haeri

احتمال تغییر ساعت کاری ادارات

تصویر روز: معاون برق و انرژی وزیر نیرو از احتمال تغییر ساعت کاری ادارات در تابستان خبر داد و گفت: قبوض کاغذی تا پایان مهر حذف خواهد شد.

به گزارش ایسنا، همایون حائری در نشستی که ظهر امروز برگزار شد، با بیان این‌که سال برقی سه بازه زمانی بسیار گرم، گرم و خنک دارد، توضیح داد: بازه زمانی بسیار گرم از ۲۰ خرداد تا پایان مرداد است که یک شرایط غیرخطیر از عرضه و مصرف برق ایجاد شده و بیش‌ترین فشار را به شبکه وارد می‌کند. از ابتدای مهر تا انتهای مهر و ابتدای فروردین تا ۲۰ خرداد نیز بازه زمانی گرم بوده و بازه زمانی خنک از انتهای مهر آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه دارد.

وی با اشاره به این‌که ۱۹ خرداد به عنوان روز مدیریت مصرف اعلام شده است، اظهار کرد: سال گذشته اولین سال بود که با تعاملی که با مسئولان استانی داشتیم، پیک مصرف به ۵۷ هزار و ۹۷ مگاوات رسید، به عبارتی دیگر رشد مسکن از ۵ درصد به ۲.۹ درصد رسید.

اندازه‌گیری مدیریت مصرف

معاون برق و انرژی وزیر نیرو با تاکید بر این‌که برای اجرایی کردن مدیریت مصرف نیاز به اندازه‌گیری مدیریت مصرف بود، گفت: سال گذشته برای این منظور بخشی را فعال کردیم و امسال با به‌روز کردن اندازه‌گیری خروجی کلیه فیدرهای ۲۰ کیلوولت پایش دقیق‌تری خواهیم داشت. پایش هر یک ربع یک بار، به عبارت دیگر آنلاین بوده و از امروز آغاز شده است.

حذف قبوض کاغذی تا پایان مهرماه

وی در ادامه با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای حذف قبوض کاغذی گفت: برنامه‌ریزی شده است که تا پایان مهرماه سال جاری قبوض کاغذی حذف شود.

جزئیات افزایش تعرفه مشترکان برق

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه افزایش مصرف باعث به هم خوردن تعادل عرضه در مصرف می‌شود، گفت: این به هم خوردن، مشکلاتی ایجاد کرده و روی تجهیزات فشار وارد می‌کند. در واقع مشترکان پرمصرف در این فرآیند باعث می‌شوند که کم‌مصرف‌ها هم دچار مشکل شوند.

حائری با اشاره به مصوبه دولت در مورد تعرفه مصرف‌کنندگان برق اظهار کرد: از اول خرداد الگوی مصرف برای نقاط مختلف کشور مشخص شد و تعرفه‌ای هم در نظر گرفته شد. بر این اساس یک افزایش ۷ درصدی اعمال شد و پرمصرف‌ها هم افزایش ۱۶ درصدی داشتند که از ابتدای خرداد اعمال شد. اگر مصرف‌کننده‌ای بتواند نسبت به سال گذشته مصرف خود را کاهش دهد، شامل پاداش می‌شود.

وی با بیان این‌که ۹۰ درصد مشترکان خانگی زیر الگوی مصرف قرار دارند، گفت: الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات ساعت برای تهران و میانگین الگوی مصرف تهران ۲۷۲ کیلووات ساعت است.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو ادامه داد: هزینه برق کیلو وات ساعتی ۶۰ تا ۷۰ تومان است در حالی که در زمان پیک به ازای هر کیلو وات ساعت هزینه برق بیش از ۵۰۰ تومان است و به عبارتی دیگر مابه‌التفاوت این هزینه به عنوان یارانه به مشترکان پرداخت می‌شود و این یارانه برای پرمصرف‌ها چندین بار اعمال می‌شود.

احتمال تغییر ساعت ادارات در برخی استان‌ها

حائری در ادامه با اشاره به تغییر ساعت ادارات در تابستان سال گذشته اظهار کرد: تغییر ساعت اداری سال گذشته انجام گرفت و در استان‌هایی نتایج مناسبی در پی داشت. از این طریق سال گذشته حدود ۲۰۰۰ مگاوات صرفه‌جویی صورت گرفت.

وی با بیان این‌که تغییر ساعت امسال در هر استان بر عهده استاندار گذاشته شده است، از این طریق می‌توان زمان ساعت کار اداری را بهینه کنیم. البته ساعت ادارات تغییر خواهد کرد و کاهش نخواهد یافت.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان این‌که مصرف سیستم‌های سرمایشی بیش از ۲۴ هزار مگاوات است، اظهار کرد: اگر بتوانیم با هماهنگی این میزان مصرف را به ۲۰ هزار مگاوات برسانیم، با ۴۰۰۰ مگاوات صرفه‌جویی، ۴۰ هزار میلیارد تومان در بخش برق صرفه‌جویی می‌شود؛ این در حالی است که برای احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه به ۴۰ هزار مگاوات سرمایه نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *