تصویر روز: رئیس اسبق بنیاد مستضعفان با بیان این که دولت، بدترین تاجر، بدترین کشاورز، بدترین صنعتکار و بدترین ساختمان ساز است با ذکر خاطره ای از امام خمینی گفت: امام فرمود صنعت، مسکن، تجارت و کشاورزی باید در دست مردم باشد. آقایان زندگی مردم را دست کارمند ندهید.
حاج محسن رفیقدوست، وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس و رئیس اسبق بنیاد مستضعفان با بیان اینکه مسئلهی اول امروز کشور، مشکل اقتصادی است گفت: تنها راهحل موجود برای آن، راهکاری است که مقام معظم رهبری فرمودند و آن اقتصاد مقاومتی است و توضیحاتی که هر ساله به عنوان شعار سال همچون اقدام وعمل و اشتغال و تولید به آن میافزایند.
وی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم، به بیان اینکه در زمان هشت سال دفاع مقدس با آن شرایط سختی که وجود داشت کشور توانست پیروز شود گفت: امروز نیز که شرایط به مراتب بهتر شده است، میتوان اقتصاد مقاومتی را پیاده کرد.
وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس در بیان سختیهای زمان جنگ گفت: ارتش از یوگسلاوی سیم خاردار خرید، دولت شوروی آن را نیز سه سال با تأخیر اجازه ورودش را به ایران داد.
وی با بیان اینکه در زمان جنگ موشک «تاو» برای ایران یک کالای استراتژیک بود، چراکه عراق تانکها و نفربرهای فراوانی داشت گفت: قسمتی از هزینه جنگ را برای خرید موشک تاو به شرکتهای خارجی دادیم اما هر موقع که موعد تحویل موشک می شد خواستار تمدید آن میشدند و بعد از گذشت شش ماه متوجه شدیم این یک توطئه برای بلوکه نگه داشتن پول ایران است؛ چراکه حدود یک سوم پول جنگ به این صورت بلوکه شده بود. بعد از آن، قرارداد را لغو کردیم و برای ساخت داخلی آن تلاش کردیم.
رفیق دوست با بیان اینکه با برگزاری یک فراخوان از تحصیلکردههای آن زمان درخواست ساخت موشک ناو را دادیم گفت: اکنون شرایط صنایع نظامی کشور به گونهای است که در دنیا بینظیر است؛ مثلا دقت و قدرت موشکهای ایرانی را هیچ کشوری حتی آمریکا نیز ندارد.
** محال بودن پیشرفت در عرصه اقتصاد مقاومتی در صورت اتکا به اقتصاد دولتی
وی با بیان اینکه رسیدن به چنین موفقیتهایی با اتکای به اقتصاد دولتی محال است گفت: به عنوان نمونه دیگر از زمان جنگ به این مورد اشاره میکنم؛ در یکی از عملیاتها به مقدار فراوانی گلوله احتیاج شد که خرید آن در زمان و مبلغ محدودی که وجود داشت غیر ممکن بود. در چنین شرایطی بهترین راهکار را رجوع به مردم دیدیم به شرکتهای خودرو سازی مراجعه شد و به آنها گفته شد که به صورت موقت فقط گلوله بسازید و وقتی که سه هزار گلوله ساخته شد آنها را به تراشکاریها دادیم و برای آنها دستگاه کپی برداری تهیه شد و آنها در مدت کوتاهی آن را تهیه کردند.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد مردمی گفت: منظور از اقتصاد مردمی نیز اقتصادی است که مردم در آن عامل باشند.
وی با بیان اینکه موفقیتهای نظامی در سال ۶۵ در شرایطی به دست آمد که کل ارز کشور ۶٫۵ میلیارد دلار بود گفت: امروزه شرایط به مراتب بهتر است و قطعا درآمد ارزی کشور چندین برابر آن دوره است.
** دولت، بدترین تاجر، بدترین کشاورز، بدترین صنعتکار و بدترین ساختمان ساز است
رفیق دوست با بیان علت عدم موفقیت مسئولان در اداره کشور و بهبود وضعیت اقتصادی کشور گفت: عامل اصلی آن، این است که ۸۵ درصد، اقتصاد کشور دولتی است و این در شرایطی است که ثابت شده است دولت، بدترین تاجر، بدترین کشاورز، بدترین صنعتکار و بدترین ساختمان ساز است.
وی با بیان اینکه بدون استثناء فساد جزء لاینفک اقتصاد دولتی است گفت: یکی از مهمترین عوامل فساد در کشورها اقتصاد دولتی است و میتوان گفت که فساد زایده اقتصاد دولتی است.
رفیق دوست با بیان اینکه در زمان وزارتش در مورد اقتصاد دولتی و اقتصاد مردمی در هیئت دولت بحث بود گفت: آن موقع خدمت حضرت امام رفتم و ماجرا را مطرح کردم تا نظر مرحوم امام را جویا شوم؛ امام در پاسخ فرمود که صنعت، مسکن، تجارت و کشاورزی باید در دست مردم باشد و وقتی بحث را با حضرت امام ادامه دادم، امام فرمودند که آقایان زندگی مردم را دست کارمند ندهید.
وی با بیان اینکه اکنون زندگی مردم دست کارمند است و دست قانون نیست گفت: هر چند دولت یازدهم شعار گسترش فضای کسب و کار با لغو قوانین زاید را بیان میکند اما در عمل چندان موفق نبوده است.
** بانکها تبدیل به دکان نزولخواری شده که کشور را به ورطه نابودی میبرند
رفیق دوست در توضیح آن افزود: در دیداری که با آقای جهانگیری در خصوص این موضوع داشتم معاون اول رئیس جمهور گفت، ۱۵۰۸ قانون، مصوبه، آیین نامه و مقررات وجود دارد که جلوی بخش خصوصی برای تولید در کشور را میگیرد. ۴۰۰ مورد از این قوانین را برداشتیم اما از آن ۴۰۰ مورد حتی یکی از آنها به دست کارمند مربوطه نرسیده است و اگر رسیده است آن را اجرا نمیکند چون اجرای آن به منزله از دست دادن کار برای آن کارمند است.
رفیق دوست با بیان اینکه اصل کارکرد بانکها برای هدفمند سازی سرمایههای مردمی بود که سرمایه داشتند و در خانه ذخیره کرده بودند گفت: اما در ایران نظام بانکی از کارکرد اصلی خود فاصله گرفته و تبدیل به دکانهای نزول خواری چند باره شده است.
وی با بیان اینکه نظام بانکداری که اکنون در کشور حاکم است، سال به سال اقتصاد کشور را به ورطه نابودی پیش میبرد؛ گفت: این در حالی است که نظام بانکداری میتواند با جذب سرمایه مردم در بخش خصوصی صرف بشود و مملکت را به خود کفایی برساند.
رفیق دوست با بیان اینکه از ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی، اگر بررسی دقیق و کارشناسی صورت بپذیرد مشخص خواهد شد که حد اکثر ۱۰ هزار میلیارد تومان آن برای مردم عادی است گفت: اکنون مواردی وجود دارد که با دریافت وامهای کلان پرداخت اقساط آن به وسیلهی بهرههای پول آنها صورت میپذیرد.
** شرکت هواپیمایی هما با ۱۱ فروند هواپیمای فعال ۲۲ هزار حقوق بگیر دارد
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی تنها در کشوری امکانپذیر است که مسئولان آن انقلابی باشند گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به مسئولانی داریم که بدون ملاحظات شخصی و با خود گذشتگی به اصلاحات بپردازند و با فساد مقابله کنند.
رفیق دوست در توضیح آن افزود: شرکت هواپیمایی هما ۱۲۷ هواپیما دارد. از این تعداد ۱۱۶ عدد از آنها را به دنبال اوراق کردن آن و فروش آلمینیوم آن است و تنها یازده عدد از هواپیماهای این شرکت پرواز میکند اما این شرکت ۱۱ هزار کارگر دارد و به جهت اینکه یک زمان از رونق خاصی برخوردار بوده است به همراه شرکت نفت تحت پوشش تأمین اجتماعی نرفتند و هر دوی آنها سازمان بازنشستگی مستقل دارند؛ سازمان بازنشستگی هواپیمای کشوری زیر نظر شرکت هما است و ۱۱ هزار بازنشسته دارد و خلاصه کلام اینکه اکنون برای پرواز ۱۱ هواپیما به ۲۲ هزار نفر پول پرداخت میشود. این در شرایطی است که شرکت هواپیمایی ماهان که از بخش خصوصی است به سرعت در حال خرید هواپیما است.
وی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید اقتصاد صد در صد مردمی شود اما قوانین مانع است گفت: به عنوان نمونه اگر کشاورزی بخواهد در مزرعه خود چند گوسفند نگهداری کند و آن را به صورت قانونی پیگیر شود باید از ۱۹ اداره مختلف استعلام بگیرد.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان با بیان اینکه امکان فعالیت بخش خصوصی به صورت قانونی بسیار سخت است گفت: اگر شخصی بر اساس مزیت نسبی که در زمانی تشخیص داده خواسته باشد فعالیتی را شروع کند تا جواب استعلامها برسد آن مزیت از بین رفته است. برای شروع فعالیت تولیدی یک جفت کفش آهنی و عصای آهنی لازم است که در ادارهها برای دریافت مجوزها و استعلامها بگردیم.
** با اصلاح و اجرای قانون کار به طور خودکار یک میلیون شغل ایجاد میشود
وی با انتقاد از قانون کار فعلی گفت: قانون کار فعلی فقط مشوق این است که کارفرمایان کارگران خود را بیرون نکنند اما مشوق این نیست که در صنایع و مغازههای کوچک کارفرما بتواند کارگر بگیرد. بسیاری از مغازهداران هستند که احتیاج به شاگرد دارند اما از قانون کار ترس دارند و دست به این کار نمیزنند و راهکار آن معاف کردن کارگاههای زیر پنج نفر کارگر از قانون کار است.
رفیق دوست با بیان اینکه معافیت کارگاههای زیر پنج نفر کارگر به صورت رسمی قانون شد اما هیچگاه عملی نشد که اگر همین موضوع عملیاتی شود یک میلیون اشتغال ایجاد میکند.
وی با انتقاد از دولت که شخصی را با یک ساعت کار در هفته دارای شغل معرفی میکند گفت: این در حالی است که در ژاپن کارگران از ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر کار میکنند و کار کمتر این مقدار در آن کشور برای مردمش عجیب است و این میشود که ژاپن پیشرفت میکند.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان در پایان سخنان خود با بیان اینکه جایگاه اصلی دولت در اقتصاد برنامهریزی، هدایت و کنترل است گفت: تولید باید در دست مردم باشد.
دیدگاهتان را بنویسید