تصویر روز: دبیر کانون صرافان گفت: با راهاندازی ارز توافقی شاهد حجم بسیار بالای ورود ارز به سامانه سنا و صرافیها توسط فروشندگان ارز و صادرکنندگان بودیم و ممنوعیت خرید و فروش ارز و سکه خارج از شبکه بانکی سبب شد تا نگرانیها برای نگهداری ارز توسط مردم و تبدیل ریال به ارز از بین برود.
به گزارش تصویر روز ، کامران سلطانیزاده، دبیر کانون صرافان در گفتوگو با ایبِنا اظهار کرد: یکی از تصمیمات خوبی که بانک مرکزی در نتیجه برگزاری جلسات تخصصی و کارشناسی با نمایندگان بخش خصوصی صرافیها و کانون صرافان، کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار گرفت، ارائه مجوز برای عرضه و فروش ارز توافقی در صرافیهای سراسر کشور و با قیمت توافقی بود.
افزایش انگیزه صادرکنندگان برای عرضه ارز
به گفته سلطانیزاده تا پیش از این برای صادرکنندگان جذابیتی در عرضه ارز در بازار رسمی وجود نداشت و صادرکنندگان به دلیل اختلاف قیمت زیاد ارز بین بازار رسمی و غیررسمی در عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانههای رسمی با مشکلاتی مواجه بودند. همچنین هموطنانی که برای فروش ارز خود به صرافیها مراجعه میکردند به دلیل قیمت نامناسب ابلاغ شده به صرافیها به سمت فروش ارز خود به صرافیها ترغیب نمیشدند که این مسائل مشکلات زیادی را در مدیریت بازار ارز و عرضه و تقاضای ارز به وجود آورده بود.
وی در ادامه افزود: با این تصمیم و تعدیل قیمت اعلام شده در ارز توافقی حجم بسیار بالای ورود ارز به سامانه سنا و صرافیها را توسط فروشندگان ارز و صادرکنندگان داشتیم و همچنین شرایط برای فروش ارز با قیمت توافقی به کسانی که ارز نیاز داشتند با سقف ۲۰۰۰ دلار برای هر کد ملی مهیا شد.
سلطانیزاده همچنین به این نکته تاکید کرد که هموطنان طبق جدول ابلاغی بانک مرکزی و در ۲۳ مورد اعلام شده با ارائه مدارک و مستندات علاوه بر دریافت ارز توافقی با کارت ملی در مواردی مثل دانشجویی، خدمات درمانی، ترانزیت، حقوق کارمندان خارج از کشور و بقیه موارد میتوانند نسبت به دریافت ارز توافقی بیشتر از سقف تعیین شده اقدام کنند.
چرا انگیزه نگهداری ارزهای خانگی کاهش یافت؟
به گفته سلطانیزاده ممنوعیت خرید و فروش ارز و سکه خارج از شبکه بانکی سبب شد تا نگرانیها برای نگهداری ارز توسط مردم و تبدیل ریال به ارز از بین برود. با اجرای قانون ممنوعیت معاملات سکه و ارز خارج از شبکه بانکی و صرافیها فرد دارنده ارز و سکه باید اسناد نحوه مالکیت ارز و سکه را ارائه که این امر فقط با مراجعه به بازار رسمی امکان دارد.
دبیر کانون صرافان با اشاره به اینکه نگهداری ارز باعث خارج شدن ارز از چرخه فعالیتهای تولیدی و نیاز کشور میشود، افزود: وجود قانون برای مدیریت فضای ارز و جلوگیری از تبدیل ریال به ارز برای کنز و نگهداری ارز مسئله بسیار درستی است زیرا نگهداری ارز به طور گسترده و قاچاق آن موجب بینظمی و نوسانات در سیستم اقتصادی میشود.
وی با تاکید بر اینکه دولت برای اینکه بتواند به راحتی قیمتهای رسمی را کنترل کند تلاش به حمایت از فضای رسمی کشور میکند ادامه داد: با اجرای این قانون مردم برای خرید و فروش ارز باید به بازار رسمی مراجعه کنند و این کار موجب تقویت بازار رسمی میشود که در نهایت امکان ایجاد ثبات و مدیریت بازار برای دولت فراهم میشود.
راهکار مقابله با معاملات فردایی در بازار ارز
سلطانیزاده در رابطه با معاملات فردایی در بازار ارز اظهار کرد: بخش عمدهای از معاملات فردایی به صورت کاذب و در فضای مجازی اتفاق میافتد و در این معاملات، ارز به صورت کاغذی و با حجم کاذب و سوری مبادله میشود که در نهایت مابهالتفاوت معامله به صورت تهاتری تسویه میشود اما اثر روانی این معاملات اثرات منفی را برای بازار به همراه دارد که نیازمند کنترل و جلوگیری از این معاملات توسط دولت هستیم تا احتمال سوءاستفاده از این فضا در بر هم زدن فعالیت بازار از بین برود.
وی در پایان با اشاره به اینکه معاملات فردایی بیشتر در فاصله بین تعطیلی بازار رسمی و در ساعاتی که معاملات رسمی صورت نمیگیرد تا شروع به کار آن در روز بعد صورت میگیرد یکی از راهکارهای حذف معاملات فردایی را افزایش زمان فعالیت معاملات رسمی و صرافیهای مجاز دانست و افزود: این اقدام با فعالسازی معاملات رسمی به صورت آنلاین و در تمام ساعات شبانه روز عملی میشود و با این راهکار میتوانیم معاملات فردایی را تا حد زیادی از بین ببریم.
دیدگاهتان را بنویسید