تصویر روز: یک عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: هدف خودروسازان از طرح فروش خودرو ۵ درصد کمتر از قیمت بازار آزاد این بود که سودی که تا دیروز به جیب دلال و واسطه سرازیر بود با ۵ درصد کمتر به جیب این شرکتها سرازیر شود اما هیچ تضمینی وجود ندارد که خودروسازان، قیمت کارخانهای خودرو را کاهش دهند.
عبدالله رضیان در گفتوگو با ایسنا، گفت: در جلسات متعددی که با مدیران عامل سایپا و ایرانخودرو داشتیم حرف این بود که در خودروهای پرتیراژ و کم تیراژ زیانهای هنگفتی میدهند از این رو خواستار جلوگیری از تداوم زیانها بودند.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس ادامه داد: به همین دلیل دولت و مجلس پس از ارزیابی کردن شرایط و بازار در نهایت متقاعد شدند با قبول پیشنهاد فروش خودرو ۵ درصد زیر قیمت بازار جلوی زیان خودروسازان را بگیرند.
وی متذکر شد: این در حالی است که نظر مجلس درباره خودروهای پرتیراژ این است که قیمت این خودروها توسط شرکتهای خودروسازی نباید خیلی افزایش داده شود و به مصرف کنندگان آسیب وارد شود.
این عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تشریح روند تاریخی درخواست خودروسازان برای فروش خودرو ۵ درصد زیر قیمت بازار و دلایل قبول این پیشنهاد توسط دولت و مجلس، گفت: در پی نوسانات شدید نرخ ارز و افزایش شکاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار آزاد، خودروسازان بار دیگر پرونده قدیمی آزادسازی قیمت خودرو را باز کردند و خواستار عرضه قیمت ۵ درصد زیر قیمت بازار شدند که پس از کش و قوس زیاد و بررسیهای فراوان توسط دولت و مجلس پذیرفته شد.
رضیان ادامه داد: بحثمان با شرکتهای خودروساز این بود که اگر تقاضای بازار مصرف به خودرو توسط آنان به درستی پاسخ داده شود، فروش خودرو ۵ درصد زیر قیمت بازار «خوب» است اما مسئله دیگر خودروسازان این بود که بخش زیادی از تقاضای خودرو، کاذب است. آنان بر این نظر پافشاری داشتند که با عرضه خودرو ۵ درصد زیر قیمت بازار، تقاضای کاذب از بین میرود و مصرف کننده واقعی به بازار مراجعه میکند و بدین ترتیب التهابات بازار خودرو کاهش مییابد.
این عضو فراکسیون مستقلین مجلس مجلس ادامه داد: استدلال مدیران خودرویی این بود که با کاهشی شدن قیمت خودرو در حاشیه بازار، خودروسازان نیز قیمت را کاهش میدهند اما هیچ ضمانتی برای عملی شدن این وعده وجود ندارد و از آن گذشته هیچ دستگاهی نیست که تضمین دهد شرکتهای خودروساز پای وعده خود میایستند و در صورت کاهش قیمت در بازار آزاد، قیمت کارخانه را کاهش می دهند.
وی بازار آزاد خودرو و تقاضای مصرف را پارامترهای موثر در عملکرد شرکتهای خودروساز در کاهش قیمت کارخانهای خودرو دانست و افزود: هدف خودروسازان این است که سودی که تا دیروز به جیب دلال و واسطه سرازیر بود با ۵ درصد کمتر به جیب خودشان سرازیر شود از آن گذشته هیچ ضمانت قطعی برای کاهش قیمت توسط خودروسازان وجود ندارد مگر از طریق منطق اقتصادی و مکانیزم عرضه و تقاضا به بیان روشنتر تنها راه کاهش قیمت خودرو توسط خودروسازان کاهش تقاضا و به دنبال آن کاهش قیمت در بازار آزاد است.
دیدگاهتان را بنویسید