haico mais

ایران فرصت نجات برجام را از دست ندهد

تصویر روز: وزیر خارجه آلمان بعد از پایان نشست وزیران خارجه کشورهای حاضر در برجام، به گونه ای سخن گفت که گویا وضعیت به وجود آمده برای این توافق به دلیل اقدامات تهران بوده است.

به گزارش مهر به نقل از رویترز، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان بعد از نشست مجازی وزیران خارجه کشورهای حاضر در برجام گفت: ایران فرصت ارائه شده از سوی دولت جو بایدن برای بازگشت به توافق را از دست ندهد.

ماس در ادامه افزود: ایران باید از برداشتن گام های تاکتیکی که بازگشت به برجام را برای بایدن سخت می کند اجتناب کند. وزیر خارجه آلمان گفت: برای ممکن شدن مصالحه در دوران بایدن نباید دیگر مانورهای تاکتیکی نظیر آنچه در گذشته شاهد تعداد زیادی از آنها بوده ایم انجام شود. این شانس آخرین فرصت موجود است و نباید هدر برود.

ماس در اظهارات خود هیچ اشاره ای به بدعهدی کشورهای اروپایی حاضر در برجام در عمل به تعهداتشان نکرد.

وی چندی قبل نیز مدعی شده بود که برجام توافقی تاریخ گذشته است و باید توافقی جدید که در بردارنده منافع آلمان نیز باشد مورد مذاکره قرار بگیرد.

به گزارش مهر، امروز دوشنبه وزرای خارجه ایران و ۱+۴ پس از برگزاری نشست غیررسمی، بیانیه‌ای مشترک را در خصوص برنامه جامع اقدام مشترک صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: نشست وزرای خارجه سه دولت اروپایی + دو (چین، فرانسه، فدراسیون روسیه، بریتانیا، آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) و جمهوری اسلامی ایران، اعضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، در روز ٢١ دسامبر ٢٠٢٠ (١ دی ١٣٩٩) به صورت مجازی برگزار شد. این نشست به ریاست جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

اعضای برجام ضمن تاکید دوباره بر تعهدشان جهت حفظ توافق، تلاش‌هایشان در این راستا را اعلام کردند. آنها تداوم ضرورت اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرف‌ها و پرداختن به چالش‌های کنونی اجرای [برجام]، از جمله در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای و تعهدات رفع تحریمی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

وزرا بر اهمیت نقش آژانس به عنوان تنها سازمان بین‌المللی مستقل و بی‌طرف که از طرف شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت یافته تا بر اجرای تعهدات عدم اشاعه هسته‌ای ذیل برجام نظارت و آنها را راستی آزمایی نماید، تاکید کردند. آنها بر اهمیت تداوم همکاری توأم با حسن نیت با آژانس تاکید کردند.

وزرای خارجه اعلام کردند برجام، که توسط قطعنامه ٢٢٣١ (٢٠١۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده، همچنان به عنوان عنصر کلیدی در نظام عدم اشاعه هسته‌ای جهانی و یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است که در صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی نقش دارد. وزرا بار دیگر بر تاسف عمیق خود از خروج ایالات متحده از توافق تاکید کردند. آنها اعلام کردند که قطعنامه ٢٢٣١ همچنان کاملاً لازم‌الاجرا است.

وزرا توافق کردند که به گفتگو برای تضمین اجرای کامل برجام توسط تمامی طرف‌ها ادامه دهند. وزرا دورنمای بازگشت محتمل ایالات متحده به برجام را مورد توجه قرار دادند و بر آمادگی خود برای پرداختن به این موضوع با نگاهی مثبت و در یک تلاش مشترک تاکید داشتند.

کد خبر 5101319

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *