
تصویر روز: بازار سعودی با دیگر بازارها هیچ فرقی نمی کند زیرا شرکتهایی که با بحرانهای مالی روبرو می شوند به گزینه های متعددی از جمله فروش یا اعلام ورشکستگی دست می زنند.
به گزارش صدا و سیما پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن در گزارشی نوشت اقتصاددانان هشدار دادند اگر شرکت «سعودی اوجیه» سقوط کند شماری از شرکت های بزرگ و کوچک به خطر می افتند. آنها گفتند سالیانه دهها شرکت و موسسه مختلف به سبب اوضاع مالی از بازار خارج می شوند یا اعلام ورشکستگی می کنند. مبلغ بدهی های این شرکتها از سیصد میلیارد دلار فراتر رفته است. این آمار غیر رسمی است.
اقتصاد دانان گفتند بازار سعودی با دیگر بازارها هیچ فرقی نمی کند زیرا شرکتهایی که با بحرانهای مالی روبرو می شوند به گزینه های متعددی از جمله فروش یا اعلام ورشکستگی دست می زنند. هزاران شرکت و بانک در سراسر جهان پس از بحران جهانی در سال ۲۰۰۷ اعلام ورشکستگی کردند که شرکتهای بزرگ سعودی مثل القصیبی و الصانع از جمله این شرکتها هستند. این اقتصاد دانان افزودند فروپاشی شرکتها سبب خروج هزاران کارمند داخلی و خارجی از بازار کار می شود. آنها تاکید کردند قوانینی وضع شده است که از صاحبان حقوق حمایت کند.
ادامه بحران اقتصادی در کشورهای تولید کننده نفت به سبب سقوط قیمتها آثار ویرانگری بر شرکتهای فعال در بخشهای زیر ساختها از جمله بخش املاک خواهد داشت و فعالان در این بخش بیشتر در معرض خطر خروج از بازار کار قرار دارند.
شرکت های عربستان و بحران جهانی
دکتر محمد قحطانی استاد اقتصاد گفت سقوط شرکت «سعودی اوجیه» نخستین و آخرین شرکت نخواهد بود و بسیاری از شرکتهای بزرگ جهانی به سبب بحرانهای اقتصادی سقوط کردند.
وی افزود شرکتهای دیگری مثل «گروه بن لادن» هنوز با بحرانهای مالی روبرو هستند گرچه توانستند در چند ماه گذشته بخشی از آن را از طریق اخراج هزاران کارگر پشت سر بگذارند.
وی افزود موسسات کوچکی که حقوق خود را از شرکتهای بزرگ دریافت نکردند در معرض خطر خروج از بازار قرار دارند و از آنجا که آماری درباره تعداد آنها وجود ندارد حجم بحران مشخص نیست.
مطالب مرتبط

به یاد «حمید طلیمی» خبرنگار باسابقه
14 تیر 1404
فرودگاههای اصفهان و تبریز بهزودی باز میشوند
13 تیر 1404
اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
12 تیر 1404
دیدگاهتان را بنویسید