vaezi

دستگاه های دولتی از تلگرام استفاده نکنند

تصویر روز: وزیر ارتباطات اعلام کرد: استفاده دستگاه های اجرایی کشور از تلگرام برای فعالیت های اداری اشتباه است.

محمود واعظی در حاشیه مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران تلکام ۲۰۱۶ افزود: اشتباه محض است که دستگاهای دولتی بخواهند کارهای یک کشور را از طریق تلگرام به عنوان یک شبکه خارجی انجام دهند.

وی گفت: البته من سراغ ندارم دستگاهی تاکنون اقدام به این کار کرده باشد و مسئولان دستگاه های اجرایی نباید به یک شبکه پیام رسان خارجی برای انجام امور مهم اداری اعتماد کنند.  واعظی از دستگاه های اداری و اجرایی خواست که به هیچ عنوان از شبکه تلگرام برای انجام امور داری استفاده نکنند .

وزیر ارتباطات درباره درآمد دولت از اپلیکیشن های داخلی بابت حق السهم دولت و زمان حذف این حق السهم گفت: به علت اینکه نهضت اپلیکیشن نویسی در ایران راه افتاده است، همه محدودیت های پیش پای توسعه دهندگان را برداشته ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر برای نوشتن اپلیکیشن هیچ نیازی به مجوز و پرداخت حق السهم دولت نیست و نشانه این تصمیم توسعه ۱۰۰ هزار اپلیکیشن ظرف ۲/۵ سال گذشته است.وزیر ارتباطات گفت: نکته مهم تر اینکه برخی از این اپلیکیشن ها در گذشته نمونه خارجی شان با قیمت ۲۰۰ هزار دلار هم بوده است.

واعظی درباره واگذاری بخشی از سهام اپراتور فیبر نوری کشور هم افزود: قطعا توسعه فیبر نوری به همه مراکز و بردن فیبر به منازل از سوی دیگر نیازمند سرمایه گذاری عظیمی هست؛ چون الان این شرکت و سهامدارانش توانایی مالی این سرمایه گذاری را ندارند در مجمع عمومی این شرکت تصمیم بر این شد تا از سرمایه گذاری و مشارکت خارجی بهره مند شوند.

وی گفت: با این تصمیم هم تامین سرمایه صورت می گیرد، هم از اعتبارش در بانک های بین المللی استفاده می کند و از طرفی تجربیات خود در کشورهای دیگر را به کشور می آورد.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: امیدواریم طی چند ماه آینده نتیجه مذاکرات با خارجی ها را اعلام کنیم در این زمینه چند شرکت اعلام آمادگی کرده اند اما یکی از آنها بسیار پافشاری می کند.

بومی سازی مهمترین سیاست وزارت ارتباطات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات : بومی سازی با رویکرد توسعه ای مهمترین سیاست این وزارتخانه در حمایت از تولیدکنندگان و صنعتگران بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
بمحمود واعظی افزود: پژوهشگران، صنعتگران و فعالان بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تا جایی که امکان دارد مورد حمایت قرار می گیرند تا تولیدات بومی عرضه کنند و این امر به مفهوم آن نیست که از تجربیات کشورهای دیگر بهره گیری نشود.وی لزوم تسلط بر فناوری های نوین و افزایش آن را مورد تاکید قرار داد و گفت: این امر با استفاده از نیروهای فنی تحصیل کرده امکانپذیر خواهد شد.

واعظی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی چنانچه نگاه توسعه ای را محور کار خود قرار ندهد، نمی تواند امور را پیش ببرد، بنابراین نگرش توسعه ای به عنوان یک ضرورت مورد تاکید است.

وزیر ارتباطات همچنین موضوع هوشمندسازی مدارس را مطرح ساخت و گفت: مدارس هوشمند بستر اصلی شبکه ملی اطلاعات محسوب می شوند. وی خواستار همکاری همه بخش های کشور برای توجه ویژه به شبکه ملی اطلاعات و تکمیل و الحاق حلقه های آن شد.

واعظی با اشاره به اینکه راه اندازی شبکه هوشمند مدارس یکی از پازل های تکمیل شبکه ملی اطلاعات است، گفت: در راستای هوشمندسازی مدارس کشور، اجرای مرحله آزمایشی را در یکی از مدارس استان البرز همزمان با آغاز سال تحصیلی کلید زدیم.
وی افزود: در صورتی که نتایج این پایلوت مثبت باشد، ظرف یک ماه آینده پروژه شبکه مدارس را جهت هوشمندسازی مدارس به صورت آزمایشی در همه مدارس استان البرز اجرایی می کنیم.

وزیر ارتباطات راه اندازی شبکه علمی کشور را یکی از آرزوهای خود عنوان کرد که امروز با امضای توافقنامه میان شرکت مخابرات تهران و اپراتور سازمان پژوهش های علمی و صنعتی محقق شده است و گفت: شبکه علمی کشور با هدف اتصال دانشگاه ها و مراکز علمی به یکدیگر و در نهایت اتصال آن به شبکه ملی اطلاعات یکی از اهداف اصلی دولت است.

به گزارش صدا و سیما واعظی همچنین ارائه محتوای فارسی و تولید اپلیکیشن های بومی را از جمله اهداف بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات برشمرد و افزود: در این شبکه باید فعالیت های مخابراتی بومی نیز گسترش پیدا کند.

وی ارزش بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات را حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بر اساس برآوردها، در ۵ سال آینده و تا انتهای برنامه ششم، هدفگذاری این است که این میزان به ۳٫۵ برابر افزایش پیدا کند.

واعظی با اشاره به محدودیت هایی که در دولت های گذشته در حوزه های مختلف کشور از جمله ارتباطات وجود داشت، افزود: هیچ یک از این محدودیت ها مانع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نشد و آمارها نشان می دهد که در بخش های مختلف حدود ۳ تا ۷ برابر رشد از ابتدای شکل گیری شبکه ارتباطات تاکنون داشته ایم.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: بر این اساس شبکه انتقال دیتا ۳ برابر، شبکه پهنای باند کشور ۷ برابر و تعداد مشترکان ارتباطات ۱۰ برابر افزایش یافته است و این نگاه توسعه ای را در آینده نیز دنبال خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *