تصویر روز: مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: هیچ خودروسازی در دنیا یافت نمی شود که تمامی قطعات خودرو را خودش تولید کند و بر همین اساس سایپا هم در تامین بعضی از قطعات محصولاتش از کشورهای دیگر بهره گرفته است و لذا کوییک با طراحی پلتفرم داخلی، یک خودرو تماما ایرانی است.
به گزارش تصویر روز سیزدهمین نمایشگاه بین المللی قطعات، لوازم و مجموعه های خودرو تهران با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا، اعضای انجمن قطعه سازی کشور و جمعی از مدیران صنعتی و قطعه سازان در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد.
دکتر محمدرضا سروش مدیرعامل گروه خودرو سازی سایپا به همراه جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در سالن میلاد نمایشگاه بین اللملی، از غرفه های گروه سایپا بازدید کردند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تحریم های ظالمانه، محدودیت هایی در قطعه سازی کشور ایجاد شده و برهمین اساس تاکید ما بر روی تولید خودروهایی است که عمق ساخت داخل بیشتری دارند و لذا با همکاری قطعه سازان کشور و همکارانم در گروه سایپا در تلاشیم تا پلتفرم های گروه ایکس ۱۰۰ و ایکس ۲۰۰ را توسعه دهیم و پاسخ گوی نیاز بازار باشیم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره نحوه جایگزینی خودروهای گروه رنو با محصولات داخلی گروه سایپا گفت: به دلیل خروج رنو از کشور و عدم ایفای تعهدات، بخشی از تعهدات ایجاد شده شرکت پارس خودرو در خصوص گروه رنو، مازاد بر قطعات موجود در این شرکت است که باید به نحوی به این موارد پاسخ داده شود و برهمین اساس پیشنهادهای مختلفی در این خصوص ارائه شده است.
سروش ضمن عذرخواهی بابت تاخیر در تحویل خودروهای گروه رنو گفت: شرکت رنو در تعهد خود خلف وعده کرده است و بر همین اساس در تامین قطعات با مشکل روبرو هستیم و این محدودیتی که برای کشور و خارج از اراده خودروسازان ایجاد شده قطعا با درک متقابل تمامی مشتریان، به نحو مطلوب رفع خواهد شد. البته به دنبال روش هایی هستیم که بر اساس آن مشتریان بتوانند با بهترین جایگزینی محصول و البته بر اساس توان تولید به شرایط خوبی دست یابند.
وی در خصوص تولید خودرو کوییک گفت: طراحی پلتفرم این خودرو کاملا داخلی است و با تلاش همکارانم در مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا پلتفرم این محصول طراحی و تولید شده است و از این جهت کاملا ایرانی است. البته در خصوص تامین قطعات خودرو براساس دو عامل کیفیت بالاتر و قیمت تمام شده کمتر، بعضی از قطعات از خارج کشور تامین می شود.
وی افزود: در اقتصاد کشور متغیر اصلی نرخ ارز است و با تغییر این نرخ، قیمت محصولات تحت تاثیر قرار می گیرد و افزایش ۲ تا ۳ برابری قیمت ارز در کشور عاملی شده که سرمایه در گردش شرکت های تولیدی دچار چالش شود علاوه بر این قیمت تمام شده محصولات هم عمدتا بالاتر از قیمت فروش است که این موضوع هم عاملی مضاعف در کاهش سرمایه در گردش شرکت سایپا است.
سروش در خصوص بدهی خودروسازان به قطعه سازان گفت: سرمایه در گردش شرکت برای فعالیت های جاری، تولید و زنجیره تامین مورد استفاده قرار می گیرد و به واسطه محدودیت ایجاد شده ناگزیر بخشی از مطالبات قطعه سازان با تاخیر پرداخت می شود که امیدواریم بر اساس پیشنهاداتی که به مراجع ذی صلاح در خصوص افزایش قیمت محصولات ارائه شده، هرچه زودتر تصمیم گیری انجام شود تا بتوانیم بخشی از بدهی های معوق قطعه سازان را پرداخت کنیم.
مدیر عامل گروه خودروسازی سایپاگفت: امیدوارم در اسرع وقت، قیمت خودرو توسط مراجع ذی صلاح و به صورت عادلانه و منصفانه بررسی و اعلام شود چراکه با تصمیم گیری سریع تر در این خصوص، از ایجاد خسارت بیشتر به صنعت خودرو جلوگیری خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید