تصویر روز: براساس آخرین دادههای اطلاعاتی بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن در شهر تهران در مهرماه ۱۴۰۰ برابر با ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل از آن ۰.۲ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش روز شنبه ایرنا از بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن شهر تهران در مهرماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۴ درصد افزایش داشته است.
همچنین در بین مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، منطقه یک با ۶۹ میلیون تومان بالاترین قیمت و منطقه ۱۸ با ۱۵ میلیون تومان پایینترین قیمت را در بین مناطق دیگر به نام خود ثبت کردند.
در مهرماه امسال پنج هزار و ۴۷۱ واحد مسکونی در شهر تهران معامله شده که نسبت به شهریورماه ۲۹.۸ درصد و در مقایسه با مهرماه سال گذشته ۳۶.۸ درصد کاهش یافته است.
کاهش بیش از ۴۰ درصدی تقاضا برای خانههای با عمر ۵ سال عمر
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در مهرماه امسال نشان میدهد که بیشترین سهم معاملات مربوط به واحدهای تا پنج سال ساخت است با ۳۳ درصد بالاترین سهم و ساختمانهای با عمر بیش از ۲۰ سال کمترین متقاضیان را در معاملات در مهرماه را داشتند.
در مهرماه امسال تقاضا برای خانههای با پنج سال ساخت در مقایسه با مهرماه سال قبل چهار واحد درصد کاهش یافته است و در مقابل متقاضیان واحدهای با عمر بنای ۶ تا ۱۰ سال، ۱۱ تا ۱۵ سال و بیش از ۲۰ سال ساخت افزوده شده است.
از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه پنج با ۱۴.۵ درصد بیشترین تعداد قراردادها را به خود اختصاص داده و مناطق ۲ و ۱۰ به ترتیب با ۹.۹ و ۹.۲ درصد در مرتبههای بعد قرار دارند.
براساس این گزارش مناطق پنج، دو، ۱۰،چهار، هفت، هشت، ۱۴، ۱۵، یک و ۱۱ در مجموع ۷۳.۷ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص دادند.
تهرانیها به دنبال متراژهای ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان
براساس این گزاش، ۱۷ درصد معاملات در مهرماه مربوط به واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان به ازای هر مترمربع است. همچنین دامنههای قیمتی ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان و ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان به ترتیب با سهمهای ۱۵.۹ و ۱۲.۱ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
همچنین روند نزولی رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن معامله شده در شهر تهران در ماه گذشته تداوم یافت؛ بر این اساس متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در مهر ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۸.۴ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که رشد این نرخ در فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور ماه ۱۴۰۰ به ترتیب، ۹۱.۷، ۶۹.۷، ۵۶.۶ و ۴۳.۷، ۳۴ و ۳۰.۵ درصد بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید