porebrahimi.majles

پور ابراهیمی: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند

 تصویر روز: برای چندمین بار در یک سال کابینه خود را مورد عتاب قرار داد، این موضوع جدی تر شد. پس از خروج آمریکا از برجام و تحولات رخ داده در بازار و افزایش یکباره قیمت ها لزوم تغییر در کابیه بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.

به گزارش «تابناک»؛ هرچند دولت واکنش مشخصی به این موضوع ندارد و گهگاهی برخی از مسئولان دولتی، جسته و گریخته اشاره ای به موضوع دارند، مجلس جدی این موضوع را دنبال می کند.

البته در مجلس نیز صداها یکی نیست و به نظر می رسد، تقاضاها برای تغییر در کابینه، انفرادی یا گروه های چند نفره از سوی نمایندگان مطرح می شود؛ اما گویا در روزهای گذشته، این صداها انسجام بیشتری پیدا کرده و کمیسیون های تخصصی به ماجرا ورود کرده اند.

کمیسیون اقتصادی مجلس از جمله کمیسیون هایی است که در چند وقت اخیر موضوع تغییر در تیم اقتصادی دولت را دنبال می کند. به اعتقاد اعضای این کمیسیون، تغییر در یک یا دو نفر از وزرا گره گشا نیست، بلکه باید کل تیم اقتصادی تغییر کند.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: نگاه ما در کمیسیون اقتصادی، تغییر تیم کابینه است. واقعیت این است که این تیم آن توانمندی لازم را برای آرایش جنگی در مقابل جریان تحریم هایی که با آن مواجه خواهیم شد ندارد.

وی گفت: خود رئیس جمهور هم در گذشته به این موضوع اشاره دارد و واعضی هم هفته گذشته گفته بود، با نیروهای جوان بهتر می توان ادامه داد. به نظر می رسد، افرادی که در کابینه هستند، برای زمان صلح بودند و از آنجایی که ما وارد جنگ شده ایم باید وضعیت جنگی هم در کابینه ایجاد شود.

وی افزود: برای تغییر کابینه پیشنهاد ما این بود که دولت اقدام کند، اما اگر دولت اقدام نکند، طبیعی است که مجلس از ابزارهای خود استفاده خواهد کرد. ابزار ما هم در برخی موارد مانند وزرا مستقیم درگیر می شوند و در موارد دیگر هم که لازم باشد، غیر مستقیم عمل می کنیم.

این نماینده مجلس گفت: استراتژی رئیس جمهور هم تقریبا همین است و رئیس جمهور هم گفت که ما در جنگیم و باید تمام قد بایستیم و موضع محکمی هم گرفت؛ بنابراین افرادی هم که برای کابینه انتخاب می شوند، باید با همین رویکرد باشند و یک تیم توانمند حرفه ای چیده شود.

وی در پاسخ به این که کدام وزرا در تیررس مجلس هستند، گفت: همه تیم اقتصادی دولت نیاز به تغییر دارد. با تغییر یک وزیر هیچ مشکلی از مشکلات حل نخواهد شد، یعنی من الان اطلاع دارم که به برخی پیشنهادهایی شده، ولی طرف مقابل گفته من به شرطی می آیم که فلان پست و فلان مسئولیت با من هماهنگ باشند.
این دقیقا مثل تیم فوتبال است و باید هافبک ها با فورواردها هماهنگ باشند. اگر این گونه نباشد و بهترین بازیکنان هم در زمین باشند، آخر کار می شود مثل پرتغال و آرژانتین و حذف می شود. تیم باید همراه باشد؛ هرچند ستاره ای هم در آن نباشد.

این نماینده همچنین یادآور شد هر که بتواند در قالب تیم مسئولیتی را بپذیرد، به اعتقاد ما می شود این اقتصاد را به رغم زیرساخت های ناقصی که وجود دارد و با وجود تحریم های قبلی و جدید که قرار است اعمال شود، در حد متوسط اداره کرد؛ البته مطلوب نمی شود اما به هر حال قابل انجام است.

هم اکنون این به اراده رئیس جمهور بستگی دارد و باید این اراده باشد که تیم حاضر را به یک تیم چابک تبدیل کند. حتما کسی که انتخاب می شود، باید گزینه های مرتبط با آن نفر دیده شود، مشکل دولت در حال حاضر سیاستگذاری است، مثلا یک نفر می گوید من ارز تک نرخی را قبول دارم و نفر بعدی می گوید این ارز را قبول ندارد.

بنابراین، مشخص است با این روش کار جلو نخواهد رفت، اینکه ما می گوییم یک تیم واحد باشد، منظور این است که همه یک سیاست را قبول داشته باشند نه اینکه با زور به آنها بقبولانند.

وی گفت: اگر مجلس هم ورود کند، در نهایت با یک یا دو استیضاح کار را انجام می دهد؛ اما چیزی که مطلوب ماست، یک تیم همراه است و مجلس از هر تیم با این شکل حمایت می کند. ما هم اکنون فرماندهی که بتواند تمام تیم را به خط کند، نداریم و این اصلی ترین اشکال دولت است. ما الان در زمان جنگ هستیم. فرمانده باید بتواند کاری کند که همه پشت وی بایستند؛ کاری که ما در زمان جنگ کردیم و یک جوان ۲۷ ساله توانست تمام ژنرال ها را با خود همراه کند.

متأسفانه در تیم اقتصادی دولت همه ژنرال هستند و کسی حرف دیگری را قبول ندارد. باید برگردیم به آن دوران و یک پرچمدار این وضعیت را جمع کند تا ساختارها اصلاح شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *