تصویر روز: اداره کل خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس ارزشیابی خردادماه خود در گروه خودروهای سبک به ۱۳ نوع و در قسمت خودروهای سنگین به هفت نوع خودرو چهار ستاره کیفی داد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش خردادماه ارزشیابی خودروهای ساخت داخل در اداره کل خودرو و نیرو محرکه را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، در بخش سواری خودروهای پژو ۲۰۰۸ ایران خودرو، نیومزدا۳ شرکت بهمن موتور و سوزوکی گرند ویتارا شرکت ایران خودرو خراسان در گروه قیمتی بیش از یک هزار میلیون ریال، چهار ستاره کیفی به دست آوردند.
این خودروها در ارزشیابی پیشین (اردیبهشت ماه) نیز چهار ستاره گرفته بودند.
در گروه قیمتی ۷۵۰ میلیون تا یک هزار میلیون ریال نیز خودروهای هیوندا ۲۰i کرمان موتور، هاوال H2 بهمن موتور و کیاسراتوی شرکت سایپا موفق به دریافت چهار ستاره کیفی شدند.
تیگو۵ مدیران خودرو و JAC-S5 کرمان موتور و هایما S7 اتوماتیک ایران خودرو خراسان با کسب سه ستاره کیفی در رتبه بعدی قرار گرفتند.
در رده قیمتی ۵۰۰ میلیون تا ۷۵۰ میلیون ریال B30 از شرکت بهمن موتور چهار ستاره کیفی گرفت.
آریزو ۵ مدیران خودرو، آریواتوماتیک و آریو دندهای سایپا بنرو، چانگان CS35 سایپا- سیتروئن و برلیانس H330 شرکت پارس خودرو توانستند سه ستاره کیفی به دست آوردند.
در این کلاس قیمتی لیفان X60 کرمان موتور ۲ ستاره کیفی را به خود اختصاص داد.
در دامنه قیمتی ۲۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون ریالی چهار ستاره کیفی به رنو ساندرو و پارس تندر پارس خودرو و همچنین پژو۲۰۷ و پژو۲۰۷ اتوماتیک، تندر۹۰ پلاس و تندر۹۰ پلاس اتوماتیک ایران خودرو رسید.
تندر۹۰، رانا، دنا پلاس، پژو۲۰۶ و پژو ۲۰۶SD از ایران خودرو به همراه تندر۹۰ پارس خودرو نیز سه ستاره کیفی را به خود اختصاص دادند.
همچنین خودرو NEW MVM315 مدیران خودرو، سورن و سمند تبریز شرکت ایران خودرو تبریز، پژو پارس صنایع خودروسازی فردا، پژو پارس ایران خودرو مازندران، پژوپارس ایران خودرو کرمانشاه و پژو ۴۰۵ ایران خودرو خراسان ۲ ستاره به دست آوردند.
دنا و دانگ فنگ H30 از محصولات ایران خودرو، تیبا۲ شرکت سایپا به همراه تیبا و ساینای شرکت سایپا- سیتروئن نیز ۲ستاره ای شدند.
* در کلاس قیمتی کمتر از ۲۵۰ میلیون ریال نیز X131 و X132 شرکت سایپا و همچنین X131 پارس خودرو ۲ ستاره به دست آوردند.
یک ستاره نیز نصیب X 111 شرکت سایپا شد.
** هفت نوع خودرو سنگین با چهار ستاره
در گروه خودروهای کشنده، ولوو FH500 شرکت سایپا دیزل و کشنده اسکانیا G410 ماموت دیزل چهار ستاره کیفی را از آن خود کردند.
همچنین کشنده FAWJ6 سیبا موتور توانست یک ستاره کیفی بگیرد.
در گروه کامیونت، کامیونت ایسوزو NPR75K و ایسوزو NMR85 بهمن دیزل و هیوندای HD65 ایران خودرو دیزل چهار ستاره کیفی به دست آوردند.
۲ ستاره به کامیونت الوند سایپا دیزل رسید.
در بخش کامیون نیز کامیون های ایسوزو NPR75M و ایسوز FVZ بهمن دیزل چهار ستاره کیفی کسب کردند.
کامیون FAWTigerV8 سیبا موتور ۲ ستاره را به خود اختصاص داد.
* اتوبوس بین شهری اسکانیا ۴۲۱۲ مارال شرکت عقاب افشان در گروه اتوبوس با سه ستاره کیفی صدرنشین شد.
مینی بوس ایسوز SAHAR بهمن دیزل در گروه مینی بوس نیز سه ستاره به دست آورد.
** سه ستاره؛ بالاترین کیفیت وانت های تولیدی
بر اساس این گزارش در گروه وانت، وانت تندر شرکت ایران خودرو با دریافت سه ستاره کیفی، بالاترین کیفیت را در رده قیمتی پایین تر از ۵۰۰ میلیون ریال به خود اختصاص داد.
وانت مزدا کارا ۲۰۰۰ تک کابین بهمن موتور و وانت سایپا ۱۵۱ شرکت سایپا بن رو با کسب ۲ ستاره کیفی در رده بعدی جای گرفتند.
وانتهای مزدا کارا ۲۰۰۰ دوکابین بهمن موتور، آریسان ایران خودرو دیزل و وانتهای نیسان تک سوز و دوگانه سوز زامیاد نیز یک ستاره کیفی را از آن خود کردند.
خودروسازان ایرانی بهار امسال با تولید ۳۳۶ هزار و ۶۹۹ دستگاه، رشد ۹٫۴ درصدی را در همسنجی با دوره مشابه سال ۱۳۹۶ رقم زدند. سه ماهه نخست پارسال ۳۰۷ هزار و ۶۶۶ دستگاه خودرو ساخته شده بود.
تا پایان خردادماه ۲۴۴ دستگاه ون در کشور تولید شد که با توجه به تولید ۲۱۰ دستگاه ون در مدت مشابه پارسال، افزایش ۱۶٫۲ درصدی را تجربه کرد.
در سه ماه نخست امسال ۱۴ هزار و ۸۰ دستگاه وانت در کشور تولید شد که با احتساب ۱۳ هزار و ۹ دستگاه تولیدی خرداد ماه ۱۳۹۶، افزایش ۸٫۲ درصدی داشت.
تولید مینی بوس و میدل باس در سه ماه نخست امسال با افزایش ۱۳۱٫۳ درصدی همراه بود. بر این اساس، تا پایان خردادماه امسال ۴۸۸ دستگاه از این خودروها در کشور تولید شد.
تا پایان خردادماه امسال تولید کامیونت، کامیون و کشنده سه هزار و ۸۴۸ دستگاه خودرو و پارسال سه هزار و ۳۰ دستگاه بود که افزایش ۲۷ درصدی را ثبت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید