تصویر روز: با تفاهم «گائو هو چنگ» (Gao Huchang) وزیر بازرگانی چین و علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، تفاهم نامه جاده ابریشم نوین که سال گذشته و در جریان سفر رئیس جمهوری چین به ایران امضا شده بود، اجرایی می شود.
روسای ایرانی و چینی شانزدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور، همچنین با ابراز علاقه برای برنامه ریزی مشترک به منظور گسترش همکاری ها در همه زمینه ها، بر ضرورت برداشته شدن موانع موجود در مسیر مبادلات تجاری تاکید کردند.
بنا بر این گزارش، علی طیب نیا طی سخنانی در این نشست تاکید کرد: ایران در چارچوب راهبرد مورد علاقه روسای جمهوری دو کشور، مایل به گسترش همه جانبه مناسبات در تمامی بخش ها بویژه توسعه همکاری های اقتصادی و زیربنایی همراه با رفع محدودیت های موجود با چین بوده و اجلاس مذکور نیز در واقع به نوعی اجرایی کردن توافقات مورد نظر و بر طرف کننده موانع در همکاری های دو کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به همکاری و مراوده جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین از گذشته های دور تاکنون با یکدیگر تاکید کرد: با رفع تحریم های ظالمانه علیه ایران، این همکاری ها می تواند ابعاد جدید و گسترده تری به خود بگیرد.
طیب نیا تصریح کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به داشتن روابط با چین راهبردی است و نباید اجازه داد فراز و نشیب های سیاسی، اقتصادی، منطقه ای و بین المللی این روابط را تحت تاثیر خود قرار دهد.
رئیس طرف ایرانی شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین با یادآوری اینکه روابط دو کشور فقط در بخش تجاری خلاصه نمی شود، افزود: همکاری های اقتصادی، اجرای پروژه ها و سرمایه گذاری های مستقیم در حال تبدیل شدن به نقشی ممتاز در این روابط است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در همین رابطه بر لزوم برقراری روابط کارگذاری بین بانک های بزرگ دو کشور اشاره کرد که می تواند بسترهای لازم را برای توسعه فراهم سازد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین همچنین به وجود برخی موانع بانکی برای اتباع و موسسات خصوصی ایرانی در چین اشاره کرد و از همتای چینی خود خواست که نسبت به رفع این موانع تلاش کند.
بنا بر این گزارش، آمادگی تشکیل کمیته راهبردی پیش بینی شده در تفاهم نامه جاده ابریشم نوین توسط ایران که در جریان سفر سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تهران امضا شد، تامین مالی بلند مدت طرح ها، استفاده از فرصت های همکاری در حوزه های مختلف بویژه در بخش های راه آهن، انرژی، نیروگاه و صدور مجوز برای بازگشایی شعبه های بانک های ایرانی در چین؛ از دیگر محورهای سخنان وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در این نشست بود.
این گزارش حاکی است، «گائو هو چنگ» (Gao Huchang) وزیر بازرگانی چین نیز در سخنانی با اشاره به برنامه دیدار سران دو کشور در تهران گفت: فرصت های قابل توجهی برای توسعه روابط ایجاد و به بهره برداری رسیده و هنوز هم عرصه های دیگری در بخش های مختلف وجود دارد که می توان با تنظیم برنامه های جدیدتر نسبت به توسعه آن اقدام کرد.
وی با اشاره به رفع تحریم ها علیه ایران یادآور شد: این اتفاق طی سال گذشته به خوبی شرایط سیاسی و اقتصادی ایران را تغییر داد و دولت چین از بابت این تحولات بسیار خرسند است.
«گائو» خاطرنشان کرد: از نشست پانزدهم کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال ۱۳۹۲ ، تاکنون حجم همکاری ها و مبادلات تجاری دو کشور چشمگیر و رو به توسعه بود و چین همواره ایران را به عنوان یکی از شرکای تجاری مهم برای خود تلقی می کند.
وزیر بازرگانی چین در این خصوص ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی موجود، چین در نیمه اول سالجاری میلادی ۱۵ میلیون تن نفت از ایران خریداری کرده که نسبت به مدت مشابه قبل با رشد همراه بود. ضمن آنکه در زمینه سرمایه گذاری مستقیم در ایران توسط شرکت های چینی تا پایان ماه ژوئن (خرداد – تیر) آمارها نشان دهنده رقم ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار است.
وی یادآور شد، همه این موارد به خوبی نشان می دهد که ایران و چین دوستانی قابل اعتماد برای یکدیگر هستند که این روابط خوب و مثبت می تواند همواره تداوم داشته باشد.
پیشینه مناسبات اقتصادی دو کشور نشان می دهد که رشد شتابان همکاری های تجاری ایران و چین سبب شده مبادلات دو کشور از ۴۰۰ میلیون دلار سال ۱۹۹۴ به حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ و ۵۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ برسد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل – ۲۰۱۳ میلادی – با رشد همراه بوده است.
«گائو» همچنین از آمادگی کشورش برای اجرای طرح های عمرانی و اقتصادی مشترک خبر داد و گفت که پکن آماده همکاری های بیشتر در حوزه های انرژی و نفت است.
گفتنی است، در پایان نشست روز گذشته کمیسیون، یک یادداشت تفاهم همکاری میان «طیب نیا» و «گائو هو چنگ» رییسان ایرانی و چینی شانزدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور به امضا رسید.
همچنین، پیش از ظهر دیروز، یک سند همکاری میان وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک صادرات و واردات چین (اگزیم بانک) نیز به امضا رسید و قرار است امروز سندی دیگر امروز (چهارشنبه) میان این وزارتخانه و بانک توسعه چین امضا شود.
بر این اساس، «علی طیب نیا» که روز دوشنبه وارد پکن شد، امروز با معاون نخست وزیر چین دیدار و گفت وگو می کند و طرفین مهم ترین مسائل مورد علاقه دو کشور را بررسی خواهند کرد.
شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین روز سه شنبه در محل وزارت بازرگانی چین در شهر پکن برگزار شد که علاوه بر «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به عنوان رئیس طرف ایرانی و «علی اصغر خاجی» سفیر ایران در چین؛ هیاتی متشکل از وزارت نفت، دستگاه های اقتصادی، صنعتی، بازرگانی، بانک ها، مجلس شورای اسلامی و همچنین نمایندگان بخش خصوصی نیز حضور داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید