تصویر روز: رئیس مجلس شورای اسلامی از تدوین قانون برای ممنوعیت تبلیغ موسسات مالی و اعتباری در صدا و سیما خبر داد.
به گزارش تصویر روز به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (سهشنبه ۱۹ اردیبهشت) در نشست مشترک کمیسیون اقتصادی پارلمان با اعضای هیئت عامل صندوق توسعه ملی، گفت: با توجه به گزارشهای قرائت شده در این نشست، در خصوص عملکرد کمیسیون اقتصادی و برنامههای این کمیسیون،در صورت به سرانجام رسیدن برنامهها، گشایشی در مسائل اقتصادی کشور ایجاد می شود.
وی ادامه داد: تشکیل یک کمیسیون راهبردی تلفیقی متشکل از نمایندگان کمیسیونهای تخصصی مجلس میتواند زمینه مراقبت از مسائل کلان اقتصادی را فراهم کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معوقات بانکی یک معضل برای کشور است افزود: باید در خصوص رفع مسئله معوقات بانکی راهکار ارائه داده شود به دلیل اینکه این موضوع تحرک بانکها را گرفته است بنابراین باید در این خصوص آسیبشناسی صورت گیرد.
لاریجانی با انتقاد از وضعیت موسسات مالی و اعتباری در کشور افزود: وضعیت ایجاد شده در موسسات مالی و اعتباری مانند موسسه ثامن الحجج(ع) باعث حیران شدن مردم شده است به دلیل اینکه در رادیو و تلویزیون موسسات مالی و اعتباری تبلیغات دارند و مردم سپردههای خود را نزد این موسسات میگذارند اما بعدا سرگردان میشوند.
وی ادامه داد: اگر لازم است باید قانونی تدوین شود تا صدا و رسانهها نتوانندتبلیغ کنند مگر اینکه اسنادی در خصوص مجوزدار بودن موسسات مالی و اعتباری وجود داشته باشد یا اینکه هر مدت یکبار عملکرد این موسسات ارزیابی شود تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: بدهی دولت به بخشهای مختلف مانند بانکها رقم بالایی است و حجم آن حدوداً دو برابر بودجه کشور است بنابراین باید راه حلی برای این مسئله یافت.
رئیس نهاد قانون گذاری افزود: باید مسائل مذکور با کمک کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی، بخشهای دولتی، مرکز پژوهشهای مجلس، مراکز علمی و بخش خصوصی مورد ارزیابی قرار بگیرد و در این رابطه با جمعبندی یک گزارش نهایی تهیه شود تا مجلس براساس این گزارش جامع اصلاحات قانونی در بودجه یا جاهای دیگر انجام دهد.
لاریجانی با بیان اینکه اصل موضوع استقلال بانک مرکزی حرف درستی است اضافه کرد: در مورداستقلال بانک مرکزی باید موضوع معنا شود چون قبل از اینکه به فهمی از مفهوم استقلال بانک مرکزی برسیم مشکل قابل حل نخواهد بود و این آسیب در دولتها وجود داشته که از بانک مرکزی پول استقراض میکنند بنابراین باید موضوع حل شود.
وی با تاکید بر ساماندهی موضوع مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: در خصوص مالیات بر ارزش افزوده دو نظر وجوددارد عبارت از اینکه مالیات از زنجیره اخذ شود یا مالیات بر ارزش افزوده تنها از بخش آخر در زنجیره گرفته شود که بخشهای تولیدی عنوان میکنند از روش زنجیرهای در عذاب هستند و در حال حاضر این موضوع خرخره بخش تولید را گرفته است.
رئیس مجلس ادامه داد: بایداین موضوع که از سیستم زنجیرهای در اقتصاد ارزش افزوده اخذ شود مورد ارزیابی قرار گیرد که آیا با وضعیت موجود تولید این کار به نفع کشور است در هر صورت باید این موضوع شفاف شود.
لاریجانی تصریح کرد: اینکه روی بحث بانکداری اسلامی در کمیسیون اقتصادی کار شده است اقدام خوبی است اما با توجه به اینکه اقتصاد کشور بانک محور است باید در این رابطه تمامی دغدغههای کارشناسی لحاظ شود.
وی افزود: باید در مسئله گسترش بانکهای خصوصی ملاحظهای صورت گیرد به دلیل اینکه کنترل آن مشکل است بنابراین باید فرمول صحیحی در این رابطه لحاظ شود.
رئیس نهادقانونگذاری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید و اشتغال افزود: اینکه میزان کالای قاچاق در کشور از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۵ میلیارد دلار و کمتر کاهش یافته نکته خوبی است اما همین میزان نیز رقم بالایی است و باید مبارزه جدی تری با قاچاق کالا در کشور صورت گیرد.
لاریجانی با اشاره به ضرورت توجه به گزارشهای کارشناسی درباره مبارزه با قاچاق کالا افزود: باید به موضوع جلوگیری از منافذ قاچاق کالا در مناطق آزاد توجه شود و در این رابطه اقدامات لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: در زمان تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شاید ابعاد موضوع خیلی شفاف نبود اما در حال حاضر میتوان با روشن شدن برخی از مسائل در این حوزه رسیدگیهای بهتری انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید از گزارشهای علمی که زمینهساز توسعه اقتصاد کشور است استفاده بهینه شود.
دیدگاهتان را بنویسید