تصویر روز: با گذشت چند ماه از طرح سهمیهبندی بنزین هنوز تکلیف سهم گردشگری از بنزین مشخص نیست. با نزدیک شدن به سفرهای نوروزی مسئولان وزارت نفت از سهمیه بنزین سفر اظهار بیاطلاعی میکنند و وزارت میراث فرهنگی مدعی ارسال درخواست به دولت است.
به گزارش تسنیم؛ بارها در طرحهای کلان اقتصادی کشور، این موضوع مطرح شده است که گردشگری میتواند همسطح با اقتصاد نفتی برای کشور ارزآوری به همراه داشته باشد. عملکرد کشور در حوزه گردشگری در سطح شعار باقی مانده است و با برخی از مشکلات پیش آمده نهتنها جذب گردشگر خارجی محدود شد بلکه گردشگری داخلی هم افت زیادی کرد.
دولت طرح سهمیهبندی بنزین را بدون توجه به موضوع گردشگری اجرا کرد و بارها فعالان حوزه گردشگری از تأثیرات سهمیهبندی بر کاهش گردشگر داخلی گفتند اما آنچه به گوش مسئولان نرسید فریاد آنها بود.
با ادامه مشکلات فعالان گردشگری، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری از ارسال درخواست سهمیه بنزین سفر به دولت گفت اما وزیر نفت از این نامه اظهار بیاطلاعی کرد.
آنچه از جهتگیریهای وزارت میراث فرهنگی اقتباس میشود این است که این وزارتخانه مطالبه سهمیه بنزین سفر را صرفاً به دلیلی درخواست فعالان گردشگری بهعهده گرفته است و خود به عنوان یک نهاد مرتبط ورود جدی برای دریافت سهمیه ندارد. کمااینکه معاون گردشگری وزارت میراث هم در اینباره گفته بود: سهمیه بنزین سفر مطالبه وزارت گردشگری نیست، بلکه فعالان گردشگری هستند که از ما میخواهند پیگیر سهمیه بنزین سفر باشیم.
پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی سهمیه ۱۲۰ لیتری برای سفرهای نوروزی است. در دوران رئیس جمهور اسبق هم سابقه ارائه سهمیه بنزین سفر وجود داشت و به طور معمول برای برخی تعطیلات سهمیهای ۵۰ تا ۶۰ لیتری به خودروها اختصاص پیدا میکرد.
جدای از بحث اختصاص بنزین ویژه سفر، وزارت گردشگری هنوز طرح و برنامهای برای اینکه این بنزین مورد سوءاستفاده قرار نگیرد ارائه نکرده است و امیدواریم اختصاص سهمیه با سازوکاری صورت گیرد که به مقصد اصلی خود که توسعه گردشگری است نزدیک شود.
لازم به ذکر است روز جمعه ۲۴ آبان، بنزین سهمیهبندی شد و قیمت بنزین معمولی سهمیهای (ماهانه ۶۰ لیتر برای خودروهای شخصی) از قرار هر لیتر ۱۵۰۰ تومان، قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای از قرار هر لیتر ۳۰۰۰ تومان و قیمت بنزین سوپر نیز از قرار هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شد.
دیدگاهتان را بنویسید