تصویر روز: بنیاد سعدی در اول اردیبهشت سال ۱۳۹۲ به منظور مدیریت راهبردی و اجرای فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رسانه ای در حوزه زبان و ادبیّات فارسی در سطح بین المللی کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد.
به پیشنهاد این بنیاد، روز ۲۵ اردیبهشت، علاوه بر روز بزرگداشت فردوسی، با عنوان روز پاسداشت زبان فارسی نام گذاری شده است. این مناسبت فرصت و زمینه خوبی برای معرفی و ترویج زبان فارسی به عنوان یکی از کهن ترین و غنی ترین زبان های حوزه فرهنگی و تمدنی مشرق زمین در جوامع مختلف به وجود خواهد آورد. در آستانه اولین سال نام گزاری این روز، نشست خبری با حضور حداد عادل رییس بنیادسعدی وهمچنین رئیس معاونت آموزشی بنیاد،برگزار شد.
حداد عادل، در ابتدای این نشست به توضیح اهمیت توسعه زبان، در توسعه یک کشور پرداخت. وی با بیان اینکه گسترش زبان هر کشوری در خارج از مرز های آن کشور، نشانه اقتدار ملی آن کشور است افزود:میزان حضور یک زبان در خارج از مرزها تابع شرایط اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی آن کشور است و در خصوص زبان فارسی زمینه فرهنگی و پشتوانه ادبی آن یکی از پیشران های آموزش زبان فارسی در جهان است.
وی تصریح کرد: توجه به این نکته ضروری است که همه چیز بر عهده ادبیات نمی باشد، چرا که هر چه توسعه اقتصادی بیشتر باشد، زبان فارسی امکان گسترش بیشتری می یابد. در واقع بین توسعه و زبان رابطه متقابلی وجود دارد و توسعه زبان در بطن توسعه اقتصادی قرار دارد. هدف بنیاد سعدی کمک جهت تحقق اهداف توسعه ای کشور است.حداد عادل هدف از برگزاری این نشست را، ارائه گزارشی کوتاه از بخش بین الملل و معاونت آموزشی بنیاد سعدی عنوان کرد و اشاره کرد که امروزه زیان و ادبیات پارسی در ۴۰۰ دانشگاه در جهان تدریس می شود.
علاوه بر این کلاس های آموزش آزاد زبان فارسی با کمک ۸۰ نمایندگی در خارج از کشور برگزار می شود که هدایت، پشتیبانی مالی و آموزشی آن از طرف بنیاد سعدی صورت می گیرد. برگزاری و پشتیبانی مالی از کلاس های اخر هفته برای فرزندان افراد مقیم خارج ؛ و همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی کوتاه مدت و با ظرفیت محدود از دیگر عملکردهای این بنیاد در سال های اخیر است. وی گفت: هر ساله بنیاد سعدی به برگزاری دوره های یک ماه فارسی آموزی در ایران می پردازدودر تابستان ۹۵ حدود ۴۵ کشور در این دوره شرکت کردند. همچنین در این سال ۸ دوره دانش افزایی کوتاه مدت در کشورهای همچون روسیه، ارمنستان، عراق، بلغارستان و… برگزارشد.
المپیاد زبان فارسی نیز هر ساله در خارج از ایران، در کشورهایی همچون قزاقستان، روسیه، عراق و … برگزار می شود. رییس بنیادسعدی افزود: ۶۸ عنوان کتاب از سوی بنیاد سعدی در حال تالیف می باشد که از این میان ۱۰ کتاب منتشر شده و یا در حال انتشار است.این کتاب ها بر اساس اصول علمی برای آموزش به غیر فارسی زبانان تالیف شده اند؛ از کیفیت بالایی برخوردار هستند و امکان انتشار و پخش آن در خارج از کشور وجود دارد. از جمله این کتب می توان به کتاب ایرانشناسی؛ لذت خواندن؛ کتاب مینا؛ آموزش کاربرد واژه؛ گام اول؛ چارچوب؛ و فارسی در سفر اشاره کرد. حداد عادل در ادامه به تشریح خدمات معاونت آمورزشی و پژوهشی این بنیاد پرداخت وگفت: معاونت آموزشی بنیاد سعدی، به طراحی دوره هایی برای مهارت آموزی معلمان پرداخته است و تاکنون در خود بنیاد حدود ۳۰ دوره تربیت معلم فارسی برگزار شده است.
وی گفت: یکی از اقدامات مهم این معاونت، طراحی آزمون آمفا (آزمون زبان فارسی) توسط معاونت آموزشی بنیاد سعدی که یک آزمون استاندارد برای آموزش فارسی زبانان است و ارائه آن به شورای عمومی فرهنگ می باشد. تهیه محتوای الکترونیکی برای فضای مجازی نیز یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته از سوی معاونت آموزشی است که خود شامل دو بخش می شود: نرم افزار آموزش زبان مینا؛ و سامانه جامع آموزش زبان فارسی که تاکنون ۹۰۰ نفر در آن ثبت نام کرده اند.
در ادامه این نشست خبری، رئیس معاونت آموزشی بنیاد سعدی، گفت: با تشکیل بنیاد سعدی، انتظار برحقی در جامعه در خصوص عملکرد غیر انفرادی تشکل های ادبی صورت گرفته است. به این معنا که نقشه راهی طراحی شود و برنامه ها و اهداف ۵ سال آینده در آن مشخص گردد.دربندی افزود:به این منظور، بنیاد سعدی به تدوین سند ادبیات فارسی پرداخته است. این سند چشم اندازی است که کمک می کند متناسب با هر کشور و مخاطبان آن، برنامه های آموزشی طراحی گردد و معلمان متناسب با محیط برای مناطق مختلف جهان فرستاده شود. در واقع این سند برای عملکرد تخصصی خود بنیاد و راه نمایی عملی برای برنامه ریزی در سطح کلان است.
دیدگاهتان را بنویسید