تصویر روز: معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: در حال حاضر شش دستگاه برای تولید در کشور مشکل درست کرده اند که در صدر آنها نظام بانکی است.
به گزارش صداوسیما محمد مهدی برادران در نشست خبری که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، اظهار داشت: امروز تولید در کشور با موانعی مثل سیستم مالیاتی، مواد اولیه، گمرک، امور اراضی، تامین اجتماعی و در صدر آنها نظام بانکی روبه روست.
وی گفت: معاون صنایع عمومی از ۵ اداره کل تشکیل شده است که شامل نساجی و پوشاک، کیف و کفش، لوازم خانگی و اداری، ورزشی، غذا و دارو، سلولزی و بهداشتی و آرایشی میشود.
برادران افزود: مرکز ملی فرش ایران، صندوق حمایت از صنایع کوچک و مبارزه با قاچاق کالا نیز از دیگر زیرمجموعههای این معاونت است.
وی گفت: تولید اولویت اصلی معاونت صنایع عمومی است و در حال حاضر بنا بر آمایشی که انجام شده ۷۳ هزار واحد صنعتی مجوزدار در کشور وجود دارد که تعداد ۱۲ هزار آن راکد هستند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: سال گذشته تلاش شد ۲ هزار و ۶۷ واحد مجوزدار، هزار و ۳۲۰ واحد خط تولید راه اندازی و حدود ۴۰ هزار نفر دارای اشتغال فعال شوند.
وی گفت: ۴۴۹ واحد تولیدی که توسط بانکها تملک شده اند امروز به طور کامل تعطیل هستند و هیچ فعالیتی در آنها صورت نمیگیرد.
برادران افزود: سرمایه در گردش دغدغه اصلی ما برای واحدهای تولیدی بوده و بحث مواد اولیه و حفظ تولید و در نهایت تولید انبوه و کاهش قیمت و افزایش کیفیت در دستور کار این معاونت بوده است.
وی گفت: برای مطلوب کردن قیمتها در بازار اقداماتی از جمله اصلاح بازار پایه، اعلام قیمت تولیدکننده، تامین مالی زنجیرهای و مبارزه با قاچاق کالا انجام شد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: قاچاق کالا یکی از عوامل مهمی است که به روند تولید ضربه جدی زده و تصمیماتی برای مبارزه با قاچاق در گذشته گرفته شده و باید تلاش کنیم تا با اصلاح روند، مبارزه را به صورت جدی تری دنبال کنیم.
وی گفت: امسال بار بزرگی در بحث موانع تولید داریم تا تولید را به جهش برسانیم و سپس در بحث دانش بنیانها به نقطه مورد قبول برسیم.
برادران بیان داشت: همکاری ما با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در یک کارگروه مشترک در حال انجام است تا فرآیند تولید به بهبود برسد و بانکها الزام به پرداخت تسهیلات توسط صورت حساب سامانه جامع را در دستور کار قرار دادند و انتظار این است که تسهیلات در اختیار تولید داخل قرار گیرد.
وی گفت: روند رشد تولید در ماههای گذشته در حوزههای مختلف روندی صعودی بوده و برآوردها حاکی از این است که این روند ادامه دار خواهد بود و در حوزه تولید به سمت رقابت و تولید انبوه خواهیم رفت.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت اظهار داشت: اتفاق خوبی که ابتدای امسال افتاد این بود که شاهد افزایش دستمزدها برای کارگران بودیم و این امر باعث شد تا امیدواری کارگران بالا رود و باعث تحریک تقاضا هم شد که در مجموع به نفع تولید خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید