choghazadi.1

حمایت از تولید در راس ماموریت های بانک سپه

تصویر روز: چقازردی در مجمع عمومی سالانه بانک سپه ضمن بیان موفقیتهای بزرگ این بانک در سال گذشته از ماموریتها و سیاستهای کلان این بانک برای حضوری اثرگذار تر در عرصه کلان اقتصادی و حمایت از بنگاههای مولد و اشتغالزا خبر داد و گفت: سال گذشته سال ماموریتهای بزرگ برای بانک سپه بود.

* رتبه برتر بانک سپه در پرداخت تسهیلات به بنگاههای کوچک اشتغالزا
پایگاه اطلاع‌رسانی بانک سپه: محمدکاظم چقازردی مدیرعامل بانک سپه درمجمع عمومی سالانه این بانک برای تصویب صورت‌های مالی سال 98 که با حضور دکتر دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی و تعابیر و تقدیر خاص وی از تلاشهای بانک سپه در بخشهای مختلف از جمله فرایند ادغام و نقش آفرینی در عرصه کلان اقتصادی آغاز شد، با اشاره به ویژگی‌های صورت‌های مالی این بانک اظهار داشت: بانک سپه در حوزه تسهیلات پرداختی به بنگاههای کوچک و متوسط از نظرنسبت منابع به مصارف بانک درمقایسه با بانک‌های بزرگ کشور جزو برترین بانک ها بود.
وی افزود: سهم بانک سپه از کل تسهیلات پرداختی نظام بانکی به بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط حدود 13درصد است که این امر نشان‌دهنده اهتمام ویژه این بانک در راستای حمایت از تولید و اشتغالزایی است.
مدیرعامل بانک سپه همچنین از پرداخت مبلغ 42.988 میلیارد ریال تسهیلات به1.618 بنگاه از محل رونق تولید سال 1398 با حدود 15درصد رشد نسبت به سال 97 یاد کرد.

* سال 1398 سال انجام ماموریتهای بزرگ برای بانک سپه
مدیرعامل با اشاره به دو ماموریت مهم و بزرگ بانک سپه در سال 1398، پروژه ملی ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح و پروژه مهاجرت به سامانه جدید بانکداری متمرکز بانک را از ماموریتهای بزرگ وکم‌نظیر در نظام بانکداری کشور برشمرد که درکنار سایر فعالیتهای بانک با موفقیت به انجام رسیده و تکمیل خواهد شد.

* رشد 31 درصدی کل دارایی ها و107 درصدی سرمایه بانک
در بخش دیگری از سخنان خود به شاخص‌های مالی بانک سپه در سال 98 اشاره کرد و گفت: کل دارایی‌های بانک سپه با رشدی معادل 31درصد از مبلغ 1.609.372 میلیارد ریال در سال 98 به 2.115.385 ریال در سال 98 افزایش یافته و همچنین سرمایه این بانک در سال مذکور با 107 درصد رشد از 119.532 به 247.667 میلیارد ریال رسیده است.
وی همچنین از رشد 27درصدی منابع بانک سپه از 1.400.987میلیارد ریال در سال 97 به 2.146.079 در سال 98 خبرداد.

* رشد 23درصدی کل سپرده های بانک سپه
مدیرعامل افزود: کل سپرده‌های بانک سپه در پایان اسفندماه 1398 با رشدی معادل 23 درصد نسبت به سال گذشته به مبلغ 1.353.187 میلیارد ریال افزایش یافته است و نرخ تجهیز منابع بانک در سال 98 معادل 12.38درصد است.
چقازردی تأکیدکرد: سپرده‌ها با تأکید بررعایت دقیق نرخ‌های سود ابلاغی و کاهش قیمت تمام شده منابع و بهبود ترکیب سپرده‌ها و ثبات و پایداری آنها جذب شده است .
وی با اشاره به افزایش سهم سپرده‌های ارزان قیمت بانک سپه در سال 1398، از رشد29 درصدی تسهیلات پرداختی یاد کرد و اظهارداشت: مانده تسهیلات اعطایی بانک با رشد 29درصد به 1.220.481 میلیارد ریال در پایان اسفند 1398 افزایش یافته است.
چقازردی گفت: در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و کمک به افزایش اشتغال، علاوه بر منابع سپرده‌ای، نقدینگی ناشی از فروش اموال واملاک مازاد، دارایی‌ها و سهام شرکت‌های تابعه نیز در راستای رشد تسهیلات‌دهی به کارگیری شده است.

* اختصاص 63درصدی تسهیلات پرداختی به بخشهای مولد اقتصادی
وی در بحث حجم تسهیلات پرداختی به تفکیک بخشهای اقتصادی از رشد 51 درصدی تسهیلات در بخش صنعت و معدن، 24درصدی در بخش خدمات و بازرگانی، رشد 18درصدی در بخش کشاورزی و رشد 7درصدی در بخش مسکن و ساختمان یاد کرد و گفت: از مجموع تسهیلات پرداختی طی سال 1398 بیش از 63 درصد آن به بخشهای مولد اقتصادی تخصیص یافته است.
چقازردی خاطرنشان کرد: سهم بانک سپه از کل تسهیلات پرداختی نظام بانکی به بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط حدود 13درصد است که از تلاش بانک سپه برای حمایت از تولید و اشتغالزایی حکایت دارد.

* حضور فعال بانک سپه در بازار بین بانکی
مدیرعامل بانک سپه تصریح کرد: بانک سپه با تکیه بر مدیریت بهینه منابع و مصارف و با توجه به نقش حیاتی بازار بین بانکی در تأمین نقدینگی بانک‌ها، همواره در موقعیت سپرده‌گذاری قرار داشته است.

* رشد 33 درصدی فعالیت‌های ارزی
رئیس هیئت مدیره بانک سپه افزود: حجم فعالیت‌های ارزی بانک سپه در سال 1398 به رغم قرار گرفتن نام این بانک در فهرست تحریم‌ها، محدود‌شدن روابط کارگزاری و کاهش تخصیص ارز توسط بانک مرکزی بالغ بر 4748 میلیون دلار بوده و درآمدهای ارزی ناشی از فعالیت‌های ارزی بانک در سال 1398 نسبت به سال قبل از آن 33 درصد رشد نشان می‌دهد.

* رشد 77 درصدی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج
رئیس هیأت مدیره بانک سپه گفت: این بانک به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و تسهیل در امر ازدواج جوانان سال گذشته 22هزار و 950 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به زوج‌های جوان در سراسر کشور پرداخت کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 77 درصد رشد نشان می‌دهد.
وی افزود: در چهارماهه نخست سال 1399 بانک سپه 8هزار و 584 فقره وام قرض الحسنه ازدواج به مبلغ 4.473میلیارد ریال اعطا کرده است.
چقازردی اضافه کرد: بانک سپه علاوه بر پرداخت وام ازدواج در ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی به کمیته امداد، بهزیستی، اشتغال ایثارگران و اشتغال فراگیر و مشاغل خانگی، تسهیلات مسکن نخبگان و قضات، تسهیلات مسکن ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا، تسهیلات حوادث قهری، تسهیلات مسکن کارکنان ارتش، خرید تضمینی گندم و محصولات کشاورزی و نهاده های دامی، تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی و بهسازی و نوسازی نانوایی‌ها و پروژه گازرسانی سیستان و بلوچستان نیز نقش مؤثری داشته است.

* تک رقمی شدن نسبت مطالبات غیرجاری بانک سپه
چقازردی با اعلام خبر تک رقمی شدن نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات اعطایی بانک سپه گفت: نسبت مطالبات غیرجاری به کل تسهیلات اعطایی بانک سپه با 8.8 واحد درصد کاهش از 15.6درصد در پایان اسفندماه 1391 به 6.8 درصد در پایان اسفندماه 1398 کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: این نسبت در سال 98 نسبت به سال قبل از آن با کاهش 2.4واحد درصدی مواجه بوده است.

* رشد 83 درصدی فروش اموال و املاک مازاد و تملیکی
مدیرعامل بانک سپه در خصوص تکالیف ابلاغی از سوی نهادهای نظارتی مبنی بر آزادسازی منابع بلوکه شده در بخش اموال و املاک مازاد و تملیکی خاطرنشان کرد: در سال 1398 تعداد 206 رقبه ملک به ارزش 3187 میلیارد ریال به فروش رسیده که نسبت به سال 1397 از لحاظ مبلغ 83درصد رشد داشته است.

* نقش آفرینی در اجرای پروژه‌های کلان
مدیرعامل بانک سپه اظهار داشت: این بانک برای کمک به تحقق اهداف و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و همسویی و همگامی با راهبردهای اقتصادی دولت گام‌های مؤثری در تأمین مالی پروژه‌های کلان اقتصادی، ملی و زیربنایی کشور برداشته است. تمرکز طرحهای بانک سپه در حوزه های نفت، پتروشیمی، سیمان، فولاد، گردشگری و محصولات استراتژیک است.
وی از اهم پروژه هایی که با مشارکت بانک در حال انجام است بدین شرح یاد کرد: پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، نفت وگاز صبای کنگان، هیرسا پلیمر سهند، نفت و گاز صبای اروند، تولید برق ماهتاب کاسپین، سیمان تیس چابهار، شرکت خوشه دشت، سرمایه گذاری گروه هتلهای ملل و هتل اسپیناس پالاس، مهندسی و توسعه سروک آذر، پتروشیمی لردگان، حفاری دانا کیش، مولد نیروگاهی هریس، سیمان مارگون، شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس و فولاد کاوه اروند.
وی درصد پیشرفت پروژه پالایش گاز بید بلند خلیج فارس (سهم بانک سپه 800 میلیون دلار ) را 94درصد، در پروژه مهندسی و توسعه سروک آذر (سهم بانک800 میلیون دلار) 93 درصد، پروژه حفاری دانا کیش (سهم بانک 500 میلیون دلار) 95درصد، پروژه نفت و گاز صبای اروند (سهم بانک 2هزار میلیون دلار) 70درصد، پروژه شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس (سهم بانک یک هزار و 500 میلیارد ریال) 100درصد و پروژه طرحهای آبرسانی وزارت نیرو (سهم بانک 7هزار و 528میلیارد ریال) 100درصد عنوان کرد.

* میزان واگذاری سهام شرکتهای تابعه بانک سپه
چقازردی همچنین به تشریح میزان واگذاری سهام شرکتهای تابعه بانک سپه پرداخت و در این خصوص به فروش تدریجی بیش از 55 میلیون سهم شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (معادل 1.149میلیارد ریال)، فروش تدریجی 21.31 درصد سهام شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم با احتساب عرضه اولیه (معادل 15هزار میلیارد ریال) و فروش کامل سهام بانک در شرکت عمران و مسکن سازان استان آذربایجان غربی اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح اقدامات انجام شده در خصوص واگذاری سهام شرکت سرمایه گذاری امید و اقدامات بانک درپروژه امید شهر (سپه شهر) پرداخت.

* اهم اقدامات بانک سپه در حوزه فناوری اطلاعات
مدیرعامل بانک سپه همچنین از استقرار سامانه بانکداری متمرکز، اجرای پروژه های حاکمیتی رمز دوم پویا، سینپ، دیبا، سمات و شتاب7، راه اندازی و استقرار مرکز عملیات امنیت، استقرار سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، راه اندازی بستر اصلی و پشتیبان بین مراکز داده بانکهای ادغامی، طراحی مرکز داده بحران، راه اندازی و استقرار سامانه یکپارچه مانیتورینگ خدمات فناوری اطلاعات و تجهیز محیط بهره برداری شعب به سخت افزار مورد نیاز طرح بانکداری متمرکز را از جمله اقدامات مهم بانک سپه در حوزه فناوری اطلاعات یاد کرد.

* اهم اقدامات بانک سپه در راستای پیاده سازی حاکمیت شرکتی
وی از اهم اقدامات بانک در راستای پیاده سازی حاکمیت شرکتی از اصلاح ساختار سازمانی بانک ، تفکیک رئیس هیأت مدیره از مدیرعامل و اقدامات ثبتی برای استقرار حاکمیت شرکتی، ایجاد و برگزاری کمیته های هیأت مدیره و تفکیک وظایف هیأت مدیره از هیأت عامل یاد کرد.
چقازردی همچنین به اهم اقدامات بانک در راستای اجرای تقویت نظام کنترل داخلی و نیز در راستای مدیریت ریسک اشاره کرد.

* احداث 8 مدرسه، تجهیز 11 خانه بهداشت در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی
رئیس هیئت مدیره از مشارکت بانک سپه در احداث 8 مدرسه در استان‌های زنجان، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، لرستان و بوشهر خبر داد و گفت: مشارکت در آزاد سازی زندانیان و مشارکت در تجهیز 11خانه بهداشت را از دیگر اقدامات بانک در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی این بانک است.
وی همچنین از دیگر اقدامات بانک در این حوزه به ایجاد امکانات مورد نیاز جهت سهولت تردد جانبازان و معلولان در سطح شعب، مدیریت مصرف انرژی در ساختمانها و شعب بانک، توسعه سامانه های خدمات دهی به افراد ناتوان جسمی از جمله تجهیز 11 شعبه بانک به سامانه خدمات بانکی نابینایان، مکان یابی بهینه به منظور تجهیز 21 استان به سامانه¬های خدمات دهی به افراد ناتوان جسمی، انعقاد قرارداد با یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه خدمات نابینایان به منظور دسترس پذیری صوتی و بریل وبگاه بانک با صفحه خوانهای متداول نابینایان، توسعه خدمات بانکداری الکترونیک در راستای بانکداری سبز، ایجاد زیرساختهای لازم برای فراهم شدن امکان واریز کمکهای خیرخواهانه از طریق نرم افزار همراه بانک اشاره کرد.

* 4 مأموریت بزرگ بانک سپه در سال 1399
وی از 4مأموریت بانک سپه در سال 1399 یاد کرد و گفت: یکپارچگی در فرایند طرح ملی ادغام، حمایت از جهش تولید، تحول فناوری اطلاعات و اولویت بخشی به اعطای تسهیلات به خانواده بزرگ نیروهای مسلح ازمأموریتهای بانک سپه در سالجاری هستند.

* پروژه های راهبردی بانک سپه
چقازردی مجموعه پروژه های فاز یکپارچگی نهایی در فرآیند ادغام، پروژه تدوین مدل کسب و کار بانک سپه، پروژه تدوین برنامه استراتژیک بانک سپه برای افق 1404، پروژه استقرار سامانه جامع بانکی یکپارچه و پروژه اجرای نقشه راه استقرار بانکداری دیجیتال به عنوان پروژه های راهبردی بانک سپه نام برد.

* انتخاب اول مشتریان باشیم
مدیرعامل بانک سپه با اشاره به چشم انداز بانک سپه و شعار «انتخاب اول مشتریان باشیم» ارزشهای بنیادی این بانک را نقش آفرینی در اقتصاد ملی و بین المللی، همسویی با سیاستهای کلان دولت، پایبندی به اخلاق حرفه ای و مشتری مداری، نوآوری و رقابت پذیری و ایفای مسئولیت اجتماعی عنوان کرد.
وی در تشریح سیاستها، برنامه ها و اقدامات بانک سپه در راستای سیاستهای ابلاغی وزارت امور اقتصادی در حوزه افزایش سرمایه از رشد 107درصدی سرمایه بانک از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، در حوزه حمایت از بخشهای مولد اقتصادی به سهم 63درصدی بخشهای مولد اقتصادی از تسهیلات پرداختی بانک و تأمین طرحهای زیرساختی و کلان کشور یاد کرد.
چقازردی همچنین در حوزه مولدسازی دارایی به فروش املاک مازاد و واگذاری سهام بانک در شرکتهای تابعه،کاهش نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات و اجرای پروژه سپه شهر (امیدشهر)، در حوزه ساماندهی شبکه شعب به ادغام تعداد 130شعبه ناکارا و جابجایی 13شعبه و انحلال 25باجه، در حوزه استقرار نظام حاکمیت شرکتی به طراحی ساختار سازمانی بانک با رویکرد حاکمیت شرکتی و ایجاد کمیته‌های هیأت مدیره و درحوزه استقرار بانکداری دیجیتال به تدوین نقشه راه استقرار بانکداری دیجیتال و تمهید بسترهای لازم برای استقرار سامانه بانکداری متمرکز یاد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *