تصویر روز: مدیرعامل بانک قوامین با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای علیالحساب شدن نرخ سود سپرده بانکها، گفت: بانک مرکزی به دنبال آن است که هر بانکی با توجه به ساختار مالی و سود و زیان خودش، نرخ سود علیالحساب خاص خود را تعیین کند.
به گزارش تصویر روز غلامحسین تقی نتّاج در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه باید اعمال نرخ سود مصوب بانک مرکزی در شبکه بانکی مدنظر قرار بگیرد، اظهارداشت: پس از آنکه از اجرای درست سود مصوب توسط همه بانکها اطمینان حاصل شد، میتوان برای کاهش مجدد نرخ سود برنامهریزی کرد
وی افزود: این توافق هم تقریبا صورت گرفته و ما منتظر هستیم بانک مرکزی همه بانکها را هماهنگ کند.
مدیرعامل بانک قوامین تصریح کرد: باید در گام اول نرخ سود سپرده در سطح ۱۵ درصد قرار بگیرد و عبور از آن نرخ به هر دلیلی، (موجه یا غیرموجه) توسط بانکها و موسسات خودداری شود و بانک مرکزی آن را کنترل کند،اگر همین کار انجام شود، موفقیت بزرگی حاصل خواهد شد.
نتّاج درباره برنامه بانک مرکزی برای علیالحساب شدن نرخ سود سپردهها گفت: بانک مرکزی به دنبال روشی برای علیالحساب شدن سود سپردهها است. بانک مرکزی به دنبال آن است که هر بانکی با توجه به ساختار مالی و سود و زیان خودش، یک نرخ سود علیالحساب خاص خودش را تعیین کند.
وی در توضیح این روش، اظهارداشت: ممکن است یک بانکی سود علیالحساب ۱۲ درصد تعیین کند و یک بانک دیگر به دلیل هزینههای مالی بیشتر، نرخ سود ۱۰ یا ۱۱ درصد تعیین کند اما در پایان سال هر سودی حاصل شد، مابهالتفاوت آن را به سپردهگذاران بدهد.
مدیرعامل بانک قوامین با بیان اینکه با این روش هر بانک میتواند نرخ سود علیالحساب و قطعی خودش را بدهد، افزود: اگر این روش انجام شود، در نهایت سودی که به سپردهگذاران میرسد، میتواند بیش از سود مصوب هم باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در این فضای رقابتی بانکها امکان اجرای این روش وجود دارد، گفت: امکانپذیر است. اگر بانک مرکزی به موضوع نسبت آورده سهامداران به آورده سپردهگذاران با جدیت ورود کنند و اجازه ندهند بانک بیش از ظرفیت سپرده جذب کند، این روش قابل اجرا است.
به گفته وی البته هماکنون نسبت کفایت سرمایه رعایت نمیشود و بانکها به هر میزانی که میتوانند سپرده جذب میکنند.
نتّاج اضافه کرد: وقتی بانک مرکزی به دنبال اجرای روش علیالحساب شدن سودهای سپرده است، قطعا به این مقوله هم توجه خواهد کرد. البته این روش باید به صورت تدریجی و مرحلهای اجرا شود تا خلل و چالشی برای شبکه بانکی به وجود نیاید.
دیدگاهتان را بنویسید