تصویر روز: گروه بهداشتی فیروز یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات بهداشت کودک در ایران و خاورمیانه است.در ایران کارخانه ای با ۹۲ درصد پرسنل معلول وجود دارد که با قرار دادن اولویت اشتغال برای معلولان و خانوادههایشان میکوشد ضمن توانمندسازی افراد، تعریفی نوین از اندیشه و شعار اقتصاد مقاومتی را ارائه دهند. این گروه بزرگترین شرکت بهداشتی شوینده ویژه کودکان در خاورمیانه است که سیاست اتخاذ شده از سوی مدیران آن، استفاده از معلولین در بخش های مختلف اقتصادی است به گونه ای که به کیفیت محصول ضربه ای وارد نشود. اولویت به کارگیری معلولین در این گروه با افراد ناشنوا، معلولین جسمی ـ حرکتی، عصایی، ویلچری و در نبود معلول، افراد سالمی می باشد که جز خانواده معلولین هستند. ضمن اینکه در کانون معلولین توانا که نهاد بالادستی این گروه بهداشتی به حساب میآید، ۳ هزار عضو که همگی آنها معلول هستند، حضور دارند.
به گزارش خبرنگار ما،بنیانگذار کانون معلولین توانا «سیدمحمد موسوی» طی نشستی خبری باگفت: تمامی اقدامات صورت گرفته در کانون معلولین توانا دربخش تولید کشور و درحقیقت ایجاد سنگری اقتصادی بوده است.وی در ادامه به رشد۲۰ درصدی این کارخانه اشاره کرد و افزود: «رویکرد و اندیشه اعضای این کانون انسانی و اجتماعی است، ضمن اینکه در تولیدات صورت گرفته، به دنبال کسب و کار سودمحور و کارتل شدن نبوده و نیستیم و خود را در مسابقات دومیدانی افزایش ثروت نمیبینیم، به همین دلیل میکوشیم در جهت انساندوستی و مهربانی گام برداریم». سیدمحمد موسوی در ادامه با بیان اینکه در کانون معلولین توانا فقط سرمایهداری الهی مورد تأیید است، گفت: «سرمایهداری در جهان به عنوان فساد اولی، خطر اصلی به حساب میآید، چرا که این سرمایهداری توانسته دنیا و منابع طبیعی را نابود کند و جنگافروزی ایجاد کند».
داود اسماعیلی راد؛ مدیر تولید گروه بهداشتی فیروز نیز با بیان اینکه ۱۴۰ نوع محصول در گروه بهداشتی فیروز توسط همین معلولین تولید میشود، از صادرات تولیدات این کارخانه به کشورهای خاورمیانه، خلیج فارس و دریای خزر خبر داد. وی با تاکید بر این که حقوق افراد معلول شاغل در این کارخانه براساس قانون کار و عیناً شبیه افراد سالم پرداخت میشود، تصریح کرد: سرویس ایاب و ذهاب معلولین شاغل در این کارخانه اکثراً اتومبیلهای شخصی است، چرا که تردد این معلولین دارای شرایط ویژهای است، همچنین کمیته توانمندسازی در این شرکت، فعالیت ویژهای دارد، چرا که میکوشند خدمات اداری خاص مانند صندلی و میزهای استاندارد و ویژه معلولین را برای آنها درنظر بگیرد و در خط تولید میکوشد تا ماشینآلات را برای سهولت فعالیت معلولین ویژه درنظر بگیرد.وی با اشاره به میزان راندمان ۸۵ درصدی در شرکتهای تولیدی گفت: راندمان گروه بهداشتی فیروز با توجه به اینکه ۹۲ درصد از شاغلینش معلول هستند، بیش از ۹۳ درصد است و دلیل اصلی این حجم راندمان، به انگیزه بیشتر معلولین بازمیگردد. وی با بیان اینکه فعالیت این حجم از معلولین در یک کارخانه تولیدی در دنیا بسیار منحصر به فرد است، گفت: شرکتی نظیر شرکت سامسونگ فقط دو معلول را به کار گرفته است.
مدیر تولید گروه بهداشتی فیروز با بیان اینکه اولویت به کارگیری معلولین، بومی بودن آنهاست، گفت: «میکوشیم فعالیت این گروه را توسعه دهیم، اما با این حال ۲ هزار معلول در صف انتظار اشتغال به سر میبرند، هر چند که در آینده نزدیک بخش جدیدی به نام GMP را افتتاح خواهیم کرد که ۲۰۰ معلول در آنجا مشغول به کار خواهند شد». وی با بیان اینکه هر شش ماه یکبار معلولین شاغل در این گروه بهداشتی چکاپ کلی میشوند تا معلولیت اولیه آنها به معلولیت ثانویه تبدیل نشود، اظهار داشت: «با انعقاد قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی قزوین تلاش داریم تا در زمینه توانمندسازی معلولین و پرهیز از معلولیتهای ثانویه اقدامات مشترکی داشته باشیم».
محمدرضا هادیپور مدیرعامل کانون معلولین توانا نیز فلسفه اصلی تشکیل کانون معلولین توانا را تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولین و باورپذیری جامعه در مورد میزان توانمندی آن ها دانست. وی با بیان اینکه دفاع از حقوق معلولین و آشنا کردن آنها با حقوق خود، بخش دیگری از اقدامات کانون معلولین توانا بوده است، تصریح کرد: تاکنون چهار بار میزبان بیش از ۸۰ NGO در این کانون بودهایم و تلاش کردهایم ضمن همافزایی با آنها، در زمینه توجیه نمایندگان مجلس جهت تصویب قوانین خاص معلولین، گامهایی را برداریم که قرار است در آذرماه اتفاقات خوبی در این بخش رخ دهد.وی با اشاره به این که ۲۵۰ واحد مسکن توسط شرکت تعاونی وابسته به کانون معلولین توانا ساخته و به اعضا تقدیم شده است، تصریح کرد: مجهزترین فیزیوتراپی استان قزوین متعلق به این کانون است، ضمن اینکه تاکنون ۱۵۰ نفر از معلولین ازدواج کردهاند. همچنین این کانون دارای ۳ هزار عضو است. سید عبدالله میرحسینی
دیدگاهتان را بنویسید