farzanegan.1

درخواست رییس اتاق ایران و امارات از رییس جمهور منتخب

تصویر روز: رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اظهار داشت: لازم است به این مهم توجه شود که در توسعه روابط سیاسی، تعادل حفظ شود تا توسعه اقتصادی در همه ابعاد غرب و شرق حادث گردد و مجبور به خرج بیشتر از کیسه مردم نشویم که نتیجه آن جز رکود اقتصادی نخواهد بود. اینها انتظاراتی است که از دولت بعد می‌رود و امیدواریم یک سیاست منطقی اتخاذ شود.

به گزارش تصویر روز فرشید فرزانگان در گفت‌وگو با ایلنا در مورد خبر آزادسازی پول‌های ایران در ژاپن و کره جنوبی اظهار کرد: قرار نیست که این پول‌هایی در اختیار بانک مرکزی به صورت نقدی یا به مقصد ایران حواله شود، بلکه برای فعالیت‌های تجاری بازرگانان در ژاپن و کره جنوبی استفاده می‌شود. یعنی می­‌توانند نیاز صنایع را تا حدی برطرف نمایند و کالا وارد کنند، به نظر این کم‌کارکردترین شکل ممکن است، دولت باید کاری کند که این پول‌ها به شیوه مناسبی به کشور برگردد و در اختیار بودجه‌های عمرانی و توسعه زیرساخت قرار گیرد. ما عادت کردیم که این پول‌ها را برای افزایش مصرف در کشور استفاده کنیم و به مسائل تورمی دامن می‌زنیم.

وی افزود: ما از دولت منتخب انتظار داریم که به توسعه زیرساخت‌ها، فعالیت‌های عمرانی و فعالیت‌هایی که به تجارت و تولید کمک زیر بنایی می‌کنند، توجه شود. بدون تردید هم موضوع FATF و هم مسئله تحریم‌ها باید در کنار هم حل شود. به هر میزانی که گفت‌وگوهای برجام طولانی‌تر شود تاثیر خود را بر بازار ارز خواهد گذاشت. بازار ارز تحت تاثیر این اخبار قرار می‌گیرد.

فرزانگان خاطرنشان کرد: برای اینکه فضای تجاری کشور تا حدی از این فشار اقتصادی رها شود نیاز است که یک خبر مناسب مبنی بر دستیابی به تفاهم جهانی به فضای تجارت و تولیدی کشور برسد که می‌تواند در نتیجه گفت‌وگوها به زودی حاصل شود و در نتیجه آن یک سند قابل تحقق به صورت عملیاتی دست یابیم تا کشور ما بتواند به تدریج از سیستم آزاد مراودات بانکی و تعاملات بین‌المللی بهره‌مند شود و ضمن آن مسائل مربوط به FATF هم در دستور کار قرار بگیرد. خود این خبر می‌تواند کاهش دهنده انقباض حاضر در بازار باشد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات با تاکید بر اهمیت نرخ ارز در اقتصاد ایران گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم بازار ایران به شدت وابسته به ارز شده و این اتفاق می‌تواند فضای بهتری را برای کسب‌وکارها ایجاد کند. فضا به ثبات اقتصادی و اتخاذ برنامه‌های بلند مدت با سند چشم­انداز نیاز دارد. همه تجار، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی انتظار دارند که بتوانند در یک محیط آرامتر و قابل ‌پیش‌بینی‌تر تصمیم‌گیری کنند. ما به این فضا نیاز داریم، در غیر این صورت تولید و تجارت توسعه پیدا نمی‌کند.

وی در ادامه اضافه کرد: متاسفانه تغییر رویکرد خاصی دیده نمی‌شود، امید است که دولت منتخب به کسب‌وکارها و بخش خصوصی بیشتر توجه کند، آقای رییسی نشستی نیز با اقتصاددانان داشتند ولی ای کاش از بنگاه‌داران، بخش خصوصی و فعالین اقتصادی که بدون حمایت در فضای تولید و تجارت حضور دارند و با هر فشاری اشتغال را حفظ کرده‌اند دعوت می‌شد تا صدای آنها هم شنیده شود.

فرزانگان گفت: ما به ثبات فضای کسب و کار نیاز داریم، نرخ ارز بالاتر از ارزش واقعی آن است؛ به علت رشد فزاینده نقدینگی و در نتیجه تورم، تولید آسیب دیده است، فعالیت‌های اقتصادی تولیدی و تجاری که باید پایه رشد هر کشوری باشد در معرض خطر است. سفته‌بازی و فعالیت‌های از این دست که منشعب از رشد بی‌امان نقدینگی است بر فعالیت‌های تولیدی و تجاری سایه افکنده است. برای مثال اگر همه فعالیت کسب و کار خود را تعطیل کنند و وارد بازار مسکن در تهران شوند سود بیشتری می‌برند.

وی همچنین تصریح کرد: همه فرمول‌های اقتصادی بر پایه تولید ثروت و ارزش افزوده است. در هر حوزه‌ای که ارزش افزوده بیشتر ایجاد شود، مردم، تجار و تولیدکنندگان به سمت آن می‌روند. فضا حاکم بر اقتصاد بطوری هدایت شود که فعالیت‌های تولیدی و تجاری بر همه فعالیت‌های دیگر اقتصادی مسلط باشد تا سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان سرمایه و کار خود را وارد حوزه های تولیدی و بازرگانی نمایند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات خاطرنشان کرد: باید یک برنامه اساسی در این زمینه انجام شود. اولین کاری که در این مورد به نظر می‌‌آید توسعه تجارت بین‌المللی، ایجاد فضای مناسب اقتصادی در داخل کشور و پیوستن به جامعه تجارت جهانی است. کیک اقتصاد ایران هر روز در حال کوچک شدن از تجارت بین‌المللی است. باید رویکرد بهتری با دنیا داشته باشیم وگرنه عقب‌افتادگی و ضعف اشتغال بیش از پیش خواهد بود.

وی افزود: قطع به یقین تا زمانی که ایران به جامعه اقتصاد جهانی برنگردد و تعامل مناسبی با همه کشورهای همسایه و همچنین کشورهای حوزه غرب و شرق نداشته باشد نمی‌تواند موفق باشد. زمانی می‌توان با غرب مذاکره خوبی داشت که با شرق ارتباط خوبی را ایجاد کرد، زمانی می‌توان از شرق امتیاز گرفت که به غرب نزدیک شده و توازن ارتباط حاکم باشد.

فرزانگان در پایان با تاکید بر اهمیت متوازن بودن پیشبرد روابط با غرب و شرق گفت: لازم است به این مهم توجه شود که در توسعه روابط سیاسی تعادل حفظ شود تا توسعه اقتصادی در همه ابعاد غرب و شرق حادث گردد که مجبور به خرج بیشتر از کیسه مردم نشویم که نتیجه آن جز رکود اقتصادی نخواهد بود. اینها انتظاراتی است که از دولت بعد می‌رود و امیدواریم یک سیاست منطقی اتخاذ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *