تصویر روز: رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: مرغ آماده طبخ در بازار خرده فروشی با قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود که علت آن بالا رفتن قیمت نهاده است ،بخش دولتی هم نهاده را به سختی تامین می کند.
به گزارش فارس، افزایش قیمت خوراک دام و طیور قیمت محصولات پروتئینی را در بازار افزایش داده به طوری که قیمت مرغ به بیش از 20 هزار تومان رسیده است، مرغداران دلیل اصلی این افزایش را بالا رفتن قیمت نهاده در ماههای اخیر عنوان می کنند.
مهدی یوسف خانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: هم اکنون مرغ آماده طبخ در بازار خرده فروشی با قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود که علت این افزایش قیمت، بالا رفتن قیمت نهاده و کمبود تامین آن در بخش دولتی است.
در مرغداری ها خوراک ذرت، جو، سویا و خوراک آماده استفاده می شود که به گفته مرغداران قیمت سویا به 5 برابر قیمت مصوب دولتی رسیده و پیدا کردن آن هم در بازار کار راحتی نیست؛ دیگر نهاده ها به قیمت های دو یا سه برابر در بازار سیاه به مرغداران فروخته می شود.
سعیده مشایخی مرغدار نائینی به خبرنگار فارس گفت: تنها 40 درصد خوراک مورد نیاز را می توانیم به نرخ دولتی خریداری کنیم و بقیه با به قیمت های چند برابر از بازار تهیه می کنیم که قیمت تمام شده ما را بالا می برد و حاشیه سودی برای ما باقی نمی گذارد و شاید بسیاری از مرغداران هم ضرر کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در ادامه گفت: به رغم فشاری که روی مرغداران است اما مرغ در بازار به اندازه کافی عرضه میشود اما قیمت مصوب مرغ ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان است که با توجه به مشکلات تامین نهاده، بیش مصوب به فروش می رود.
وی اضافه کرد: کاهش قدرت خرید مردم و افت تقاضا تا حدود زیادی مانع از افزایش بیشتر قیمت مرغ در بازار شده است و اگر تقاضا بیشتر باشد قیمت افزایش زیادی خواهد داشت.
کاهش قیمت تخم مرغ
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی با اشاره به اینکه ممنوعیت صادرات تخم مرغ سبب کاهش قیمت این کالا در بازار شده است، افزود: دو هفته گذشته با صادرات قابل توجه تخم مرغ، قیمت هرشانه تخم مرغ تا ۴۰ هزار تومان افزایش یافت که هم اکنون با ممنوعیت صادرات، شاهد کاهش قیمت تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم هستیم.
وی اضافه کرد: نرخ مصوب تخم مرغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که با ممنوعیت صادرات، قیمت بازار آزاد با نرخ دولتی این محصول ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان تفاوت دارد.
به گزارش فارس، صادرات و واردات سوپاپ اطمینان برای عرضه و قیمت داخل است اما هر گونه اقدام بدون کارشناسی می تواند تهدیدی بر تامین و قیمت داخل باشد، طی چند ماه گذشته افزایش به یکباره صادرات این محصول قیمت را نجومی بالا برد و پس از انتقادات صادرات ممنوع شد و دوباره قیمتها پایین آمد.
دیدگاهتان را بنویسید