nataj.3

حجم نقدینگی سال آینده؛ ۱۲۰۰ تریلیون تومان!

تصویر روز: مدیرعامل بانک قوامین در نشست تخصصی سیزدهمین همایش انجمن حسابداری ایران در سخنانی با اشاره به وجود خلا ها و موازی کاری ها در فرایند های نظارتی بر ضرورت پیاده سازی برنامه های نظارتی با وحدت و یکپارچگی تاکید و تصریح کرد : ما اگر بتوانیم در برنامه های نظارتی وحدت رویه را ایجاد کنیم قطعا یک اقدام نظارتی با توجیه اقتصادی انجام داده ایم .

دکتر غلامحسن تقی نتاج مدیرعامل بانک قوامین که در نشست تخصصی سیزدهمین همایش سالانه انجمن حسابداری ایران و درجمع مدیران ، حسابداران و حسابرسان رده اول کشور و نیز مدیران ارشد سازمان بازرسی ، دیوان محاسبات و بانک ها سخن می گفت ؛ یادآور شد : انواع مراجع نظارتی مثل حراست ، بازرسی ، مدیریت ریسک و مبارزه با پولشویی و …. هرکدام درحیطه ی وظایف خود فعالیت هایی را با اعمال هزینه های سنگین بر هر سازمان بانکی و پولی انجام می دهند که اگر این واحد های نظارتی به صورت یک مجموعه تحت عنوان معاونت نظارت و یا عناوین مشابه فعالیت کنند جلوی بسیاری از خلاها و موازی کاری ها در فرایندهای نظارتی گرفته خواهد شد و از انرژی های آزاد شده می توان به شکل مطلوب در بخش خلاهای اقتصادی بهره برداری کرد .

وی در سخنان خود در تشریح اهمیت وحدت و یکپارچگی درامر نظارت تصریح کرد: در سازمان های مالی و پولی، واحدهای نظارتی نه فقط در حوزه ی مرکزی بلکه باید به شکل گسترده تا لایه های پایین سازمان همراه با تقویت و عمق بخشی کنترل گسترش یابد و در این زمینه از افراد متخصص و مسلط استفاده شود .

مدیرعامل بانک قوامین هم چنین مقوله ی اخلاق حرفه یی در امر نظارت را امری مهم دانست و در اشاره به تخلف های مالی صورت گرفته توضیح داد: تخلف های برخی مدیران عالی نشان دهنده ی عملکرد نامناسب واحدهای نظارتی و کنترلی است و حجم ریالی این تخلفات هم گویای همین موضوع است .

وی تاکید کرد: نباید کنترل های نظارتی را محدود به لایه های میانی و پایینی سازمان بدانیم در حالی که لایه های بالایی سازمان در سطوح مختلف کشور متاسفانه قابلیت کنترل ندارند.

دکتر نتاج در ادامه خاطر نشان کرد : مدیران و مسئولین نباید نظارت را در تقابل با سود آوری بدانند نظارت ارزش افزوده تولید و از ضایعات جلوگیری می کند یکی از خواص رشد تکنولوژی به حداقل رساندن ضایعات است و نظارت می تواند در این مقوله بسیار موثر باشد.

وی با تاکید بر حرفه یی سازی بخش نظارت در بانک ها افزود : جلسه های تعامل وهم اندیشی بین سازمان های بانکی زمینه بهره برداری از تجربیات مدیریت اقتصادی را فراهم می کند .

مدیرعامل بانک قوامین گفت : موضوع کنترل های داخلی امروزه یک مفهوم فرای حسابرسی است لذا بهتر است بحث کنترل و نظارت داخلی را به عنوان یک سرفصل مستقل دانشگاهی تعریف کنیم تا بتوانیم در ادامه ی مسیر تعالی سازمان موفق عمل کنیم .

مدیرعامل بانک قوامین هم چنین در سخنان خود در تشریح حجم نقدینگی و بدهی های مستقیم به نظام بانکی نقش کنترل های داخلی در موسسات پولی و بانکی را بسیار حائز اهمیت خواند و افزود : سال ۹۶ را با حجم نقدینگی حدود هزار و دویست تریلیون تومان در پیش رو داریم که در این حجم نقدینگی حجم بدهی های دولت چیزی حدود ۶۰۰ تریلیون تومان خواهد بود که فعلا اثرش در حجم نقدینگی دیده نمی شود و ۱۵۰ تریلیون تومان آن هم بدهی مستقیم به نظام بانکی می باشد و ۴۵۰ تریلیون تومان به انواع اشخاصی است که در بررسی مجدد و در لایه های بعدی به نظام بانکی بدهکار هستند و در این میان اهمیت کنترل های داخلی در موسسات پولی و بانکی کشور بسیار مورد توجه قرار می گیرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *