تصویر روز: کسانیکه احتکار و سوداگری میکنند دو راه پیش رو دارند، یا باید واحدهای خود را به بازار عرضه کنند و یا باید مالیات آن را بپردازند.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، خانم پروانه اصلانی، با تاکید بر اینکه، واحدهای خالی به تفکیک استان در حال شناسایی است، افزود: شناسایی خانههای خالی و مالکیت در تهران و استانها در حال انجام است به عنوان نمونه در تهران مالکی حقیقی با ۱۹۵ واحد و نهادی با یکهزار واحد، شناسایی شده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت بهره برداری از سامانه املاک و اسکان، توضیح داد: سامانه راه اندازی شده است به دنبال فرصتی مناسب هستیم تا بعد از عبور از بحران کرونا، عملیات اجرایی آن را آغاز کرده و در آیینی، عملکرد و ویژگیهای سامانه و خروجیهایی که از سامانه به دست میآید را برای مردم تشریح کنیم.
اصلانی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی، هم اکنون از سامانه استفاده میکند.
وی با تاکید بر اینکه احتکار و سوداگری مسکن مسالهای است که راهکار آن اخذ مالیات است، گفت: احتکار مسکن عملی ناپسند است و با آن برخورد میشود، معتقدیم خانه خالی نباید وجود داشته باشد و باید خانههای خالی به بازار مسکن عرضه شود.
اصلانی تاکید کرد: کسانیکه احتکار و سوداگری میکنند دو راه پیش رو دارند یا باید واحدهای خود را به بازار عرضه کنند و مالیات نپردازند و یا چنانچه تمایل به عرضه واحدهایشان را ندارند، مالیات آن را بپردازند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در پاسخ به این پرسش که به رغم ارایه کد رهگیری در زمان نقل و انتقال، چرا تاکنون صاحبان مالکان خانههای خالی شناسایی نشدند؟، گفت: دیوان عدالت اداری در مقطعی الزام کد رهگیری را برداشت در عین حال، کد رهگیری معاملات جدید را نشان میدهد و در خصوص معاملاتی که در کذشته انجام شده این کد، وجود نداشت به همین منظور لازم بوده تا مجموعهای از پایگاه دادههای اطلاعاتی که نشان دهنده وضعیت مالکیت، استفاده از خدمات شهری، و سکونت افراد است، بررسی شوند.
وی تصریح کرد: پایگاه دادهای کد رهگیری، باید ورودی اش در سامانه املاک و اسکان بیاید و سامانه بتواند پالایش کرده و خانههای خالی را شناسایی کند.
دیدگاهتان را بنویسید