airbus

قرارداد ایران با ایرباس به‌طور مشروط امضا می‌شود

تصویر روز: رویترز اعلام کرد: ایران قبلاً با نهایی‌شدن قرارداد با ایرباس تا زمانی که مسائل مربوط به موافقت دولت آمریکا وجود داشته باشد، مخالفت کرده بود، اما اکنون به نظر می‌رسد که این کشور آماده امضای یک قرارداد مشروط است.

به گزارش تسنیم ، ایران روز یکشنبه از آمریکا خواست تا موانع باقی‌مانده بر سر راه خرید هواپیماهای مسافربری از شرکت‌های غربی را بعد از لغو تحریم‌ها بردارد. ایران اوایل امسال قراردادهایی را به‌منظور خرید بیش از ۲۰۰ فروند هواپیمای مسافربری به‌ارزش ۵۰ میلیارد دلار با شرکت‌های ایرباس و بوئینگ منعقد کرده است.

هر دوی این قراردادها در انتظار کسب مجوز خزانه داری امریکا هستند. نهایی شدن این قراردادها مستلزم موافقت دولت آمریکاست، زیرا بخش مهمی از قطعات این هواپیماها، از جمله هواپیماهای شرکت ایرباس عملا ساخت شرکت های آمریکایی است.

به دلیل محدودیت های اعمال شده علیه ایران در زمینه استفاده از دلار و ریسک وضع مجدد تحریم ها علیه ایران، بانک های اروپایی نیز برای تامین مالی این قراردادها با ایران همکاری نمی کنند.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ایران دیروز در یک کنفرانس صنعت هوانوردی ایران گفت، تهران در حال عمل کردن به تعهدات خویش است و به مذاکره با دیگر شرکت های هواپیماسازی ادامه می دهد.

وی در کنفرانس تامین مالی هوانوردی سی ای پی ای در تهران که دومین گردهم آیی بزرگ فعالان صنعت هوانوردی در ایران از زمان لغو تحریم ها بود گفت: «ما در حال مذاکره با همه این نام های بزرگ هستیم… موانع زیادی وجود دارد، اما من اطمینان دارم زیرا ما به همه قوانین و مقررات بین المللی احترام می گذاریم، همه این مشکلات حل خواهد شد.»

منتقدان در کنگره آمریکا استدلال می کنند که ایران ممکن است از جت های مسافربری خریداری شده برای اهداف نظامی نظیر انتقال نیرو برای مقابله با نظامیان آمریکا یا متحدانش در سوریه استفاده کند یا این هواپیماها در شرکت های هوایی ای صورت بگیرد که همچنان تحت تحریم هستند.اما آخوندی در مصاحبه با رویترز ضمن رد این نگرانی ها گفت: «ما به هر قراردادی که امضا می کنیم پایبندیم.»

وی در کنفرانسی خبری که دیروز در تهران برگزار شد افزود، ما به نهایی شدن قرارداد خرید بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس که موکول به اعطای مجوز از سوی دولت آمریکا نزدیک هستیم. «بله، ما در حال توافق با آنها هستیم. ما در حال مذاکره ایم.»

منابع صنعتی گفتند، ایران قبلا با نهایی شدن این قرارداد تا زمانی که مسائلی در مورد موافقت دولت آمریکا وجود داشته باشد، مخالفت کرده بود، اما اکنون به نظر می رسد که این کشور آماده امضای یک قرارداد مشروط است.

یک مقام ارشد ایرانی گفت، ایران همچنین در حال مذاکره با شرکت هواپیماسازی امبرائر برزیل است. وی افزود، ایران در حال مذاکره با واحد ریل سازی شرکت بمباردیر کانادا است، نه واحد هواپیماسازی این شرکت.

ایران پس از سال ها تحریم در اندیشه جذب شرکت های غربی به شیوه های مختلف از جمله از طریق گسترش شبکه فرودگاهی خویش است.، هرچند که چنین قراردادهایی با انتقاداتی در داخل مواجه شده است.

آخوندی از سرمایه گذاران حاضر در این کنفرانس خواست تا در فرودگاه های ایران که فراتر از ظرفیت خود فعالیت می کنند، سرمایه گذاری کنند.وزیر راه ایران در کنفرانسی در فرودگاه امام خمینی (ره) تهران گفت: «همه آنها آماده جذب سرمایه گذار هستند و از سرمایه گذاری در هر بخشی استقبال می کنند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *