تصویر روز: دادستان عمومی و انقلاب تهران از انحلال تعاونی اعتباری ثامن الحجج طبق آخرین تصمیم بانک مرکزی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی در هجدهمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران، گفت: طبق آخرین تصمیم بانک مرکزی که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اتخاذ شده، منتهی به انحلال تعاونی اعتباری ثامن الحجج شده است.
وی درباره پروندههای اقتصادی مربوط به موسسه های مالی و تعاونی های اعتباری، نظارت بانک مرکزی بر این موسسات را در حال پیشرفت ارزیابی کرد و درباره پرونده قضایی موسسه اعتباری ثامن الحجج،افزود: این تعاونی اعتباری که پرونده آن از دو سال گذشته در دادسرای تهران تشکیل شده است، هزاران نفر سپرده گذار دارد و این رقم اهمیت پرونده و صعوبت رسیدگی به آن را روشن می سازد.
جعفری دولت آبادی گفت: دادسرای تهران افزون بر رسیدگی قضایی به پرونده ثامن الحجج، با همکاری بانک مرکزی امور مالی پرونده را با هدف امکان استرداد وجوه به سپرده گذاران پیگیری کرده است.
دادستان تهران افزود: طبق آخرین تصمیم بانک مرکزی که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اتخاذ شده، منتهی به انحلال تعاونی اعتباری ثامن الحجج شده و طبق ماده ۵۵ قانون تعاون، هیئتی، تصفیه امور مالی این تعاونی اعتباری را بر عهده خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه دادستانی، رسیدگی قضایی به این پرونده را به سرعت به سرانجام خواهد رساند، گفت: به رغم تشکیل هیئت تصفیه برای انجام و پیگیری امور مالی موسسه، همکاری و حمایت قضایی دادستانی برای استرداد وجوه سپردهگذاران ادامه خواهد یافت.
جعفری دولت آبادی با اشاره به اینکه وجوه این تعاونی اعتباری در اختیار دادستانی نیست از سپرده گذاران خواست که از تجمع در مقابل دادستانی خودداری کنند، چراکه از این پس اقدامات مالی موسسه ثامن الحجج بر عهده هیئت تصفیه خواهد بود و دادسرای تهران صرفا به پرونده قضایی این موسسه رسیدگی خواهد کرد.
وی افزود: بانک مرکزی باید پاسخگوی مطالبات سپرده گذاران باشد که البته اقدامات مناسبی هم در این زمینه صورت گرفته است.
جعفری دولت آبادی افزایش تعداد موسسههای مالی و تعاونیهای اعتباری را موجب نگرانی خواند و در خصوص ماهیت یکی از این موسسهها گفت: از جمله آن ها، تعاونی اعتباری فرشتگان است که حسب اعلام بانک مرکزی میلیاردها تومان در آن حیف و میل شده است. وی جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی موسسه های مالی و تعاونی های اعتباری را مستلزم تشدید نظارت بانک مرکزی دانست و معضل اینگونه موسسات و تعاونیهای اعتباری را از این جهت که معمولاً سود بیشتری به سپردهها اختصاص می یابد قابل توجه خواند.
دادستان تهران از رئیس بانک مرکزی خواست ضمن تشدید نظارتها، از ادامه فعالیت موسسهها و تعاونیهای اعتباری که فاقد مجوز هستند یا فعالیت غیرمجاز دارند جلوگیری شود.
دیدگاهتان را بنویسید