poshak zananeh

آمار دقیقی از قاچاق پوشاک وجود ندارد

تصویر روز: نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: آمار دقیقی از تولید و مصرف پوشاک نداریم و تاکنون نهاد‌های ذیربط در این مورد کار تخصصی انجام نداده اند و از داده‌های قدیمی استفاده می‌کنند.

آمار دقیقی از قاچاق پوشاک وجود نداردبه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما، آقای مجید نامی در نشست خبری درباره وضعیت تولید صنعت پوشاک با بیان اینکه شناسایی و ردگیری کالا‌ها در سطح عرضه باید پیگیری شود افزود: آمار دقیقی از تولید و مصرف پوشاک نداریم و وزارت صمت نیز بر اساس تُن آمار استخراج می‌کند. همچنین تاکنون نهاد‌های ذیربط در این مورد کار تخصصی انجام نداده و از داده‌های قدیمی استفاده می‌کنند بنابراین در مورد قاچاق نمی‌توان عدد دقیقی را اعلام کرد.

نامی گفت: براساس آمار‌های رسمی، تولید پوشاک ۳۸۵ هزارتن در سال و مصرف آن ۵۱۰ هزارتن است.

وی ادامه داد: با توجه به تغییر نرخ ارز و کوچک شدن سبد مصرفی خانوار، گردش مالی صنعت پوشاک در سال بین ۶ تا ۸ میلیارد دلار است.

نامی افزود: با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت مواد اولیه پوشاک، این صنعت با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی تصریح کرد: در سال ۹۴-۹۵، با بحث هجوم برند‌های ترک به داخل کشور مواجه شدیم و در آن زمان با توجه به استقرار دولت جدید، بحث تعرفه ترجیحی و انعقاد قرارداد با ترکیه مطرح شد و همین موضوع باعث افزایش واردات بی رویه پوشاک ترکیه به داخل کشور شد.

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی با بیان اینکه در سال ۹۹ میانگین صادرات پوشاک کشور ۱۱۳ میلیون دلار بود گفت: در سال ۹۴ بیش از ۹۵ درصد پوشاک کشور به صورت قاچاق تهیه می‌شد که با توجه به پافشاری بخش خصوصی برای ساماندهی واردات، دستورالعمل ساماندهی پوشاک ارائه شد که بر اساس آن راهکار‌هایی برای ورود برند‌ها و جلوگیری از قاچاق مطرح شد.

نامی ادامه داد: اوایل سال ۹۸ واردات پوشاک به طور کلی ممنوع شد که این مسئله به تولید رونق پوشاک در داخل کشور کمک کرد، اما مشکل بزرگی که ما داریم، این است که مزیت نسبی تولید پوشاک در ایران در حال از بین رفتن است.

وی گفت: افزایش شدید قیمت مواد اولیه در زنجیره تأمین و تحریم‌ها باعث بروز مشکل در تأمین ماشین‌آلات، قطعات و مواد اولیه این صنعت شده است.

نامی بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت تمام شده پوشاک در کشور، مواد اولیه در کشور ترکیه ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزانتر از ایران است و همین مسئله باعث قاچاق مواد اولیه، پارچه و محصول تمام شده در کشور شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *