تصویر روز: مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه نسبت به ورود تقاضای سوداگری در حوزه مسکنهای شهرهای جدید حساس هستیم گفت: متاسفانه یک سری دلالهایی در شهرهای جدید داریم که بالغ بر ۳ هزار مسکن مهر را تملک کرده است.
به گزارش فارس، علیرضا جعفری امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ هزار واحد مسکونی از نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید ساخته میشود، اظهار داشت: تاکنون برای این واحدهای مسکونی زمین به ابعاد ۱۵ هزار هکتار تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه تراکم شهرهای جدید با آمار مذکور به نزدیک ۱۵۰ نفر در هکتار میرسد که بسیار بیشتر از سایر شهرهای کشور است؟ گفت: طرحهای تفضیلی در این حوزه وجود دارد که ما بر اساس آنها تکالیف را برنامهریزی میکنیم.
وی افزود: این قابلیت وجود دارد، که ساخت مسکن متناسب با فرهنگ مردم در قالب ساخت خانههای ۲ طبقه پیش برود.
جعفری در بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی بر ایجاد تناسب بین ساخت مسکن و فرهنگ اسلامی ایرانی تاکید دارد، تاکید کرد: الحاق زمین بافتهای شهری در قالب تغییر در طرحهای تفضیلی در دستور کار ما قرار دارد.
این مقام مسئول در تشریح اختلاف مصوبه شورای عالی مسکن و شورای پول و اعتبار پیرامون استفاده پروژههای باقیمانده مسکن مهر از تسهیلات قانون جهش تولید و تامین مسکن گفت: خط اعتباری پروژههای مسکن مهر به پایان رسیده و تاکنون شورای پول و اعتبار اجازه استفاده از تسهیلات موضوع قانون جهش تولید و تامین مسکن نداده است.
جعفری با بیان اینکه نسبت به ورود تقاضای سوداگری در حوزه مسکنهای شهرهای جدید حساس هستیم گفت: متاسفانه یک سری دلالهایی در شهرهای جدید داریم که بالغ بر ۳ هزار مسکن مهر را تملک کرده است.
وی افزود: برای ۶۰۸ هزار واحد در نظر گرفته شده برای شهرهای جدید در ۶۷۰ هزار نفر ثبت نام کردهاند که شرایط متقاضیان از جمله سبز بودن فرم «ج» در حال بررسی بوده و همزمان این پالایش در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در پاسخ به این سوال که چه مقدار از زمینهای ۱۵ هزار هکتار تامین شده است، تاکید کرد: حدود ۳۰۰۰ هکتار تامین زمین صورت گرفته که در این اراضی بالغ بر ۱۳۰ هزار واحد برنامه ریزی شده که آماده اجرا است.
جعفری با بیان اینکه در نهضت ملی برنامه های شناسایی، مکان یابی، ثبت نام و پالایش متقاضیان در دستور کار است، گفت: باید زمانی را در انتظار افتتاح حساب و واریز وجه باشیم ولی تاکنون ۴۸۳۲ نفر واریز وجه اولیه داشتهاند. پروژههایی که در قالب اقدام ملی شروع شده بود ۲۱۳ هزار واحد بود که از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد باقی مانده که در قالب تعهدات نهضت ملی ادامه پیدا میکند.
وی در پاسخ به این سوال که در قالب نهضت ملی مسکن چه تعداد واریز وجه کردهاند؟ گفت: تعداد ۴۸۳۲ نفر تایید نهایی شدند که ۱۲۱۳ نفر افتتاح حساب کردند و ۱۱۱ نفر ۴۰ میلیون تومان وجه اولیه را واریز کردهاند. البته ما شرایط اقتصادی و فشارهایی که به خانوارها هست را متوجهیم و به همین دلیل برای اینکه سرعت تکمیل پروژهها را افزایش دهیم باید گام اول پروژه را محکم برداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: وقتی پروسه وارد عرصه اجرایی شود تجربه نشان داده که متقاضیان انگیزه بیشتری برای ورود پیدا میکنند. طبق تکلیفی که وزیر به عهده ما گذاشته ۲۵۰ هزار واحد بر عهده ما قرار دارد که ۲۳۰ هزارواحد تا آخر امسال تعیین تکلیف میشود و پیمانکار مشخص خواهد شد که همین موضوع جذابیتی برای متقاضیان ایجاد میکند.
* قیمت ساخت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
وی درباره قیمت نهضت ملی مسکن گفت: طبق اعلام معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن تقریبا ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است که پیشنهاداتی برای مدیریت کاهش هزینه های مسکن در طرح بودجه ۱۴۰۱ به مجلس پیشنهاد شده که اگر مصوب شود در حوزه مدیریت تولید زنجیره مصالح ساختمانی اتفاق مثبتی میافتد که هم مصالح باکیفیت و هم ارزان را برای نهضت ملی مسکن در نظر بگیریم. باید بتوانیم از ظرفیت خالی کارخانههای تولیدکننده مصالح ساختمانی استفاده کنیم.
جعفری درباره استفاده از چین برای تولید مسکن در ایران گفت: ما اعتقاد داریم مسکن باید با استفاده از ظرفیت سازندگان داخلی اجرا شود. به مجموعه های شرکتهای ساختمانی معتبر پیام دادم که نگاه ما فعالیت سازندگان داخلی است اما نکته حائز اهمیت این است که باید ظرفیت رقابتی برای کیفیت و تکنولوژی ساخت داشته باشیم. در این رابطه باید از فناوریهای جدید استفاده کنیم. اولویت ما با سازندگان داخلی است ولی برای انتقال دانش و کسب تجربه از ظرفیتهای صنعتیسازی دنیا با شرکتهای خارجی از چین و ترکیه مذاکراتی داشتهایم که اعلام آمادگی کردهاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به ظرفیت سرمایهگذاری ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و افزود: ما نگاهی هم به ایرانیان خارج از کشور داریم. امروز پروژههای مسکن دولتی از جذابیت کمتری در بحث سرمایهگذاری برخوردارند ولی در نگاه انبوهسازی می تواند جذاب باشد؛ بنابراین کسی که در نهضت ملی ورود میکند باید از یک عرق ملی برخوردار باشد. یعنی این نگاه را داشته باشد که برای کسانی مسکن تولید میشود که از توان کمتری برخوردارند که این نگاه در ایرانیان خارج از کشور دیده میشود.
وی تصریح کرد: فعال شدن صندوق ملی مسکن یک اتفاق خوب در این دولت بوده است. در خدمات زیربنایی و روبنایی و سرانههای خدماتی کمتر ورود شده که این صندوق ملی مسکن به ما اجازه می دهد با مدیریت منابع نقدشوندگی در تولید مسکن و سرانههای جنبی مسکن ورود کنیم. اتفاق مثبت این صندوق این است که با ایجاد ارزش افزوده در منابع مالی بتوانیم منابع لازم برای پروژه را تامین کنیم. ما نیاز به تسهیلات اولیه داریم که شاید از طریق متقاضی تامین نشود و به همین دلیل این صندوق پشتیبان طرح تولید مسکن خواهد بود.
جعفری اظهار کرد: هدف ما صرفا ساخت مسکن نیست بلکه احداث خانه هایی متناسب با زیست ایرانی و اسلامی است.
جعفری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بانکها مکلف به پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به نهضت ملی مسکن هستند اما چیزی که عملا تا کنون محقق شده ۹۴۸ میلیارد تومان بوده است اظهار کرد: این یک معضل است که در عرصه حمایت مالی و تسهیلاتی در پروژه های ملی مسکن شاهدیم و این معضل از قبل هم بوده است اما در هر صورت بانکها محدودیتهایی دارند. بانک یک صندوق نیست که هر زمان بخواهیم ورود کنیم و منابع را تامین کنیم چرا که محدودیتهایی دارند. اراده همه بانکهای عامل بر حمایت و همراهی در اجرای طرح نهضت ملی است اما با توجه به محدودیتهای منابع، تعهداتی که روی دوش این بانکها قرار دارد بسیار سنگین است.
وی ادامه داد: ما در نگاه کمیته اقتصادی پروژهها در کنار بانکها به دنبال ایجاد ظرفیت و تعاریف جدید برای مدیریت منابع هستیم. عزم مدیران بانکها برای تحقق این حمایت را امیدوارکننده میدانم. این موضوع در دستور کار دولت و شورای عالی پول و اعتبار است و امیدوارم بانکها از این فشاری که روی آنها است با سربلندی بیرون بیایند.
سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید درباره کیفیت پایین واحدهای مسکن دولتی گفت: من کیفیت ساخت پایین برخی پروژه ها توسط بعضی سازندگان را رد نمیکنم. در این خصوص در نظر داریم از ظرفیت نخبگان دانشجو برای ارتقای کیفیت استفاده کنیم. تجربه شهرهای جدید اندیشه، پردیس و پرند در این زمینه ذیقیمت است.
جعفری درباره بحث ورود فاضلاب به سد ماملو در پایین دست شهر جدید پردیس اظهارکرد: الزام مدیریت شبکه فاضلاب در شهرهای جدید در دستور کار است. خود من یک نگاه شرعی در این زمینه دارم که ما باید برای حفظ محیط زیست اقداماتی انجام دهیم. حتما در مدیریت شبکه فاضلاب و حتی مدیریت کانالهای تاسیسات شهری ورود میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید