تصویر روز: در حالی که مدیرکل نظارت سازمان حمایت می گوید گرانفروشی لوازم خانگی محرز شده و تشکیل پرونده برای گرانفروشان در تعزیرات در حال انجام است، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: وزارت صنعت و اتحادیهها هیچ گزارشی از گرانفروشی لوازم خانگی به ما ندادهاند.
به گزارش تصویر روز به نقل از نبض صنعت، حسن الهیاری در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار اظهار داشت: طبق مصوبه 18 دی 1400 ستاد تنظیم بازار، تولیدکنندگان لوازم خانگی باید مستندات خود را در مورد افزایش قیمت تمام شده محصولاتشان به سازمان حمایت ارائه کنند و در صورت موافقت سازمان نسبت به تغییر قیمت اقدام کنند.
وی با بیان اینکه هیچ مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نشده است، تصریح کرد: ما از 28 شرکت تولیدکننده لوازم خانگی، مستندات خواسته ایم که تعدادی از آنها ارائه کرده اند و در دست بررسی است.
مدیرکل نظارت سازمان حمایت با بیان اینکه برای برخی شرکتها پرونده تعزیرات در حال تشکیل است، گفت: مقام قضایی باید به این مسئله رسیدگی کند.
وی تاکید کرد: موضوع گرانفروشی محرز شده و برای تعزیرات ارسال شده است.
تعزیرات: گزارشی به ما ارائه نشده است
این در حالی است که احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: وزارت صنعت و اتحادیهها هیچ گزارشی از گرانفروشی لوازم خانگی ندادهاند.
وی درباره نحوه نظارت بر قیمت لوازم خانگی گفت: ما مرجع نظارت نیستیم و سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتحادیهها باید تخلف را گزارش کنند و ما در کمترین زمان و خارج از نوبت رسیدگی میکنیم و فعلا هیچ گزارشی به ما نرسیده است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا همچنان برخی تولیدکنندگان از درج قیمت تولیدکننده روی کالاهای خود خودداری میکنند؟ افزود: متولی این بحث هم سازمان حمایت و وزارت صمت است و اگر ما هم گشتهای تعزیراتمان را متمرکز بر کانونهای تولید کرده ایم به لحاظ محدودیتهایی که داریم بیشتر جنبه پیشگیرانه دارد.
اصانلو درباره قیمت لوازم خانگی با تأکید بر اینکه حتما اگر پروندهای به ما ارسال شود در اسرع وقت رسیدگی قاطع خواهیم کرد، گفت: در این خصوص حاضریم در قالب گشتهای مشترک با بازرسان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت؛ تعامل داشته باشیم.
رشد 60 درصدی قیمت مواد اولیه تولید لوازم خانگی
در همین حال، حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: بسیاری از شرکت های لوازم خانگی که سهم عمده ای در بازار دارند، هیچگونه افزایش قیمتی نداشته اند.
وی با اشاره به افزایش 305 درصدی قیمت ورق گرم فولادی، رشد 180 درصدی قیمت ورق سرد فولادی و افزایش 301 درصدی قیمت مواد پلیمری نسبت به سال قبل، گفت: این رشد قیمت مواد اولیه تولید لوازم خانگی باعث افزایش هزینه تمام شده تولیدات لوازم خانگی شده است.
به گفته وی، قیمت مواد اولیه تولید لوازم خانگی به طور متوسط 60 درصد افزایش یافته است.
غزنوی ادامه داد: هر واحد تولیدی برای کسب مجوز قانونی افزایش قیمت میبایست مستندات خود را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارائه کرده و در سامانه ۱۲۴ ثبت کند.
در همین حال، الهیاری در واکنش به این موارد گفت: رشد قیمت ورق گرم امسال نسبت به سال قبل 10 درصد بوده است به طوری که در هفته منتهی به 10 بهمن 99 قیمت کف بازار 20 هزار و 900 تومان بوده و در هفته قبل به 23 هزار تومان رسیده است.
در هر حال، در شرایطی که واردات لوازم خانگی به کشور ممنوع است، مردم انتظار دارند که بازار تحت نظارت دقیق دستگاه های مسئول باشد تا قیمت تولیدات داخلی مدام افزایش نیابد.
دیدگاهتان را بنویسید