rabie.2

اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد تومان به سیاست های بازار کار

تصویر روز: وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای سیاست های بازار کار در سال ۹۶ خبر داد.

علی ربیعی در مراسم نخستین کارگاه بین المللی مطالعات بازار کار در مصاحبه با خبرنگاران ایجاد سالانه ۹۰۰ هزار فرصت شغلی را از مهمترین برنامه های دولت دوازدهم دانست و گفت: همچنین دولت برای رسیدن به شرایط مطلوب در بخش هایی دیگری مانند وزارت ارتباطات، کمیته امداد و سازمان بهزیستی تسهیلات ویژه ای پیش بینی کرده است.

او بودجه مورد نیاز اجرای برنامه های بازار کار را سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: درصورتی که این میزان بودجه تامین شود دولت می تواند در مدت ۲ تا ۳ سال به رشد قابل توجهی در حوزه اشتغال برسد.

ربیعی از اینکه نیروی کار ایران فاقد مهارت های لازم است ابراز تاسف کرد و این پدیده را بزرگترین چالش پیش رو در این عرصه دانست و افزود: براین اساس مهمترین برنامه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در سال ۹۶ و سال های بعد افزایش مهارت نیروی کار است.

او امادگی نیروی کار را برای ورود به بازار کار بسیار با اهمیت توصیف کرد.

ربیعی توجه به رسته های پُرکشش بویژه در حوزه خدمات را از دیگر برنامه های دستیابی به اشتغال فراگیر دانست و افزود: برهمین اساس دولت تلاش می کند با سرمایه گذاری هرچه بیشتر در این حوزه از جمله گردشگری، فناوری اطلاعات، بسته بندی و صنایع جانبی در بخش کشاورزی گام های موثرتری بردارد.

او با بیان اینکه مدیریت بازار کار با رویکرد افزایش مهارت نیروی کار بسیار ضروری است به طرح کارورزی که بصورت ازمایشی از سال ۹۵ در هفت استان و در سال جاری در سراسر کشور اجرایی شده است اشاره کرد و گفت: این طرح که هم اکنون با انتقادهایی روبرو شده است از اقدامات خوب دولت بشمار می اید.

او برخوردار نشدن نیروی کار از مزد مناسب و همچنین خارج شدن انان از قانون کار را از جمله مواردی دانست که در طرح کارورزی برخی به ان انتقاد می کنند.

ربیعی از اینکه منتقدان این طرح را بدرستی مطالعه نکرده اند ابراز تاسف و تاکید کرد: هیچ یک از نیروهای قدیمی که دارای سابقه بیمه هستند نمی توانند از این طرح استفاده کنند.

او محدود بودن زمان اجرای طرح کارورزی را از جمله ویژگی های این طرح برشمرد و افزود: براین اساس نیروی کار بلافاصله به مزد کامل و حمایت های بیمه ای متصل می شود.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه طرح کارورزی در سایر کشورها نیز اجرا شده است گفت: بررسی ها نشان می دهد ۷۰ درصد افرادی که تحت پوشش قرار می گیرند جذب بنگاه های اقتصادی می شوند.

او افزود: این طرح در ایران امنیت شغلی را برای کارورزان فراهم می کند.

ربیعی نهادینه سازی رسته های پرکشش و زنجیره کردن این رسته ها را از دیگر برنامه های دولت در سال ۹۶ دانست که قرار است به ایجاد اشتغال پایدار کمک کند.

او با بیان اینکه پنجره جمعیت کشور بر ظرفیت های شغلی ان پیشی گرفته است استفاده از ظرفیت های خالی را برای فراهم اوردن اشتغال پایدار بسیار با اهمیت خواند و گفت: برای رسیدن به این مرحله علاوه براینکه باید زمینه های سرمایه گذاری خارجی فراهم شود از تجارب سایر کشورها در حوزه ایجاد اشتغال پایدار نیز باید استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *