که بیمه بدنه اتومبیل خویش را خریداری نموده ام ،یک پیامک ارسال گردید که با توجه به افزایش اخیر قیمت اتومبیل ها در ایران ،اقدام به تعدیل سرمایه و صدور الحاقیه افزایشی حق بیمه نمایید.!!!!!

بعنوان کارشناس بازارسازی و خسارت بیمه ،مفهوم این پیامک برایم آشناست و در مورد عواقب و نتایج منفی حقوقی که این رویکرد و استناد به یک ماده از قانون بیمه در قراردادهای رشته بیمه های اموال برای بسیاری از بیمه گذاران بوجود خواهد آورد فکر میکنم !!!!!.

افزایش نرخ ارز بطور رسمی و افزایش نرخ خدمات و دستمزدها موجب افزایش قیمت ها و ارزش کالاها و اموال خواهد شد .

این نوع افزایش تورمی قیمت کالاها و سرمایه های ثابت چنانچه به میزان بالا باشد ،در زمان پرداخت خسارتهای احتمالی ،اگر تعدیل ارزش سرمایه صورت نگیرد و حق بیمه مازاد به شرکت های بیمه پرداخته نشود و الحاقیه اصلاحی صادر نشود ، میتواند منشا اختلاف و منتج به استناد شرکت های بیمه به ماده (۱۰) قانون بیمه و اعمال قاعده نسبی سرمایه شود.

با توجه به این تغییرات اقتصادی که ناشی از تصمیمات دولت و خارج از اختیار شرکت های بیمه و بیمه گذاران میباشد ،در واقع یک پدیده برون سیستمی تلقی میشود در اجرای مفاد قراردادها و بیمه نامه های صادره بسیار موثر و منشا اختلافات خواهند شد.

از آنجاییکه ،صنعت بیمه بازرگانی در ماهیت و ذات فعالیت خویش بدنبال حمایت از بیمه گذاران (مشتریان بیمه) میباشد ،با توجه به حاکمیت قانون بیمه در قراردادها ،به کارگزاران و نمایندگان بیمه توصیه میگردد در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز و نتیجتا تغییر در میزان قیمت کالاها و سرمایه های ثابت و منقول به منظور جلوگیری از بروز اختلاف بین شرکت های بیمه و بیمه گذاران در زمان رخداد خسارت های احتمالی ،نسبت به نحوه تنظیم شروط قرارداد های بیمه و صدور به موقع الحاقیه های موضوعه ،حساسیت و دقت کافی مبذول نمایید .

بخاطر داشته باشید که بر اساس آیین نامه های مصوب شورایعالی بیمه در خصوص نحوه فعالیت کارگزاران و نمایندگان بیمه ،به این نوع خدمات و وظیفه شبکه فروش اشاره گردیده است .

 لطفا بیمه گذاران خویش را در تمام مدت اعتبار بیمه نامه ها همراهی و تامین مشاوره نمایید تا در زمان وقوع حوادث و ایجاد خسارتها تنها و بدون استدلال قانونی در مقابل شرکت های بیمه بازرگانی نباشند .

 حاجی اشرفی
کارشناس مطالعات ریسک و بیمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *