تصویر روز: دولت آمریکا طرح خود برای راهاندازی جنگ اقتصادی با ایران را که قبلا یک وزیر کابینه ترامپ درباره آن صحبت کرده بود، کلید زد.
به گزارش تسنیم، دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» با ارسال اولین محموله نفت خام به هند، جنگ اقتصادی با ایران را که قبلاً یک وزیر آمریکایی درباره آن صحبت کرده بود، کلید زد.
«اریک پری»، وزیر انرژی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که اولین محموله نفت خام آمریکا وارد هند شده است. وی اضافه کرد که «همکاریهای» جدید میان دو کشور در زمینه انرژی به افزایش اشتغال، ثبات اقتصادی و امنیت ملی دهلی و واشنگتن منجر خواهد شد.
پری گفت: «این رویداد به منزله گسترش مشارکتهای بین آمریکا و هند در زمینه انرژی است و من منتظر بررسی فرصتهای جدید برای گسترش نقش منابع انرژی قابل اتکا، مسئول و کارآمد با متحدانمان هستم.»
به گفته وزیر انرژی آمریکا اولین محموله نفت خام روز دوم ماه اکتبر وارد هند شده است. انتقال این محموله، یکی از نتایج دیدار نورندا مودی، نخستوزیر هند با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا است.
وی تصریح کرد که بلافاصله بعد از دیدار سران دو کشور هند و آمریکا دهلینو خرید نفت خام آمریکا را افزایش داده است.
روزنامه واشنگتنتایمز ورود محموله جدید را بخشی از طرح دولت ترامپ موسوم به «سلطه انرژی» دانسته که قرار است با افزایش تولید نفت و گاز طبیعی و صدارات آن به کشورهای خارجی از نفوذ کشورهایی مانند ایران در بازارهای نفتی بکاهد.
«رایان زینک»، وزیر کشور آمریکا هفته گذشته در نشستی گفته بود واشنگتن اکنون در موقعیت مناسبی برای استفاده از «برتری اقتصادیاش» جهت کاستن از درآمدهای نفتی ایران دارد.
روزنامه واشنگتناگزماینر که اظهارات وزیر امریکایی را پوشش داده نوشت: «ایالات متحده به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی و نفت خام در دنیا تبدیل شده است. این موضوع باعث کاهش وابستگی این کشور به نفت خاورمیانه شده است.»
این روزنامه میافزاید: «این موضوع به آمریکا توانایی لازم را میدهد تا با آغاز صادرات بیشتر نفت سهم کشورهایی مانند ایران در بازار نفت را کاهش دهند. در همین حال، ترامپ در حال بررسی خارج کردن آمریکا از توافق هستهای با ایران است که تحریمها علیه صادرات نفتی ایران را رفع کرد.»
زینک که جمعه هفته گذشته در اندیشکده بنیاد هریتیج سخنرانی میکرد گفت: «نفوذ اقتصادی آمریکا میتواند تک تک قطرات نفتی که ایران تولید میکند را جایگزین کند و برتری در زمینه انرژی هم بخشی از همین طرح است.»
این وزیر دولت ترامپ، ایران را «تهدیدی جدی» خواند و مدعی شد که ایران در تلاش برای تولید موشکهای قارهپیما است. وی گفت: «بهتر است که علاوه بر گزینه نظامی، گزینههایی هم برای مقابله با ایران در زمینه اقتصادی داشته باشیم.»
وی همچنین گفت: «من درباره ایران نگران هستم. من نگران توان هستهای آنها هستم و اینکه آنها در حال ساخت موشکهای قارهپیما هستند.»
سیاستمداران آمریکا در طول سالهای گذشته بارها درباره ایده استفاده از انرژی به عنوان سلاح اظهار نظر کردهاند. طرفداران این طرح میگویند هدف از اعمال چنین سیاستی اعمال نفوذ بر متحدانی مانند عربستان سعودی، قطر و استرالیا برای مقابله با کشورهای دشمن آمریکا نظیر ایران، روسیه و چین است.
دیدگاهتان را بنویسید