
تصویر روز: مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ اعلام کرد:نباید به بهانه بازنشستگی زود هنگام و استفاده از سنوات ارفاقی سلامت نیروی کار را به مخاطره بیاندازیم که با فلسفه وجودی سازمان تامین اجتماعی و قانون کار مغایرت دارد.
ناهید حیدری در کارگاه «هم اندیشی اعضای کمیته های بدوی و تجدید نظر مشاغل سخت و زیانآور » با بیان اینکه مقوله سخت و زیانآور از ابعاد گوناگون اجتماعی، نظام سلامت، اقتصادی، خانوادگی و … قابل بررسی است، افزود: امیدواریم دستاورد این همایش با استفاده از خرد جمعی در راستای ارتقای سطح ایمنی کارگاه و رفع آلایندگی محیطی، ارتقای سطح بهداشت حرفهای و سلامت جسمی و روانی کار منتهی شود.
وی اظهار کرد: امروزه یکی از شاخصهای توسعه یافتگی، نیروی کار سالم است و در کشور ما نیز محور اقتصاد مقاومتی و محور تولید، نیروی کار سالم است .از این رو توجه به سلامت نیروی کار بسیار ضروری است.
به گزارش تصویر روز به نقل از تامین ۲۴ ، وی اظهارداشت: باید نیروی کار سالم داشته باشیم تا پس از سالها کار و زحمت و تلاش وقتی نزد خانواده باز می گردد، سلامت خود را حفظ کرده باشد و با تنی رنجور و بیمار در محیط خانواده قرار نگیرد.
حیدری با تاکید بر اینکه امروز تغییر نگرش بر مشاغل سحت و زیانآور ضروری است، اظهار کرد: این تغییر نگرش ایجاد نمیشود مگر با آموزش و ما باید با آموزش نوع نگاه مان را به مشاغل سخت و زیان آور تغییر دهیم.
وی تصریح کرد: نباید به بهانه بازنشستگی زود هنگام و استفاده از سنوات ارفاقی سلامت نیروی کار را به مخاطره بیاندازیم که با فلسفه وجودی سازمان تامین اجتماعی و قانون کار مغایرت دارد.
مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ با تاکید بر اینکه نگرش ما باید به سمت و سویی رود که دیگر مشاغل سخت و زیان آور نداشته باشیم، گفت: سیزده گروه شغلی وجود دارد که ذات این مشاغل سخت است؛ اما در تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون به صراحت اعلام شده است که اصلاح و استاندارد سازی محیط کار اجرا شود و امید است این بخشهای قانون که مغفول مانده است به اجرا درآید.
حیدری با اشاره به وضعیت بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور از منظر قانونی، اظهار کرد: از دهه ۶۰ تاکنون تعداد بیمه شدگان ۸ برابر افزایش یافته است و تعداد خروجیها و بازنشستهها ۱۹ برابر شده است. از این میان ۳۵ درصد بازنشستهها مربوط به بازنشستگی زودهنگام است و از میان بازنشستگیهای زودهنگام، ۶۲ درصد مربوط به سخت و زیان آور است.
وی تصریح کرد: این آمار زنگ خطری است که باید موضوع را آسیب شناسی کنیم و ضروری است که امروز به مقوله سخت و زیان آور از مقوله مختلف بنگریم و نشان میدهد که تعداد زیادی از کارگران هنگام بازنشستگی دچار مشکلات جسمانی و روانی هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ افزود: از دیگر سو نشان میدهد که حدود ۶۲ درصد از نیروهای فعال و حرفه ای در خدمات تولیدی به دلیل عدم رعایت آلایندگی های محیطی به صورت زودهنگام بازنشسته می شوند که به تولید نیز لطمه میزند و آز طرفی از ابعاد خانوادگی و نظام سلامت نیز مطرح است. محاسبات اکچوئری نشان می دهد که میانگین سنی حدود ۴۰ سالگی بازنشسته میشوند و ۱۰ سال از سن مقرر بازنشستگی بیشتر است.
مطالب مرتبط

افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از چه زمانی اعمال میشود؟
17 فروردین 1404
بهترین شغلهای ایران در ۱۰ سال آینده
12 تیر 1403
قیمت انواع خودروهای هیوندایی در دوبی
24 خرداد 1403
بانک رسالت ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه می دهد
11 خرداد 1403
ادامه جریمه بانکهای متخلف
10 خرداد 1403
دیدگاهتان را بنویسید