
تصویر روز:مدیرعامل شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) گفت: در صورت فراهم سازی زیرساختهای لازم درکشور، موتور دیزل ملی سواری در مدار تولید قرار می گیرد.
محمد زالی افزود: گروه صنعتی ایران خودرو با هدف کاهش گاز دی اکسید کربن و افزایش راندمان قوای محرکه، توسعه قوای محرکه دیزل برای خودروی سواری را در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد: پروژه موتور دیزل توسط گروه صنعتی ایران خودرو به بخش صنعتی سازی رسیده و در حدود ۷۰ موتور و ۳۰ خودروی سورن با موتور دیزل با هدف انجام آزمونهای تائیدیه نهایی شامل پیمایش برای سنجش دوام و عملکرد در خطوط تولید انبوه ساخته شده است.
زالی از داخلی سازی شدن بسیاری از قطعات موتور دیزل خبر داد و گفت: بخش کمی از آن از منابع خارجی تامین خواهد شد. فنآوری بالای بعضی از قطعات و سامانههای خودروی دیزلی و یا به صرفه نبودن تولید تعدادی از آنها عامل تامین از منابع خارجی است.
مدیرعامل شرکت ایپکو مزیت اصلی موتور دیزل را کاهش گاز CO2 عنوان کرد و گفت: به طور متوسط تولید گاز۲ CO درخودروی سورن دیزل ۱۴۵ گرم بر کیلومتر است. همچنین وجود فیلتر دوده و واکنشگر پس پالایشی سطح آلایندگی این خودرو را در سطح یورو ۵ قابل ارتقاء به یورو ۶ قرار داده است.
وی افزود: دوام بالا و مصرف سوخت کم موتور دیزل از دیگر مزایای آن به حساب می آید. به گونه ای که میانگین مصرف سوخت موتور دیزلی ۴/۵ لیتر در صد کیلومتر در چرخه رانندگی استاندارد ترکیبی است و میزان مصرف سوخت این خودرو در خارج شهر نیز عددی زیر ۵ لیتر در صد کیلومتر است.
زالی تصریح کرد: موتور دیزل علاوه بر مصرف سوخت کم با توان و گشتاور بالا برای رانندگی درون شهری و خارج از شهر به ویژه ناوگان حمل و نقل عمومی، گزینه بسیار مناسب و به صرفه ای خواهد بود.
گفتنی است، مراحل توسعه موتور دیزل سواری در شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) انجام شده است.
مطالب مرتبط

قیمت طلا و سکه ۲۷ فروردین
27 فروردین 1404
امکان شکایت مستاجر تا ۵ سال
27 فروردین 1404
تامین۴۰همت اعتبار برای ادامه طرح کالابرگ با حذف یارانه۳دهک
27 فروردین 1404
برنامه افزایش سرمایه بانک صادرات به تصویب رسید
27 فروردین 1404
دستورالعمل تأسیس صندوقهای قرضالحسنه تصویب شد
27 فروردین 1404
دیدگاهتان را بنویسید