روز: معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش ۵ درصدی صادرات ۹ ماه اول سال ۱۳۹۷ به میزان مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش تصویر روز سعید زرندی در همایش جهادگران عرصه خودکفایی غذایی و تامین مواد غذایی و حمایت از توسعه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۷ صادرات کشور افزایش داشته است، اظهار کرد: مشکلی که در حوزه ارز پیش آمد هزینه را در تمام حوزه ها افزایش داد، اما راه را برای صادرات باز کرد.
در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۷ حدود ۱۵ درصد واردات کشور کاهش پیدا کرده؛ یعنی از ۳۸ میلیارد دلار به ۳۲ میلیارد دلار رسیده است. همچنین میزان صادرات ما به میزان مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: قیمت بالای ارز برای واردات مانع و برای صادرات محرک ایجاد کرده است. باید قدر این فضا را بدانیم، اما با روش های سنتی محال است صادرات پایدار شکل بگیرد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشاورزی ما موفق و در بسیاری از حوزه ها اثربخش بوده است، گفت: باید براساس اقتصادِ کشاورزیِ صنعتی محور و به سمت تولید و بهره وری حرکت کنیم.
زرندی با بیان اینکه برخی از آمارها نشان دهنده این است که ۹۰ درصد از آب مصرفی کشور در حوزه کشاورزی مصرف می شود، تصریح کرد: اگر نگاه جدی به این مسئله نداشته باشیم، بخش زیادی از منابع هدر می رود. در نگاه جدید سعی شده برای افزایش بهره وری حوزه کشاورزی رویکرد های مکانیزاسیون و مهم تر از آن شرکت های نوآور را دخیل کنند.
وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورها میزان مصرف آب در بخش کشاورزی حدود ۷۰ درصد است، افزود: این کشورها در بخش کشاورزی کمتر از ۱۵ درصد هدر رفت آب دارند، ولی در برخی از آمارهای ما این عدد خیلی بزرگ است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: به دلیل مکانیزه نبودن و عقب بودن از رویکرد های جدید در این زمینه بسیار عقب مانده ایم. هم اکنون در دنیا در حوزه های کشاورزی از ابزارهای فناوری اطلاعات، سنسورهای هوشمند، ابزاری که به IOT معروف است و اینترنت اشیا استفاده می کنند که در میزان بهره برداری از محصولات و مصرف آب مفید بوده است.
زرندی با اشاره به اینکه باید ارتباط حوزه صنعت و کشاورزی تقویت شود، عنوان کرد: در سمنان و شاهرود خودرو سازی، قطعات خودرو، ابزارهای حوزه خودرو که جزو اولویت های ما در این استان است، معادن گچ و اکتشافات را داریم که حوزه های موثری هستند. همچنین نزدیک به ۵۸۱ پروانه بهره برداری در استان سمنان داریم که نشان دهنده اهمیت معدن در این استان است.
وی عنوان کرد: محصولات کشاورزی سومین حوزه مهم استان سمنان است. پسته و انگور در این استان از اهمیت بسیاری برخوردار هستند و کسانی که در این حوزه حضور پیدا کنند به عنوان اولویت های آمایشی ما در وزارت صنایع قرار می گیرند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهرستان شاهرود را در اقتصاد و کشاورزی موثر دانست و گفت: انگور و پسته شهرستان شاهرود بسیار شناخته شده است و باید بازار صادرات آن مهیا شود و این هنر ماست که بتوانیم موقعیت صادرات آن را آماده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید