
تصویر روز: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به تهدید سرمایهگذاری و تجارت فعالان اقتصادی ایرانی در بازارهای خارجی به دلیل نبود ضمانت و پوشش ریسک گفت: شرکتهای بیمه ما حاضر به پوشش ریسکهای واقعی نیستند و لای پتو خوابیدهاند.
به گزارش فارس، یحیی آلاسحاق در مراسم رونمایی از طراحی جدید برند بیمه سینا، اظهار داشت: کاری که امروز در حال انجام است مصداق فرمایش حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) است که فرمودند فرزند زمان خود باش. این جمله در شئونات زندگی مصداق دارد و کسانی که این جمله را درک نکنند باید در طول زمان خسارت آن را بپردازند.
وی با اشاره به موجهای بزرگ تحولات در جهان که از آن به آشوب بزرگ و آشوب خلاق یاد میشود، افزود: تحولات جدید جریان گذشته را زیر سوال میبرد، نمونه آن دعوای تاکسیرانی و استارتآپ جدید اسنپ است که اکنون کار به شورای رقابت و امثال آن کشیده است؛ این مشکلات زمانی اتفاق میافتد که با توجه به سرعت تحولات فرزند زمان خود نباشید.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق افزود: اگر فعالیتها با نوآوری همراه نباشند ناگزیر خواهند بود که به تدریج با آن عرصه خداحافظی کنند.
آلاسحاق در این رابطه به بازوهای مهم بخش تولید یعنی خدمات اشاره کرد و افزود: مشکلی که امروز داریم از عدم توجه به واقعیتی است که متاسفانه به آن توجه نمیکنیم و آن جایگاه خدمات در اشتغال، امنیت و توسعه کشور است.
وی با بیان اینکه هماکنون ۸۰ درصد مشکلات تولید مربوط به خدمات اعم از بانکی، حملونقل، بیمه و توزیع است، افزود: در حال حاضر چه بخشی از اشتغال کشور مربوط به خدمات است و باید دید ۵۰ شرکت برتر دنیا هم اکنون در چه حوزههایی فعالیت میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بر این اساس یکی از مشکلات اساسی اقتصاد را بازاریابی برای محصولات تولیدی دانست و افزود: محصول باکیفیت در داخل تولید میشود اما نه در داخل و نه در خارج نمیتوانیم آن را بفروشیم.
آلاسحاق یادآور شد: در دنیا چنین فرایندهایی متولی و صاحب دارد اما در کشور ما کمترین توجه به مقوله بازاریابی نمیشود.
وزیر اسبق بازرگانی یکی از دیگر حوزههای مغفول در تولید را خدمات بیمه عنوان کرد و افزود: امروز نگاه ویژهای بر روی بیمه، شکل، جهتگیری، خدمات و شاخصهای آن وجود دارد.
وی در عین حال تصریح کرد: اما در کشور یک مشکل اساسی در حوزه بیمه داریم و آن این که نظام بیمهای کشور لای پتو خوابیده است و فکر میکند باید به دنبال کمریسکترین و پرسودترین فعالیتها در بازار بروند و اصلاً به دنبال پوشش ریسکهای جدی نیستند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق ادامه داد: مشکل عمده ما در حال حاضر این نیست که بازار نداریم، بازار عراق میتواند بهترین بازار برای صادرات خدمات فنی و مهندسی باشد، اما مشکل اساسی ما ضمانت سرمایهگذاریها و پوشش ریسک و بیمه است.
وی مثال زد: هماکنون شرکتی در عراق داریم که سرمایهگذاری کرده و فاز اول کار را انجام داده است، اما پولش را نمیدهند. کسی نیست و نبوده کارش را ضمانت کند و حالا کل محاسباتش بههم ریخته است.
آلاسحاق ادامه داد: در مقابل میبینیم در برابر فروش آرد ایران به قیمت ۹۰ دلار، ترکیه آردش را به قیمت ۱۵۰ دلار در بازار عراق میفروشد و ۹۰ درصد بازار را هم در اختیار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه ما در این رابطه حساس شدیم و بررسی کردیم، گفت: نتایج بررسینشان داد که آنها به سراغ حلقه آخر تجارت خود در بازار یعنی نانواییها رفتهاند، به آنها کمک کردهاند تکنولوژی کارشان را به روز کنند، قراردادهای ۶ ماهه بستهاند و برحسب درخواست نانوا آرد مورد او را با تغییرات موردنظر در اختیارش قرار میدهند.
وی تأکید کرد: هماکنون عمدهترین مشکل ایران در بازارهای عراق علیرغم قیمت مناسب و کیفیت خوب محصولات ایرانی، تضمین و بیمه است. یعنی وجود نظام بیمهای که ضمانت و ریسک را قبول کند.
آلاسحاق افزود: کشور ما در بازار منطقهای با جمعیت ۳۰۰ – ۴۰۰ میلیون نفر قرار دارد و مشکل عمده فعالان اقتصادی در آن ضمانت و بیمه است. بر این اساس در جای خود یعنی ارتقاء شکل و سیاستهای جدید، نیازمند رویکردهای جدید در صنعت بیمه نیز هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بر این اساس پیشنهاد کرد شرکتهای بیمه اقدام به تشکیل کنسرسیومی مشترک و چندجانبه با حضور کشورهای دیگر مانند ترکیه، ایتالیا و عراق کند و پوشش ریسک فعالان اقتصادی در بازار منطقه را تقسیم کرده و پوشش دهند.
وی تأکید کرد: اگر رویکرد درونزا و بروننگر را عملی کنیم، فرصتهای بالایی برای صنعت بیمه ایجاد خواهد شد.
آلاسحاق اضافه کرد: این مسئله یک خلاء بزرگ و در عین حال یک فرصت عالی و بکر در بازار عراق است و شرکتهای بیمه ایرانی در این رابطه باید به فکر بوده و با هوشیاری عمل کنند.
مطالب مرتبط

چک تمامالکترونیک؛ راهکار نهایی برای کاهش دعاوی و تخلفات بانکی
11 اردیبهشت 1404
تسهیلات مرحله دوم طرح «طنین چکنو» بانک صادرات افزایش یافت
11 اردیبهشت 1404
ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد
11 اردیبهشت 1404
هشدار ایران به آمریکا
11 اردیبهشت 1404
دیدگاهتان را بنویسید