تصویر روز: خبرگزاری رویترز به نقل از چهار دیپلمات حاضر در نشست اوپک ادعا کرد سعودی ها تهدید کرده اند اگر ایران به دنبال سهم خود از بازار نفت باشد، عربستان تولید نفت را آنقدر بالا می برد که قیمت نفت بازهم کاهش یابد.
به گزارش صدا و سیما، الکس لاولر، گزارشگر رویترز ادعا کرد مقامات سعودی تهدید جدیدی علیه ایران مطرح کرده اند که در صورت عمل به آن، قیمت نفت به شدت کاهش خواهد یافت.
در گزارش لاور که امروز در رویترز منتشر شد، آمده است که چهار دیپلمات حاضر در نشست اخیر اوپک به او گفته اند در صورتی که ایران به دنبال احقاق حق خود در بازار نفت باشد و با رفع تحریم ها بخواهد تولید خود را به زمان قبل از تحریم ها برساند، عربستان نیز تولید نفت را تا روزی ۱۲ میلیون بشکه افزایش می دهد تا سودی عاید ایران نشود.
این گزارش می افزاید: منابعی در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اعلام کردند اختلاف در خصوص نفت بین عربستان سعودی و رقیب آن ایران بار دیگر در نشست هفته گذشته کارشناسان اوپک نمایان شد و ریاض تهدید کرد در صورتی که تهران با اعمال محدودیت در عرضه نفت خود مخالفت کند برای کاهش قیمت، تولید نفت خود را به شدت افزایش خواهد داد.
رویترز می افزاید تنش های نفتی پس از آنکه عربستان سعودی با توافق مهار عرضه جهانی نفت موافقت کرد تاحدودی آرام شده و احتمال اینکه اوپک اقدامات مناسبی برای حمایت از قیمت نفت خام اتخاذ کند افزایش یافته بود، اما نشست هفته گذشته کارشناسان اوپک در خصوص تدوین جزئیات مربوط به کاهشهایی که در نشست ۳۰ نوامبر وزیران اوپک درباره آن گفتگو خواهد شد بار دیگر برخورد بین سعودیها و ایرانیها را شاهد بود.
چهار منبع در اوپک که در این نشست حضور داشتند و خواستند نامشان فاش نشود در گفتگو با رویترز این خبر را اعلام کردند.
یک منبع در اوپک که در این نشست حضور داشت به رویترز گفت :« سعودیها تهدید کردند تولید خود را به ۱۱ میلیون بشکه در روز و حتی ۱۲ میلیون بشکه در روز افزایش خواهند داد که موجب کاهش قیمت نفت خواهد شد و تهدید کردند از این نشست خارج می شوند.» مسئولان سازمان اوپک از توضیح درباره مناقشاتی که هفته گذشته پشت درهای بسته برگزار شد خودداری کردند. نمایندگان عربستان سعودی و ایران در اوپک نیز توضیح رسمی در این خصوص را رد کردند.
عربستان سعودی از سال ۲۰۱۴ تولید خود را افزایش داده و به سطح بی سابقه ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسانده است. این افزایش تولید موجب افزایش مازاد عرضه در بازارهای جهانی و به دنبال آن کاهش قیمتها از بیش از ۱۱۵ دلار در هر بشکه در اواسط سال ۲۰۱۴ به حدود ۵۰ دلار در حال حاضر شده است.
این منابع در اوپک افزودند این تهدید عربستان سعودی پس از اعتراض ایران در خصوص اینکه تمایلی به تثبیت تولید خود ندارد صورت گرفت. ایران می گوید در زمانی که به دنبال بهبود تولید خود پس از لغو تحریمهای اتحادیه اروپا بر ضد این کشور است، باید از چنین محدودیتهایی مستثنی شود.
این تهدید عربستان سعودی خاطره جنگ عرضه نفت را یادآور می شود که ریاض اواخر سال ۲۰۱۴ برای بازپس گیری سهم خود در بازار از تولیدکنندگانی که تولید آنها پر هزینه است ، آغاز کرد. ایران و دیگر اعضای اوپک از این راهبرد عربستان سعودی انتقاد کردند. ریاض از زمان تعیین خالد الفالح به عنوان وزیر انرژی عربستان در مه امسال ، موضع خود را اصلاح کرده است.
اعضای اوپک سپتامبر گذشته در الجزایر با کاهش اولیه و ناچیز تولید نفت موافقت کردند که اولین توافق در نوع خود از زمان سال ۲۰۰۸ به شمار می آید. در این توافق لیبی ، نیجریه و ایران که تولید آنها به علت جنگها و تحریم کاهش یافته است مستثنی شدند.
تنش دوباره که در نشست هفته گذشته کارشناسان اوپک مشاهده شد وضعیت شکننده توافقات در اوپک را نشان می دهد. این سازمان پیش از آنکه توافق اولیه خود را در الجزایر به توافقی واقعی تبدیل کند باید راهی طولانی را طی کند.
منابعی که در نشست ۲۸ اکتبر کارشناسان اوپک حضور داشتند گفتند تهدید عربستان سعودی به افزایش تولید خود حتی برای همپیمانان عرب این کشور در اوپک نیز غیرمنتظره بود.
دیدگاهتان را بنویسید