تصویر روز: نعمت زاده گفت: سایپا از نظر توسعه محصول موفق عمل کرده و با نمونه هایی که امروز مورد بازدید قرار گرفت ان شاالله خبرهای خوبی در اواخر امسال و سال آینده خواهیم داشت.
به گزارش تصویر روز به نقل از سایپا نیوز، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت معدن وتجارت به همراه جمعی از معاونان و مدیران این وزارت خانه از مرکز تحقیقات و نوآوری گروه سایپا بازدید کرد.
نعمت زاده در سومین بازدید از مرکز تحقیقات و نوآوری گروه سایپا گفت: در بازدیدی که انجام شد عملکرد برنامه ها بیانگر این موضوع است که فعالیت های مرکز نسبت به گذشته توسعه یافته است و این توسعه هم در طراحی و مهندسی و هم در توسعه و تکمیل آزمایشگاه های مرکز صورت گرفته است.
وی افزود: باعث خوشحالی است که همکاران سایپا مسلط به طراحی خودرو شده اند اگر چه در طراحی پلتفرم از چند شرکت خارجی در ابتدا کمک گرفته شد ولی در ادامه، بر کار طراحی نیز تسلط یافته اند و در حال حاضر نیز همکاری هایی با شرکت های اروپایی جهت کنترل طراحی ها صورت گرفته، انجام می دهند که بسیار مناسب است و در طراحی های انجام شده از استانداردهای روز دنیا بهره می برند که خودرو سازان معتبر اروپا از آن استفاده می کنند.
وی افزود: اگر سایپا بخواهد از مشکلات نجات پیدا کند باید در حوزه تحقیق و توسعه تمرکز کند و حیات این گروه خودروساز وابسته به طرح هایی است که در این شرکت طراحی می شود.
وزیر صنعت ضمن اظهار رضایت از فعالیت های انجام شده در این مرکز گفت: با توجه به گستردگی حضور نیروهای متخصص در طراحی و مهندسی مرکز تحقیقات سایپا که نزدیک به ۷۰ درصد نیروهای این شرکت را شامل می شود می توان ادعا کرد که این مرکز نسبت به دیگر مجموعه های تحقیقات خودرویی در کشور گسترده تر و تخصصی تر می باشد.
وی تصریح کرد: خودرویی که امروز مورد بازدید قرار گرفت در اواخر امسال به بازار می آید که ظاهری بسیار زیبا دارد و عملکردش هم ان شاالله رضایت بخش خواهد بود. بر همین اساس تست های انجام شده بر روی آن جهت کنترل عملکرد ایمنی و کیفیت در آزمایشگاه های این مرکز در حال انجام است.
وزیر صنعت خاطر نشان کرد: دراواخر سال آینده دو خودرو با پلتفرم جدید وارد بازار خواهد شد و بر اساس برنامه ریزی خواهان ورود زودتر از موعد آن به بازار هستیم.
وی با تاکید بر تولید خودروهای ارزان قیمت و کوچک درداخل کشور گفت: باید تاکید تولید بر خودروهای ارزان قیمت با تیراژ وسیع باشد تا بتوان نیاز کشورهای دیگر را تامین و صادرات این محصولات به راحتی صورت پذیرد.
وی افزود: بر اساس اصلاح ساختار جدید گروه سایپا که از یک سال پیش آغاز شده در حوزه صنعت و مخصوصا در تحقیق و نوآوری اتفاقات خوبی صورت پذیرفته و همکاری هایی که با دانشگاه ها و شرکت های معتبر خارجی خواهند داشت می تواند باعث تولید محصولات ارزشمند هم برای بازار داخلی و هم برای بازار صادراتی شود.
نعمت زاده در خصوص مرکز تحقیقات سایپا گفت: خودروهای تیبا۱، تیبا۲ و ساینا محصول این مرکز می باشد چراکه در سال های تحریم هیچ گونه دسترسی به شرکت های خارجی وجود نداشته است و اگر شرایط کشور به صورتی بود که از صنعت خودروسازی حمایت معنوی بیشتری انجام می شد بدین نحو که اعتماد بیشتری به محصولات داخلی وجود داشت قطعا وضعیت تحقیق و تولید بهتر از حال بود.
وی در خصوص مراکز تحقیقات سایر شرکت های خودروساز داخلی نیز گفت: در عمکرد آن مراکز توقفی ایجاد شده که باعث شده مرکز سایپا با توجه به عملکرد و فعالیت در تولید محصولات جدیدش پیش رو باشد و باید دقت کرد که تنها راه نجات صنعت خودروسازی اهمیت به تحقیق و توسعه می باشد و همگی باید در این مسیر مصمم باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس گزارشات ارائه شده حدود ۱٫۷ درصد از فروش سایپا صرف هزینه مرکز و انجام تحقیقات شده که باید این رقم را افزایش داد و هزینه های منطقی و معقولی را در جهت توسعه محصول انجام داد.
وی افزود: سایپا از نظر توسعه محصول موفق بوده و با نمونه هایی که امروز مورد بازدید قرار گرفت ان شاالله خبرهای خوبی در اواخر امسال و سال آینده خواهیم داشت.
نعمت زاده در خصوص صادرات خودرو در پسا برجام نیز گفت: باید خودروهای مقبول بازارهای جهانی را تولید کنیم و دقت کنیم آنچه را که امروز تولید می کنیم از بازار محدودی برخوردار است و با سرمایه گذاری مشترک و تولید محصولات جدید و پلتفرم های جدیدی که در سایپا در حال تولید است به دنبال توسعه صادرات هستیم و بر اساس چشم انداز سال ۱۴۰۴ یک سوم تولید خودرو که حدود یک میلیون دستگاه می باشد به کشورهای دیگر صادر شود و ۲ میلیون دستگاه نیز برای بازارهای داخلی مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این کار یک حرکت بسیار گسترده ای را می طلبد که باید هم از سوی مراکز تحقیقات خودرویی و هم از سوی طراحی مهندسی قطعه سازان توسعه پیدا کند و از طرفی ارتباط بین صنعت و دانشگاه بیشتر از گذشته شود و توان بازرگانی صادراتی نیز دراین موضوع تاثیر گذار است و در این راه باید بازارهای صادراتی را بشناسیم و سلایق کشورهای هدف نیز مورد توجه قرار گیرد و رقبا نیز شناسایی شود و به طور کلی علاوه بر انجام تحقیقات مهندسی و نوآوری در حوزه صنعت باید در خصوص تحقیقات بازارها هدف نیز دقت و بررسی شود.
در این بازدید مهدی جمالی مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد گروه سایپا در طول یکسال اخیر گفت: سال گذشته بحرانی ترین سال از نظر مالی، اقتصادی، تولید و فروش را از ابتدای تاسیس سایپا تاکنون پشت سر گذاشتیم و خوشبختانه با تدبیر انجام شده تمامی این تمهیدات به فرصت تبدیل شد.
وی افزود: در سال ۹۴ تولید گروه سایپا به ۸۰۰ دستگاه در روز و میزان فروش خودرو نیز به حداقل ممکن رسیده بود و به لحاظ مالی بسیار دچار مشکل بودیم، علاوه بر این کمپین نخریدن خودرو صفر باعث شد میزان انصراف دادن از خرید خودرو نیز زیاد شود و این دلیلی مضاعف بر ایجاد مشکلات مالی شد.
جمالی تصریح کرد: خوشبختانه با تدبیر انجام شده سایپا توانست با گذر از شرایط سخت در ۶ ماه اخیر وضعیت مناسبی در بازار سرمایه به دست آورد.
وی خاطر نشان کرد: در طول یکسال اخیر با وجود مشکلات متعدد مالی همواره یکی از اولویت های گروه سایپا حضور مستمر در حوزه توسعه محصول و انجام تحقیقات(R&D) بوده است و بر همین اساس تا کنون حدود ۷۵ درصد از بودجه مورد نظر برای این حوزه پرداخت شده است.
مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا گفت: ۱٫۷ درصد از مجموع خالص فروش گروه سایپا در حوزه تحقیقات صرف شده است البته این عدد نسبت به کشورهای اروپایی کمتر است ولی از مجموع بودجه سایپا قابل قبول می باشد و این مبلغ از منابع مالی و پر هزینه در حوزه بازار به این امور اختصاص داده شده است.
جمالی گفت: بر اساس سیاست های کلی گروه سایپا در خصوص محصولات تولیدی این گروه، همواره کلاس خودروهای ارزان قیمت مد نظر می باشد که در طراحی جدید نیز این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
وی در خصوص منابع تخصیص یافته به مرکز توسعه و تحقیق سایپا گفت: مراکز تحقیقات در همه جای دنیا با هزینه های دولتی یا عمومی به دست می آید و مرکز تحقیقات سایپا در سال های گذشته بیش از ۱۴۶ میلیارد تومان صرف کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی برای تولید محصولات جدید کرده است و امیدواریم با حمایت های دولت محترم هزینه های تحقیقاتی با مقدار کمتری صورت پذیرد.
مدیر عامل گروه سایپا گفت: در بخش صادرات نیز سایپا در ۹ سال گذشته برند اول صادرات خودرویی کشور را داشته و این در حالی است که عمده بازار های صادراتی در کشورهای عراق، سوریه و ونزویلا مورد حمله دشمنان کشور و مورد تهدید قرار داشته اند.
وی افزود: در حوزه بازارهای آفریقا مطالعات خوبی صورت گرفته و برنامه خوبی را در الجزایر طراحی کردیم و امیدواریم که امسال بتوانیم سایتی را در این کشور ایجاد کنیم و این سایت توان تولید ۲۰ هزار دستگاه خودرو در سال را دارد و تا دو سال آینده راه اندازی خواهد شد.
|
دیدگاهتان را بنویسید